PDA

View Full Version : indoorkampioenschap


bobcat
22-09-2003, 10:29
B.I.K. (federatie van 20 belgische indoorkartings) wil indoorkarten uit bouwen tot een volwaardige sporttak in België. Ze gaan een kampioenschap inrichten op 13 verschillende circuits, de eerste start deze maand nl. op 28.09.'03 indoorkarting Aalst (Moorsel).

Voor verdere informatie kan je terecht op volgende site: www.bik-karting.be

Flitser
22-09-2003, 14:17
Originally posted by bobcat
B.I.K. (federatie van 20 belgische indoorkartings) wil indoorkarten uit bouwen tot een volwaardige sporttak in België.

Dan vrees ik dat iemand anders hen toch wel een stapje voor is aangezien de RACB toch wel een grote rol zal spelen bij het uitbouwen tot een "volwaardige sporttak":

Dit is zonder twijfel de belangrijkste gebeurtenis van het seizoen 2003-2004. De grote uitdaging waar de hele Karting Vrijetijdswereld naar uitkeek, is een feit.

De eerste, door RACB Sport officieel erkende Belgian Kart Cup 4 tact Indoor-Vrijetijd, staat eraan te komen. Deze grootse competitie die open staat voor alle piloten, kent de eerste titels toe, die door de RACB worden erkend, binnen drie leeftijdscategorieën: junioren (jonger dan 18 jaar), masters (van 18 tot 38 jaar) en F40 (ouder dan 38 jaar) en Ladies.

In nauwe samenwerking met RACB Sport hebben Polyzoïd en het Mega Racing Team, die zich ertoe verbonden hebben de sportieve gelijkheid te handhaven, ingestemd met een jaar observatie dat volgend jaar moet uitmonden in de allerhoogste bekroning: een titel van Belgisch Kampioen Vrije Tijd voor elk van de voornoemde categorieën.

Laat u niet op een dwaalspoor brengen: Karting Vrije Tijd is sport in de zuiverste vorm die als springplank dient naar andere disciplines van de mechanische sport. Uiteindelijk werd deze sport door de organisatie erkend. De aanwezigheid van vertegenwoordigers van Karting Vrije Tijd op het podium van de jaarlijkse uitreiking van de RACB Awards vormt een belangrijke première en een grote stap voorwaarts.

Dankzij de volmaakte samenwerking tussen alle exploitanten van indoor karting, worden negen pistes – de allerbeste – aangedaan; 3 in Vlaanderen, 3 in Wallonië en 3 in het Brusselse gewest. Indoor en Outdoor. Een heuse nationale uitdaging. Op het programma 200 cc, 270 cc en 390 cc motoren. De duur van de wedrennen bedraagt 90 minuten, plus de testritten, (60 minuten, plus testritten voor de junioren en de ladies). Doorgaans zullen de karts verschillen van het materiaal dat binnen de deelnemende Indoor circuits ter beschikking van het publiek wordt gesteld.

De karts worden verzwaard tot een spilgewicht van 60 kg voor de junioren, 75 kg voor de Masters, 77,5 kg voor de F40 en 60 kg voor de dames.

De essentie van deze proef is de individuele omloop in zijn meest eenvoudige en spectaculaire vorm. De beste zes resultaten van de eerste acht omlopen worden in aanmerking genomen. Alleen de laatste manche die gereden wordt op de omloop van Francorchamps is verplicht.

Het totale budget (op de datum van vandaag en volgens onze huidige kennis) bedraagt 950 euro voor de Masters en F40, en 700 euro voor de Junioren en de Ladies. De deelneming aan de volledige Belgian Kart Cup is wenselijk. Niettemin is een beperkte aanwezigheid bij bepaalde manches mogelijk. Uiteraard wordt prioriteit verleend aan de piloten die aan het volledige BKC hebben deelgenomen. De totale quota werd vastgesteld op maximum 200 piloten.

Alles wordt in het werk gesteld om een perfecte samenhang te garanderen op het vlak van de prestaties van de karts die ter beschikking worden gesteld van alle piloten. Zonder enige uitzondering. Omloopcommissarissen van de organisatie en een Wedstrijddirecteur zien toe op de sportieve naleving van het reglement.

De verdeling in reeksen wordt georkestreerd door het systeem Megazoïd© dat borg staat voor een perfecte kansengelijkheid. Bovendien maakt dit systeem het mogelijk om concurrenten van gelijke sterkte tegen elkaar te laten uitkomen. Het Megazoïd© systeem zorgt ook voor verzekerde spanning tot in de laatste bocht van de laatste manche. De loting voor de verdeling in reeksen gebeurt op 18 oktober. Rechtstreeks te volgen op de site Belgium-Karting.com.

Ook op mediatiek vlak lieten we niets aan het toeval over om een weerklank te vinden die tot nog toe voorbehouden bleef voor andere sporttakken. De geschreven pers, de radio, de audiovisuele en de elektronische pers zullen verslag van alle prestaties uitbrengen.

De beloningen, voor de beste, maar ook voor andere prestaties, situeren zich op het vlak van de karting 2 tact en van de automobielwedstrijd, vermits dat toch de doelstelling is van iedere kartman.

Het is in geen geval onze bedoeling om met deze unieke en superbelangrijke wedstrijd de overige uitdagingen naar de kroon te steken, maar enkel een discipline in de kijker te plaatsen die een eigen Nationaal Kampioenschap ruimschoots verdient.

Pitlane, stand, podium, palmares, dambordvlag, bekers, champagne, ereronde, …. Allemaal woorden die eenieder binnenkort heel vertrouwd in de oren zullen klinken.

We zullen nooit in staat zijn om de heren van de RACB, dhr. Van Vliet, dhr. Steenhouwer, dhr. Servais, dhr. Bacquelaine en dhr. Dispas voldoende te danken voor hun kostbare hulp en voor het vertrouwen dat zij in ons stellen.

Beste piloten, aan u de eer nu.

Voor alle inlichtingen en voor het reglement:

Fabrice Remacle: GSM 0495/57 07 73. Mail megaracing@swing.be

Marc Pilloy: GSM 0472/58 27 90. Mail Polyzoid@skynet.be

__________________________________________________ ____________________________________
Polyzoïd Racing
Marc Pilloy 0472/58 27 90
Polyzoid@skynet.be

Ik meen trouwens dat de BIK een federatie is waarbij 20 kartings zijn aangesloten, geen federatie VAN 20 kartings. Klein detail misschien maar toch...

flugel
22-09-2003, 17:28
'k heb de indruk dat dit een meer franstalig georiënteerde organisatie is of vegis ik mij?

Flitser
22-09-2003, 20:10
Originally posted by flugel
'k heb de indruk dat dit een meer franstalig georiënteerde organisatie is of vegis ik mij?

Meer franstalig georiënteerd? Nee
Franstalige organisatoren? Ja

Toenaderingen tussen beide partijen liepen fout maar Marc heeft met zijn project wel de samenwerking met de RACB.

Vroeger heeft er ook zo'n kampioenschap bestaan onder toeziend oog van de VAS maar dit was op termijn gewoonweg niet haalbaar om te blijven bestaan. De VAS heeft dit zelf om zeep geholpen destijds.

Verschil tussen beide kampioenschappen; bij het één telt je beste tijd en je gemiddelde, bij het andere telt gewoon je positie.

bobcat
23-09-2003, 10:55
Ik meen trouwens dat de BIK een federatie is waarbij 20 kartings zijn aangesloten, geen federatie VAN 20 kartings. Klein detail misschien maar toch... [/B][/QUOTE]

Klopt, ik was mis. :rolleyes: