PDA

View Full Version : Sato in vorm


Alain
06-09-2001, 09:39
Kersvers Brits F3 - kampioen Takumo Sato is op dit moment aan het testen voor BAR in Mugello. De eerste dag zat hij twee seconden boven de tijd van Barrichello en moest ie Alesi voorlaten met 0.8 seconden. De dag erna moest hij slechts 0.03 seconden toegeven op Barrichello en liet ie Panis en Alesi makkelijk achter zich.
Dit is echt wel de beste Japanner die we tot op heden gezien hebben. Ook al heeft ie Honda achter zich staan, hij spreekt tenminste met prestaties op het circuit.

RoBByNiO
06-09-2001, 17:12
ja hij test goed maar moet eerst wel bevestigen in F1-races om hem de beste Japanner te noemen he!

airco
06-09-2001, 17:15
ga nooit af op testen...

in wa stond em ?!? qualifying setup ?!?

Ferrari had gisteren race-simulation, dus ja da ge dan in de buurt komt is te begrijpen he!!

airco

Alain
07-09-2001, 09:31
ga nooit af op testen...

Tja, dat heb ik eerder dit seizoen nog gehoord toen Williams zo sterk getest had in Magny - Cours.
Ik vraag mij eigenlijk af waarom die resultaten altijd zo pessimistisch bekeken worden ? De test van Enge stelt dus ook niet veel voor.
Niet vergeten dat Raikkonen 12 maand geleden hetzelfde deed.
Ook toen werd dat pessimistisch onthaald en verdere commentaar is overbodig zeker ?
Het probleem is dat er teveel naar F1 gekeken wordt. Zijn prestaties in de F3 spreken voor zich. Daar maakt de piloot tenminste het verschil. Dat hij boven het gemiddelde uitsteekt is toch wel duidelijk zeker.

airco
07-09-2001, 14:03
ja ok

Sato zal ongetwijfeld wel een goed piloot zijn, maar zo zijn er nog wel!! Bv de marlboro Masters staat mooi op een visitekaartje!!

Met mijn commentaar bedoel ik enkel dat testsessies vaak een vertekend beeld geven!!! Ik wil geen kritiek geven op Sato zelf!!
Ik heb me in het verleden vaak genoeg laten vangen aan trainingstijden!! Als we bv deze winter naar de tijden van Prost keken, dan zouden ze zeker en vast 3e of 4e bij de constructeurs geworden zijn!! De waarheid is echter anders!!

airco

Alain
07-09-2001, 14:28
Met mijn commentaar bedoel ik enkel dat testsessies vaak een vertekend beeld geven

Met die stelling ben ik niet echt akkoord. Het is natuurlijk zinloos iets te vertellen over een test van 1 dag. Testsessies geven een beter beeld indien de piloot meerdere dagen na mekaar rijdt en je de resultaten vergelijkt, rekening houdend met Setup, weersomstandigheden, etc.
Ik denk dat je een constante kan trekken in de resulaten van Sato vermits dit niet zijn eerste test is.
Enge was gisteren bv. zeer snel met de Prost maar hij zal die moeten kunnen bevestigen. Als die op en neer gaan als een jojo kan je ook daar je conclusies uit trekken.
Denk maar aan de benetton test twee weken geleden in Barcelona. Ze waren snel en dat bleek in Spa.
Net zoals de tests van Toyota niet bijster schitterend zijn gedurende de voorbije maanden. Ik ben er heilig van overtuigd dat het niet hun bedoeling is zand in de ogen te strooien van de concurrentie door slechte tijden neer te zetten.

Sennake
07-09-2001, 15:42
De enige Sato die ik voorlopig ken is die van in de strip van Blake and Mortimer : "de 3 formules van professor Sato"...

airco
07-09-2001, 15:51
hehe

Alain
07-09-2001, 17:09
Sennake, gij leest teveel boekskes :D

Mark
07-09-2001, 22:02
Ennuh Sato is niet de enige japanner in topvorm, in Franrijk staat Fukada bovenaan en in Duitsland rijdt die Kaneishi ook beresterk.

Dus op het racing festival kun je een toekomstig F1 coureur aan het werk zien.....

Net als Raikonen vorig jaar, en Button in 99;)