PDA

View Full Version : Perscommuniqué Voorbeschouwing ZTC te Francorchamps


P De Sonville
01-10-2003, 17:08
Zolder Touring Cup

Uitstap richting Francorchamps

Naar jaarlijkse gewoonte slaat de Zolder Touring Cup, ditmaal zonder de Sprinters Cup, komend weekend terug eenmalig zijn tenten op rond het Ardeense circuit. Daar zullen ze op zaterdag 4 oktober om 9u25 in het voorprogramma van de 24 Uren voor 2 pk’s terug een wedstrijd van vier uren voor de wielen geschoven krijgen. En voor die eenmalige uitstap hebben de Zolderse organisatoren hun redenen.
Marc Martens: “Enerzijds is dit een belangrijke gelegenheid voor de teams en piloten om eens een ander circuit te ontdekken. Omdat de Zolder Touring Cup voor velen een springplank is naar hogerop geven we de piloten zodoende de gelegenheid om eens verder te kijken dan het circuit van Zolder.
Anderzijds wordt Francorchamps in ons pakket opgenomen om de interesse van de teams en piloten voor de Zolder Touring Cup wakker te houden. Ik denk dat we daar in het verleden goed in geslaagd zijn. En dat dit nu toevallig op één van de mooiste circuits van de wereld afspeelt is uiteraard mooi meegenomen.
Het feit dat deze ontmoeting zonder de Spinters Cup wordt verreden is te zoeken in de problematiek van de drukke timing”.

Open titelstrijd

Dat de Porsches op het snelle tracé van Francorchamps terug de eerste viool zullen spelen is een feit. Maar wie de hoofdrol zal opeisen is helemaal nog niet zeker. De vorige vier wedstrijden dook telkens een Porsche als eerste onder de geblokte vlag, maar de overwinningen werden verdeeld over drie verschillende teams. Alleen Difiro Racing met Schreurs/Martens/Geboers slaagden er in om twee wedstrijden te winnen. Zij zullen een moeilijke klant hebben aan het Nederlandse duo Dubois/Wijnen met hun supersnelle 996 GT3. Ook met de exemplaren van RTM met de Gastines, voor de gelegenheid gekoppeld aan Rudy Penders en First Motorsport (Diver/Kersten) zal moeten rekening worden gehouden. Beide Porsches zijn de laatste tijd niet van het podium weg te slaan.
Vooral de debutanten van First Motorsport verwonderen momenteel vriend en vijand door tweemaal een tweede plaats weg te kapen. Maar de ervaring in Francorchamps van sommige anciens zal waarschijnlijk doorslaggevend zijn.
Het is overigens een beetje koffiedik kijken omdat in Francorchamps de decibels niet gelimiteerd zijn. Méér paardjes dus.

Maar als dit voldoende zal zijn om de BMW van Broodcooren/De Coster van de leiding in de algemene tussenstand te verdringen, is een andere zaak. Door het liberaal puntensysteem en de regelmaat die het team van Belgium Racing aan de dag legt gaan ze als leiders richting Francorchamps. Met de komende wedstrijd in Francorchamps en de dubbele punten die te verdienen zijn tijdens de slotmanche (Race Promotion Night) over tien uren, is de titelstrijd nog volledig open.

Ook in de onderlinge klassen worden het nog spannende momenten.
Vooral in de drukbezette klasse 4 (Toerisme –2000cc), waarin de Renault Clio van Voet/Heyman, na het uitvallen van de super-Golf van Van Rompuy/Buytaert tijdens de laatste wedstrijd, momenteel aan de leiding prijkt.
In klasse 1 (GT +2500cc) leidt de Difiro-Porsche van Schreurs/Maertens met amper 2 punten voorsprong op de exemplaren van RTM en First.
In klasse 2 (Toerisme +2500cc) scoorden Broodcooren/De Coster na vier wedstrijd maximaal en zijn uiteraard terug de te kloppen mannen.
Klasse 3 (Toerisme –2500cc) wordt beheerst door de BMW M3 uit de Carlier-stal, terwijl Liard/Van Den Plas/Jacobs met hun Toyota Yaris momenteel de kleinste klasse aanvoeren.