PDA

View Full Version : Voorbeschouwing First Motorsport/Race Promotion Night


P De Sonville
31-10-2003, 12:27
Race Promotion Night
Zolder Touring Cup

Jo Jamers: “Alles is nog mogelijk”

De Zolder Touring Cup krijgt een onwaarschijnlijke spannende eindfase.
Met de Race Promotion Night op zaterdag 8 november wordt de kalender van Circuit zolder 2003 afgesloten. Deze traditionele seizoensafsluiter wordt verreden over 10 uren en er zijn dubbele punten te verdienen in drie fases.
25% na 3 uren, 25% na 6 uren en nog eens 50% aan de geblokte vlag.
En er zijn nog een pak teams die mathematisch gezien nog in aanmerking komen voor de algemene titel en de titels in de respectievelijke klasses.
Er zijn nog 60 punten (40 per klasse en 20 algemeen) te verdelen en het First-duo Diver/Kersten staat momenteel 4de op 41 punten van de leiders Broodcooren/De Coster (130 p).
“Indien de BMW van de leiders gespaard blijft van pech, zijn ze buiten schot”, verduidelijkt Firstbaas Jo Jamers. “Maar het verschil met de 2de en de 3de in de tussenstand is een pak kleiner. De Porsches van RTM (99 p) en US Carworld (92) hebben respectievelijk maar 10 en 3 punten voorsprong op onze wagen.
In de GT-klasse is het nog spannender. Daar zijn nog 40 punten te verdienen en staan we 3de op amper 6 punten van RTM en op 4 punten van US Carworld”. Maar anderzijds is er de snelle Difiro-Porsche van Schreurs die met 1 punt achterstand op de First-bolide zorgt voor de hete adem in de nek van de concurrentie. Het kan dus nog alle kanten uit.

Versterking met Eric Bruynoghe
Tijdens uithoudingsraces is een goede strategie vaak een doorslaggevende factor. De meeste teambazen worden hardhorig als je vraagt naar de strategie.
Maar voor Jo Jamers liggen de zaken vrij eenvoudig.
“Een wedstrijd over 10 uren is lang”, gaat Jo Jamers verder. “Zowel voor de mecaniek als voor de piloten.
Vandaar dat we voor deze wedstrijd een beroep doen op endurance-specialist Eric Bruynoghe om het team te versterken. We moeten het kunnen afwerken in vier relais’ of drie pitstops.
Verstandig starten is de boodschap en afwachten waar de concurrentie zich bevindt na drie en zes uren. Het wordt een zenuwslopende wedstrijd waarin véél zal gerekend en gecijferd worden. In ieder geval beschikken we over een goede wagen, terwijl het duo Diver/Kersten, die ondanks hun beperkte ervaring met de Porsche, toch reeds tweemaal op het ereschavot stonden in Zolder. En met de ervaren Eric Bruynoghe erbij, moeten we in staat zijn een vuist te maken.
Ik had willen tekenen bij het seizoensbegin om onder deze omstandigheden het seizoen af te sluiten”.

Nog even vermelden dat dochter Kelly Jamers, samen met vriend en Yaris-kampioen Philip Jacobs, Olivier Bruixola en Caroline Griffnée de officiële Toyota Yaris van Toyota Belgium zal bemannen tijdens de Race Promotion Night.


Timining wedstrijden

Sprinters Cup Zolder: 10u45 – 11u15

Zolder Touring Cup: 11u40 – 21u40

FIRST MOTORSPORT Rijkelstraat 62 3550 ZOLDER Tel: 011/533334 Fax: 011/431930
www.firstmotorsport.be info@firstmotorsport.be firstmotors@online.be