PDA

View Full Version : persverslag Zolder Touring Cup race3


P De Sonville
29-06-2003, 23:35
Zolder Touring Cup


Winst voor Dubois/Wijnen
Broodcooren/De Coster doen gouden zaak


Afgelopen zondag vond op Circuit Zolder de derde manche plaats van de Zolder Touring Cup en de Sprinters Cup Zolder. Vier uren racen in extreem warme weersomstandigheden maakten het niet makkelijk
Met nog drie wedstrijden te gaan, 2 x Zolder (4uren en 10 uren) en 1x Francorchamps zijn we nu halfweg het seizoen.
Met AD-Sport (Wauters/Wauters) en Kevers/Kevers als grote afwezigen werden de chrono’s terug overheerst door de Porsches. De 993 van Martens/Schreurs bleek 2/10 sec. rapper dan de jongere 996 van het Nederlandse duo Dubois/Wijnen.
RTM-boys de Gastines/Coenen reden de derde chrono, maar moesten achteraan starten wegens te snel in de pitlane.
In de start was het constant stuivertje wisselen tussen Difiro (Schreurs) en US Carworld (Wijnen), maar deze laatste moest na een twintigtal minuten toch de rol lossen.
Eerste slachtoffer werd de BMW M3 van Jeuris/Werckx (vorige wedstrijd nog 2de in de klasse) met een afgebroken wiel.
Ondertussen laveerde de RTM-Porsche door het peloton en kon na één uur wedstrijd aansluiten bij de top. Tijdens de pilotenwissels kwamen de Gastines/Coenen zelfs even aan de leiding, maar werden na het negeren van een gele vlag en een ‘stop and go’ door de koersdirectie teruggefloten.
Nog voor halfkoers mispakte de leidende Porsche van Schreurs zich in de Villeneuve en mocht de handdoek in de ring werpen. Ondertussen woedde er een ongeziene strijd in klasse 4 waarin Buytaert (geplaagd door hitte), Ubeda, Nelissen en Heyman constant van positie wisselden.
Ook in klasse 2 gaven Broodcooren (algemene leider in de tussenstand) en Grouwels mekaar geen duimbreed toe in hun respectievelijke BMW’s.
Drama voor de Porsche 993 van André Van Hoof, toen die op 30’ van de finishvlag en in tweede stelling binnen moeten met een defecte aandrijfas.
Vrije baan dus voor de Nederlanders Dubois/Wijnen van US Carworld om naar hun eerste zege te fietsen in hun Porsche 996 GT3. Een spannende eindstrijd kregen we nog toen een oververmoeide Dubois de fel jagende First-Porsche van Diver/Kersten maar nipt kon afhouden. De Gastines/Coenen vervolledigden het podium na een sterke inhaalrace. In divisie 2 was het andermaal Broodcooren/De Coster die als eerste onder de geblokte vlag doken en ze werden vijfde algemeen. Zodoende blijven de de mannen van Belgium Racing het tussenklassement aanvoeren. In klasse 4 werd de hegemonie van Buytaert/Van Rompuy doorbroken door de US Carworld-Clio van Grouwels/Grouwels.
Voet/Heyman werden nipt derde en hadden na vier uren wedstrijd amper zes seconden voorsprong op de Clio van Schmook/Ubeda.


TOP10

1. DUBOIS/WIJNEN PORSCHE 996 GT3
2. DIVER/KERSTEN PORSCHE 993
3. DE GASTINES/COENEN PORSCHE 993
4. KURRIS/VETTERS PORSCHE 993
5. BROODCOOREN/DE COSTER BMW COMPACT
6. GROUWELS/GROUWELS BMW E46
7. NELISSEN/NELISSEN RENAULT CLIO
8. VAN ROMPUY BUYTAERT VW GOLF
9. VOET/HEYMAN RENAULT CLIO
10.SCHMOOK/UBEDA RENAULT CLIO