PDA

View Full Version : Oplossing vraag 21 en 22


Sennake
21-07-2003, 15:10
Even wat tijd nodig gehad om met de jury te overleggen wat we met de antwoorden van Huudo moesten aanvangen, maar na gezamenlijk overleg hebben we ze in eer en geweten toch aanvaard. Wat was er gebeurd? Huudo had zijn antwoorden op tijd binnengestuurd, maar naar zichzelf :rolleyes: Gisteren kreeg hij dat in het oog en heeft hij mij hiervan op de hoogte gebracht, na de start van de GP weliswaar, maar wel vòòr het moment dat ik de antwoorden openbaar maak én met als attachment de oorspronkelijke mail die bewijst dat zijn antwoorden al dateerden van zaterdag. Zoiets is in het eerste quiz-jaar nog eens voorgevallen en ook toen hebben we de antwoorden goedgekeurd.

En hier zijn we dus toch met de oplossingen.

Vraag 21 :

De piloot was Hannu Mikkola. Dit kon je vooral vinden nadat je via de tip de co-piloot bijeen gepuzzeld had : een anagram van hartzeren is Arne Hertz... Ik dacht toch wel dat het vrij duidelijk was dat je met dit woord iets moest doen, aangezien de juiste uitdrukking niet hartzeren maar wel hartzeer is. Dat moest je op het goede spoor zetten...

De rally was de Rally Codasur oftewel de rally van Argentinië (allebei goed).

Het jaar was 1980 en het resultaat : 2e algemeen. Het is dus niet altijd zo dat ik een foto neem van de winnaars!

Vooral de rally en het jaartal zorgden voor nogal wat verschillende antwoorden (zoals je kan zien op het resultatenblad) maar het grootst was mijn verbazing wel toen Huudo als antwoord op het jaartal "Mercedes 500SLC" gaf : ik weet wel dat je een vervent Mercedes-fan bent, Huudo, maar dit gaat echt wel ver :D Vooral als je hierdoor de leiding afstaat aan Guy...

Vraag 22:

De meesten wisten wel dat dit Al Holbert, Derek Bell en Al Unser jr waren.

Maar dat het de 24 uren van Daytona betrof van het jaar 1985, waarin deze bemanning slechts 2e werd, is velen ontgaan. Het aantal mensen dat dacht het winnaars-trio van 1986 herkend te hebben is groot. Toch hadden de 1985-antwoorden het bij het rechte eind!

En dan de tip : "Dat admins u altijd hulp bieden"
Als je de eerste letter neemt van elk woord van de tip, zie je dat die overeenkomen met de initialen van de piloten. Ok, misschien weer vergezocht, maar het was dan ook moeilijkheidsgraad 6...

De tussenstand dus, die je zoals altijd hier (http://www.depaddock.eu/sennake/quiz_2003/stand.htm) kan vinden, en die weer in grafiekvorm staat zodat je een leuker overzicht hebt :

[list=1]
Guy : een nieuwe leider! Proficiat!
Huudo : nog steeds wel 2e natuurlijk.
HHugo : rukt weer op naar de 3e plaats.
Jan : schuift op zijn beurt op naar plaats 4.
Fleabite : ook hij wint een plaatsje.
Raceboy : is wat teruggevallen, maar nog steeds een mooie plaats.
Andy : weer 1 plaatsje gezakt.
Marshal : stijgt ook een plaats.
Obi-Jan : klimt fors omhoog.
Megane : zakt 1 plaats.
Johan : status-quo.
Porsche : zakt wat terug nu.
Schumivill : verstevigt zijn positie.
Mario : valt weer iets terug.
Sledge : eveneens status-quo.
Lambo : idem.
R@ce@holic : idem.
Bart VDC : Tiens, een nieuweling? Meteen doorgedrongen tot de 18e plaats. Als je blijft deelnemen zal ik het scorebord aanpassen zodat je er ook bijstaat, Bart.
Joost : heeft afgehaakt.
Oneliner : idem.
Bart : idem.
[/list=1]

http://www.depaddock.eu/sennake/quiz_2003/standgrafiek_21_22.jpg

http://www.depaddock.eu/sennake/quiz_2003/procentgrafiek_21_22.jpg

En nu : op naar vraag 23 en 24!

Guido
21-07-2003, 15:21
Bedankt om de antwoorden alsnog te valideren.

maar...

What was I thinking!!!! :frusty: :frusty:

En dan te weten dat ik eigenlijk nog met het maximum van de punten had kunnen staan. Oh vrdmm. Zo ga ik natuurlijk niet winnen... Natuurlijk was het 1980, dat wist ik natuurlijk wel, maar om de een of andere reden heb ik altijd naar het type wagen gezocht. 500SLC of 450SLC enz. En het erge is, ik schrijf in mijn antwoord "Jaar: Mercedes 500SLC" Dan moet ge toch wel echt een kieken zijn... :rolleyes:

Ongeloofelijk! Ik heb mijn portie weer gehad voor vandaag. :D

sledge
21-07-2003, 15:34
Vraag 21 was niet te doen, niet meer, niet minder. Vraag 22 heb ik enkel van jaartal gemist. Opvallend vond ik wel dat ik maar één afbeelding gevonden had van de Lowenbrau porsche met de luchthapper in het dak, in plaats van erboven.

Raceboy
21-07-2003, 15:38
Uwe stand klopt volgens mij ni ?
Andy heeft 1860 punten en ik 1946 en Andy zou voro mij staan ? Hallo Guy mij ni belazeren he ;)

sledge
21-07-2003, 15:43
Mijn antwoord op de Co-piloot van vraag 21 komt van hier: :D

But the three cars retired. Nevertheless, Achim Warmbold shone again ? even for a while - during the 21st Acropolis Rally with co-driver Jean Todt, now Ferrari F1 racing management director.

En Jean Todt ziet er toch niet al te gezond uit hé, zeg nu zelf. Mischien had hij vroeger wel iets aan zijn hart gehad. Dus de tip had ik ook :D

FleaBite
21-07-2003, 18:16
hmmm... iets mis met die stand hoor... Ik zou normaal op 5 moeten staan toch?

Mark
21-07-2003, 18:59
Via de steekwoorden rally en mercedes ben ik uiteindelijk beland bij Hertz en Mikkola..........toen pas doorzag ik de tip. Tja jaartal en rijdersduo waren toen een makkie........... echter de rally heb ik lichtjes gegokt want als je hier kijkt (http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=iera-terata&article_id=2833) dacht ik in eerste instantie aan de Acropolis rally.......echter mijn goudmijntje wat betreft rally uitslagen gaf aan dat dit niet kon........... volgens die pagina waren er maar drie opties............. beetje logisch nadenken, goed kijken naar de foto........en dan maar denken: het kon weleens Zuid-Amerika zijn..

Vraag 22, waaraaan is eigenlijk te zien dat het om 1985 gaat?

Obi-Jan
21-07-2003, 19:22
Originally posted by sledge
Mijn antwoord op de Co-piloot van vraag 21 komt van hier: :D
En Jean Todt ziet er toch niet al te gezond uit hé, zeg nu zelf. Mischien had hij vroeger wel iets aan zijn hart gehad. Dus de tip had ik ook :D

Awel, ik zat ook op die route voor vraag 21.

Mijn eerste gedacht was dat de auto een 350SL was omdat het zo'n oude foto leek (begin jaren '70)... misschien toch eens van een iets beter qualiteit foto vertrekken, Guy. :D

Enfin, daar was dus niks van te vinden en toen kwam ik op een reklamefolder voor de 450SLC. Die waren in 1978 1,2, 4 en 5 o.i.d. geëindigd in een soort Rally Raid helemaal rond Zuid Amerika. De auto op de 4de plaats werd gereden door Makinen/Todt. Ik wist dat Jean Todt vroeger rally co-piloot geweest is, dus, dacht ik, als dat hier om dezelfde Todt gaat zal die wel hartzeer hebben als 'm nu bedenkt dat hij vroeger Mercedes hielp winnen.

Toegegeven, ne kronkel, maar zeker niet erger dan die van Guy zelf. :D Pas toen ik dat aan't het dubbelchecken kwam ik door een slechte link op een resultatenpagina van Hannu Mikkola terecht waar mijn blik onmiddelijk op de naam van co-piloot Arne Hertz viel. Puur chance dus dat ik de piloten en het jaartal gevonden heb... toen was het geluk wel op want, hoewel er 50% kans was van de goede rally te gokken (Nieuw Zeeland of Argentinië) zat ik er, mede met hulp van mijn omgeving toch naast. :rolleyes:

Bij vraag 22 waren de piloten snel gevonden, die klopten dan ook met de hint. Race was ook makkelijk omdat alleen in Daytona en Sebring met 3 man gereden werd. Sebring is een luchthavencircuit en zo plat as een pannekoek, terwijl de foto mij toch duidelijk in een kombocht genomen leek, ergo: Daytona.

Beetje lastiger was dat er 3 jaar aan een stuk met die auto in die kleuren gereden is en dat de contingency decals op de zijkant (verschillend voor de 3 jaren, maar weggeretoucheerd in de foto) ontbraken. Echter alleen in 1985 stond er Lowenbrau op de zonnewering i.p.v. Goodyear.

De uitslag van de 24hr van Daytona 1985 heeft mij echter ongeveer anderhalf uur zoeken gekost. Dat ze niet gewonnen hadden, wist ik. Winnaars in 1985 waren Al Unser Sr., Bob Wolleck en onze eigen Thierry Boutsen in een gelijkaardige auto, maar waar waren Al en consoorten geëindigd? -Uiteindelijk gevonden op zo'n classic car veiling site... is dat nu zo moeilijk voor een zichzelf respecterende race organisatie van een website met een deftig archief te onderhouden? -D'r doen mensen aan moeilijke autosport quizzen mee zenne!!! :D

Jan.
=---

HHugo
21-07-2003, 19:33
Originally posted by Marshal
Via de steekwoorden rally en mercedes ben ik uiteindelijk beland bij Hertz en Mikkola..........toen pas doorzag ik de tip. Tja jaartal en rijdersduo waren toen een makkie........... echter de rally heb ik lichtjes gegokt want als je hier kijkt (http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=iera-terata&article_id=2833) dacht ik in eerste instantie aan de Acropolis rally.......echter mijn goudmijntje wat betreft rally uitslagen gaf aan dat dit niet kon........... volgens die pagina waren er maar drie opties............. beetje logisch nadenken, goed kijken naar de foto........en dan maar denken: het kon weleens Zuid-Amerika zijn..

Vraag 22, waaraaan is eigenlijk te zien dat het om 1985 gaat?

Die site heb ik ook gebruikt voor vraag 21. Dat is een URL die eindigt op GR, en dus is dat Grieks. Om de rally te weten heb ik dan gewoon het bijna laatste woord dat begint met hoofdletter A in MS Word vertaald (via het Symbol lettertype): 'Argentinië'. De rest was ik al zeker.

Guy
21-07-2003, 20:41
Ja Huudo, zo zie je maar, iedereen maakt al eens een foutje.
In alle geval nog veel sukses!

Vraag 21 was nogal snel gevonden. Ik heb die foto ergens in een boek gevonden en alzo de verbinding gemaakt met de juiste rally en resultaat. De tip die duidelijk naar Arne Hertz verwees heeft veel geholpen.

Vraag 22 was wel moeilijker, maar de kombocht verraadde natuurlijk dat het Daytona was. Rekening houdend met de verschillende versies en de plaatsing van bepaalde stickers, kwam ik tot hier juiste resultaat. Sennake had natuurlijk goed veegwerk geleverd, maar er bleef voldoende over om de verschillen op te merken. De tip had ik hier niet door !

Sennake
21-07-2003, 20:59
Originally posted by raceboy
Uwe stand klopt volgens mij ni ?
Andy heeft 1860 punten en ik 1946 en Andy zou voro mij staan ? Hallo Guy mij ni belazeren he ;)

Jouw plaats klopte wel, maar ik had Andy en Fleabite wel verwisseld (niet op het resultatenblad trouwens)...

Toch bedankt voor de rechtzetting.

Guido
21-07-2003, 21:42
Originally posted by guy
Ja Huudo, zo zie je maar, iedereen maakt al eens een foutje.
In alle geval nog veel sukses!


Bedankt. 't is de nonchalance als ge op kop staat zeker. Maar ik weet nog altijd niet hoe het gebeurd is. Enfin, maakt niet uit. Er zijn nog voldoende punten te pakken en als er nu steken vallen doet het extra pijn.

Originally posted by guy
Vraag 21 was nogal snel gevonden. Ik heb die foto ergens in een boek gevonden en alzo de verbinding gemaakt met de juiste rally en resultaat. De tip die duidelijk naar Arne Hertz verwees heeft veel geholpen.

Vraag 22 was wel moeilijker, maar de kombocht verraadde natuurlijk dat het Daytona was. Rekening houdend met de verschillende versies en de plaatsing van bepaalde stickers, kwam ik tot hier juiste resultaat. Sennake had natuurlijk goed veegwerk geleverd, maar er bleef voldoende over om de verschillen op te merken. De tip had ik hier niet door !

Vraag 21, idem. Foto, andere maar uit dezelfde rally, in boek uit mijn zeer kleine bibje.

Vraag 22, idem. De "decals" op de flanken voor en achter hebben uitsluitsel gebracht.

Rallyloverke
22-07-2003, 09:16
Ik had voor vraag 21 dezelfde site gevonden als diegene die Marshal aangaf.

Jan
23-07-2003, 13:50
Toch wel straf dat vriend Marshal, die aanvankelijk geeneens wist dat het om een Mercedes ging, toch de foto op het net heeft teruggevonden. Zelf heb ik een grote zwart-wit foto te pakken gekregen waar de ganse flank van de wagen op te zien is...met het startnummer ver vooraan op het portier....en twee witte keien langs de baan. Die keien zijn volgens mijn geheugen een typisch Bonheidens en Zuidamerikaans gebruik, en daarmee kon ik dan mijn twijfels omtrent Nieuw Zeeland elimineren.
Hoewel de tip meteen naar Mikkola en Hertz leidde, had ik toch wat moeite met de zogenaamde teleurstellling omtrent de uitslag, ze eindigden tenslotte tweede. Arne Hertz had zich in andere rally's dat jaar ernstig bezeerd en Mercedes behaalde soms katastrofale resultaten. De tip heeft mij bijgevolg ten dele
aan mijn aanvankelijke overtuiging doen twijfelen.

Over de Löwenbrau Porsche kan ik kort zijn: daar is ondanks verscheidene prachtprestaties bitter weinig over te vinden.
De tip bevestigde alleszins om welke bemanning het ging, naar het jaartal bleef het wachten...op een goed boek.

Ik heb er uiteraard geen hartzeren van dat mijn antwoorden juist waren :+
Resultaat: een kus van de juffrouw en een bank vooruit, maar waar is de juffrouw :confused:

jan

Rallyloverke
23-07-2003, 14:05
Door de "hartzeren" tip heb ik enkel nog rally's in aanmerking laten komen waarin ze zijn uitgevallen. Anderszijds wist je dankzij hartzeren ook dat het om Hertz ging ... Dus de tip zette me op het goede spoor en misleidde me tegelijkertijd. Het blijft toch een boeiende kwis eigenlijk. Bij de volgende vragen zit dus alweer een rally-vraag en ik kan kop noch staart aan de bijhorende tip krijgen ...

Jan
23-07-2003, 15:19
Allez Johan, verdiep je eens in andere kulturen...dan zal de tip ook jouw geest verlichten. Een fleske patchouli onder je oksels smeren kan ook al helpen.

jan

Rallyloverke
23-07-2003, 16:09
Allez, Jan weet het antwoord al ...

sledge
28-07-2003, 22:25
Ik zie dat Schumivill Pikes peak geantwoord heeft. Ik had eerst ook in die richting gezocht, maar heb er maar mee opgouden, omdat die kant uiterst klein was.