PDA

View Full Version : persverslag race 4 Zolder Touring & Sprinters Cup


P De Sonville
03-08-2003, 22:05
Zolder Touring Cup

Geboers/Schreurs hebben langste adem



De Porsches gaven tijdens de trainingen terug de toon aan en bezetten, op uitzondering van de goeddraaiende Supra van de gebroeders Dexters, de eerste zeven plaatsen op de startgrid. De extreme weersomstandigheden en de daaraan gekoppelde fysieke kwaliteiten van de rijders deed menig teamchef opteren voor meerdere pitstops. US-Carworld schoot het snelst uit de startblokken, maar het was pole-man Schreurs, voor de gelegenheid gekoppeld aan Erik Geboers, die na één uur aan de leiding verscheen na een vroege pitstop van de Porsche 996 van US-Carworld. Die leiderspositie zou niet meer in gevaar komen. Het Difiro-duo lapte iets na halfkoers de dichtste achtervolgers één ronde aan hun broek. RTM (2 stops), First Motorsport (2 stops) en US-Carworld (3 stops) bleven het dichtst in de buurt.
Bij Belgium Racing, aktuele leiders in de tussenstand, was er deze morgen enige paniek toen de overbrenging van de BMW Compact het liet afweten. Met een nieuwe achterbrug, en vertrokken vanop de 34ste plaats wrongen Broodcooren/De Coster zich een weg naar de leiding en vijfde algemeen op een half uur van de finishvlag. Maar de BMW’s van Brinkmann en Jeuris bleven dicht in de buurt.
Ondertussen waren we reeds de Porsches van Verhoeven/Schell en Kurris/Vetters kwijtgespeeld met schakelbakproblemen, alsook de Supra van Dexters en de BMW van Grouwels/Grouwels.
De voornaamste opgave die we moesten optekenen was de Dehaye-Golf van Van Rompuy/Buytaert die de klasse 4 aanvoerden. De supersnelle Golf van De Lannoy/Adriaenssen mocht het commando overnemen, maar ook zij vielen uit zodat de strijd zich toespitste op de Clio’s van Voet/Heyman, Fryns/Essers en Servranckx/Michiels. Na het uitvallen van de twee Golfs en de forfait van Schmook/Ubeda terug een spannend verloop in klasse 4.
Op zowat 15 minuten van het einde van een 4 uur durende race was in iedere klasse nog alles mogelijk. En zo bleek ook. RTM (2de) viel op twee ronden



van het einde zonder servo en moest de tweede plaats nog afgeven aan First Motorsport waar Kersten/Diver zich van een prima job kweten. Ook de Porsche van US-Carworld (4de) ging in het laatste kwartier nog voor de bijl met falende remmen.
Brookdcooren/De Coster werder daardoor nog na een prachtige inhaalrace vierde algemeen, wonnen klasse 2 en versterken zodoende hun leidersplaats in het kampioenschap.
In klasse 4 was het zowaar nog spannender. Daar ging de US-Carworld van Fryns/Essers als eerste onder de geblokte vlag, gevolgd door een eindsprint tussen de Clio’s van Servranckx/Michiels/Vandeven en Voet/Heyman.
Schijnbaar moet het duo Voet/Heyman tijdens een pitstop één ronde te weinig zijn aangerekend, waardoor zij na een klacht achteraf toch nog als winnaars in klasse 4 zijn uitgeroepen.
Van De Casteele/Lievens/Claerhout werden verdienstelijk vierde na reeds een hele resem tegenslagen afgelopen seizoen.
Klasse 3 werd gedomineerd door het Carlier-trio Dohet/Walckiers/Pasteels.

TOP 10 ZOLDER TOURING CUP

1. GEBOERS/SCHREURS PORSCHE 993
2. DIVER/KERSTEN PORSCHE 993
3. DE GASTINES/VAN SANDE PORSCHE 993
4. BROODCOOREN/DE COSTER BMW COMPACT
5. BRINKMANN/KOLZEWSKI BMW M3
6. JEURIS/WERCKX BMW M3
7. VOET/HEYMAN RENAULT CLIO
8. FRYNS/ESSERS RENAULT CLIO
9. SERVRANCKX/MICHIELS/VANDEVEN RENAULT CLIO
10.RAYMAEKERS/MEYS BMW M3





Sprinters Cup Zolder

Tony Kevers terug ongenaakbaar

Voor de Sprinters was het afgelopen zondag reeds de voorlaatste wedstrijd van de seizoen 2003, omdat zij de éénmalige verplaatsing van de Touringkaravaan naar Francorchamps op 3 en 4 oktober niet maken.

Vorige wedstrijd werd Tony Kevers geplaagd door een lekke koppaking, maar vandaag stond de Dehaye-Golf terug in optima forma aan de start.
Met een chrono van 1’49 bleef hij ruim zeven seconden onder de trainingstijd van de BVMW M3 van Dierckx die samen met Kevers de eerste rij mocht delen.
Verrassing van formaat toen bleek dat Tony Frans, op dat moment tweede in de tussenstand en winnaar van heet vorige treffen de inschrijvingstafel niet passeerde. Dit maakte het voor Tony Kevers nog makkelijker en de Waal reed met de vingers in de neus een start-finish race met ruim een minuut voorsprong op de minder snelle Golf van Edwin Beyers. Die kreeg het echter niet op een dienstblad aangeboden. Eerst waren er de TVR Griffith van Vandevenne en de GP Spyder die dapper meefietsten. Maar eenmaal dat de Dunlops hun beste tijd hadden gehad, lag de weg voor Beyers open. Ondertussen waren we de BMW van Dierckx reeds kwijtgeraakt na een technisch defect. De ‘Classic’- TVR van Vandevenne werd derde algemeen voor Van De Water (BMW M3) en Rudy Janssen (Renault Megane).
Het podium bij de Classics werd vervolledigd door Corry D’Hooghe en Coumans.






TOP 10 Sprinters Cup Zolder

1. KEVERS TONY VW GOLF
2. BEYERS EDWIN VW GOLF
3. VANDEVENNE JOHN TVR GRIFFITH
4. VAN DE WATER RON BMW M3
5. JANSSEN RUDY RENAULT MEGANE
6. VAN DER SLUYS GERARD HONDA CRX
7. D’HOOGHE CORRY GP SPIDER
8. STEFFERS DENISE RENAULT MEGANE
9. SWARTS PETER RENAULT 5
10.VELTMAN WILLEM CITROEN SAXO

P De Sonville
03-08-2003, 22:18
Sorry jongens, het gaat hiet wel om de 4de en niet de 5de wedstrijd.
Sorry, het zal van de warmte zijn

Driesco
03-08-2003, 22:24
Spijtig genoeg niet neen :)

Raceboy
03-08-2003, 22:26
Originally posted by P De Sonville
Sorry jongens, het gaat hiet wel om de 4de en niet de 5de wedstrijd.
Sorry, het zal van de warmte zijn

aangepast ;)