PDA

View Full Version : 3de wedstrijd Sprinter Cup Zolder


P De Sonville
27-06-2003, 19:20
Sprinters Cup Zolder

Onverwachte leider bij de Historic Cars

Ook in de Sprinters Cup Zolder wordt hetzelfde puntensysteem toegepast als in de Zolder Touring Cup. En uiteraard met hetzelfde resultaat.
De suprematie van Tony Kevers staat buiten kijf. De Golfrijder fietste reeds tweemaal de concurrentie op respectabele achterstand.
Maar toch moeten bepaalde Historics niet onderdoen qua rondetijden. Vooral de Lotussen Elan van Lebeau, François en Govaerts hebben steeds zin in een robbertje vechten en schudden scherpe tijden uit hun oude knarren. Maar na een paar ronden wedstrijd krijgen de slicks van de Sprinters de bovenhand op de verplichte opgesneden Dunlops van de Historics. Als je dan nog teveel decibels produceert (François) of een dop van de koeling verliest (Lebeau) dan is er wel altijd een derde spreekwoordelijke hond die met de bloemen gaat lopen.
In dit geval is dit de mooie TVR van John Vandevenne die zich veruit de regelmatigste toont en niet alleen aan de leiding prijkt in de tussenstand van de Historics, maar door het puntensysteem ook derde algemeen staat in de algemene tussenstand van de Sprinters Cup Zolder.
Maar de snelste Historic tijdens de tweede ontmoeting was ongetwijfeld de Lotus Elan van Serge Lebeau. Guy François reed op dat moment een wedstrijd in het buitenland.