PDA

View Full Version : Mini Cup in 2004, ook in Ollanda


Mark
22-08-2003, 11:09
Stel je bent je belgische race Mini moe en wilt hem binnen een half uur afschrijven? Dat kan, naar alle waarschijnlijkheid komt er een Mini Cup in Nederland.

Op Circuit Park Zandvoort wordt druk getest met een prototype van de Mini, zoals die wellicht volgend seizoen in de A-evenementen zal worden opgenomen. Hoewel de beslissing over het al dan niet doorgaan van deze tot de verbeelding sprekende klasse pas einde van deze maand genomen zal worden, zijn alle voorbereidende testen in volle gang. Als deze klasse, die Mini Live zal gaan heten, er komt wordt het een geheel nieuw totaalconcept, waarbij ook de dealers betrokken worden en waar op de evenementen veel publiciteit voor zal worden gemaakt.

Deelnemers aan Mini Live 2004 zullen gaan meedoen via een zogenaamd 'Pay and drive' concept. Men heeft dan een volledig geprepareerde Mini tot zijn beschikking. In die prijs zit ook reparatie van eventuele schade en dergelijke doorbelast, al is de verwachting dat die schade tot een minimum beperkt kan worden. Daartoe wordt gedacht over een systeem om excessen, zoals afgelopen Marlboro Masters in sommige merkencups te zien waren en eigenlijk met autosport niets te maken hebben, uit te bannen.
Veel gemak voor de coureurs dus en geen problemen met gewijzigde specificaties en oneerlijke competitie. Ook zal de hospitality op een vernieuwende manier worden aangepakt.

Gemikt wordt op rondetijden van circa 2.05 m., de verwachting is dat er zo'n 25 deelnemers aan Mini Live zullen meedoen.
http://cms3.wireitup.nl/fastcompany/fotoboek.php?foto=2057
bron: autosport.nl

TYRI F1
22-08-2003, 11:36
cup auto's afschrijven kan zeker in nederland ja :D:D:D lol!

Mark
29-08-2003, 13:05
Gaat zo goed als zeker niet door in 2004, lees maar op pittalk.nl

TYRI F1
29-08-2003, 19:38
kweet ut... we houden alleen dsc maar over. Niet dat dat zo'n slechte klasse is... Wel eens gezien? Ja zeker...

Mark
09-09-2003, 21:14
Nu zou e.e.a. toch weer doorgaan.......................

MINI Live volgend seizoen van start

De merkencup met de MINI Cooper, MINI Live geheten, maakt volgend jaar zijn debuut. Autosport.nl heeft al diverse keren in woord en beeld aandacht besteed aan deze nieuwe merkencup. MINI Live loopt in principe drie seizoenen.

MINI Live komt, terwijl de Toyota Yaris Cup gaat. Toch is de MINI Cup niet echt een opvolger van de beginnersklasse; de circa 145 pk sterke MINI Cooper moet op Circuit Park Zandvoort rondetijden van circa 2:05 gaan realiseren en daar komen de Yarissen bij lange na niet aan. De nieuwe klasse wordt desondanks zeer geschikt voor (jonge) dames en heren die hun racedebuut willen maken.

In tegenstelling tot andere merkencups, waarbij teams hun eigen auto’s prepareren en repareren, krijgen de deelnemers aan MINI Live op het circuit een ‘ready to race’ MINI ter beschikking gesteld. De dames en heren coureurs nemen hun helm en overige racekleding mee van huis, kleden zich op het circuit om (of thuis al, om de buren jaloers te maken) en nemen plaats in hun MINI. Makkelijker kan niet. Hopelijk houdt de organisatie de kosten voor de deelnemers een beetje in de hand. http://www.autosport.nl/2003/

Raceboy
09-09-2003, 21:47
Als ik het goed begrijp is het daar de bedoeling dat de minis sneller gaan dan de yarissen ? Anders dan in België dus.

A.J.
09-09-2003, 22:34
Originally posted by raceboy
Als ik het goed begrijp is het daar de bedoeling dat de minis sneller gaan dan de yarissen ? Anders dan in België dus.

Hoezo ??
De Mini's draaien in Francorchamps 3'01 wat zeker sneller is dan de Yarissen. In Zolder zijn ze momenteel ongeveer even snel. Ze hebben er wel andere banden voor nodig gehad. En voor volgend jaar plannen ze nog meerdere verbeteringen aan de wagens.
Ik denk dat het vanaf het begin van het "mini" project in Belgie het de bedoeling om sneller te zijn dan de Yarissen maar aangezien de praktijk wat tegenviel hebben ze de banden vervangen.

Raceboy
09-09-2003, 22:51
Je hebt blijkbaar gelijk. Ik baseerde mij nog op de tijden van de eerste meetings.

Mark
10-09-2003, 18:26
De Nederlandse MINI dealerorganisatie en BMW Group Nederland hebben onlangs groen licht gegeven voor de organisatie van een nieuw ‘exciting’ autosportformule, met ingang van het autosportseizoen 2004. MINI Live, zoals het initiatief wordt genoemd, zal voor drie jaar worden georganiseerd en is een unieke combinatie van de MINI belevingswereld en het racen in de MINI Cooper.

MINI Live is niet alleen een merkencup, maar ook een belevingswereld, waarin de doelgroep van MINI zich thuis zal voelen. Racen met de MINI Cooper is een belangrijk onderdeel daarvan, maar de toeschouwers en de gasten van MINI zulllen ook andere life style elementen in de belevingswereld van MINI kunnen ervaren in de daartoe speciaal opgezette MINI Live Arena.
De MINI is gebouwd voor sportieve prestaties en MINI rijders houden van sportief rijden. De eerste ideeën voor MINI Live ontstonden daarom al kort na de introductie van het model op de Nederlandse markt, in mei 2001. Inmiddels bestaat er in de Nederlandse autosportwereld grote belangstelling voor deze nieuwe formule. Er is een speciale race-kit voor de MINI in ontwikkeling, waarmee al veel testkilometers met het MINI Live prototype zijn gereden op het Circuit Park Zandvoort en tijden van rond de 2 minuten en 5 seconden zijn behaald.
Op dinsdag 30 september a.s. zal een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde rijders worden georganiseerd. Aanmelding voor deze bijeenkomst kan via e-mail, met naam- en adresgegevens, aan MINI-Live@mini.nl.
Ook in andere landen worden autosportactiviteiten met MINI ontplooid, waaronder in Engeland en in België. De racekalender voor 2004 is in ontwikkeling, waarbij wordt gedacht aan evenementen op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa-Francorchamps. Vast staat dat zowel publiek als rijders veel fun en excitement zullen beleven aan MINI Live. Meer informatie over MINI Live zal worden gecommuniceerd via www.mini.nl
BRON: Autosport.nl

Het hele concept klinkt nogal aardig verwant aan het Mini Belgium project............

Mark
01-10-2003, 17:49
Een jaartje Mini-klooien in Nederland gaat 61.000 euro kosten, exclusief schade.................dat lijkt me duur in verhouding tot de belgische versie, of heb ik het mis?

enkele quotes uit het bericht:


Er hadden zich maar liefst 165 belangstellenden voor de informatieavond aangemeld.......................Veel jongeren hadden bijvoorbeeld hun vader meegenomen, die in veel gevallen privé of via zijn bedrijf de rol van hoofdsponsor zal vervullen
:D:D

De MINI’s komen allemaal netjes naast elkaar te staan in tenten van vijf bij vijf meter. Deze tenten vormen de ‘muren’ van het MINI Village, een ‘dorp’ waar van alles te doen is voor de gasten :frusty:

De aanwezigen in ‘De Fabrique’ in Maarssen kregen ter plekke een inschrijfformulier, met het verzoek dat z.s.m. te retourneren. Op 24 oktober worden immers de rijders geselecteerd! (Mijn visie, wat een hoogmoed..........ik word nu al misselijk)

Norbert Wiesmeier, rijderscoördinator van MINI Live, vertelde dat MINI geen ‘botsautopraktijken’ wil. De organisatie zit, terecht, niet te wachten op Clio- en Alfa 147-taferelen. (Hehe, zijn we wakker geworden in Zandvoort)


Volledig bericht hier: http://www.autosport.nl/2003/hotnews.php?categorie=1