PDA

View Full Version : Race Promotion Night - Belgian Race Invest - Clio nr. 54


Mistery
05-11-2003, 17:26
Race Promotion Night 2003 - Belgian Race Invest – Autosport leeft in Vlaanderen !

Zowat een jaar geleden berichtte zowel de regionale als nationale pers over de exploten van het kleine TRAXX Racing team tijdens de 24 Uren van Zolder. Ondertussen hebben ze bij Traxx een naamwissel doorgevoerd en werd Belgian Race Invest boven de doopvont gehouden. En dit weekend staat dit team voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar: de Race Promotion Night te Zolder, waar Dries Heyman en Chris Voet hun leiding in het kampioenschap te verdedigen hebben!

Na de befaamde 24 Uren van Zolder in 2002, kwam voor Dries Heyman, de teameigenaar uit Eksaarde, het hele gebeuren in een stroomversnelling. Talrijke bedrijven werden bereid gevonden om mee te investeren in de opbouw van een eigen raceteam rond Heyman. Belgian Race Invest (BRI) werd geboren en stelde als doel het rijden van het volledige Touring Cup Kampioenschap 2003. Natuurlijk inclusief de Race Promotion Night, een seizoensafsluiter over maar liefst 10 uren…

Het Touring Cup kampioenschap bestaat uit 6 uithoudingswedstrijden, met wedstrijdduur variërende tussen de 4 en de 10 uren. De wedstrijden worden verreden op de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps. Belgian Race Invest neemt het in dit kampioenschap met een Renault Clio op tegen Porsches, BMW’s en andere supersnelle wagens!
Dit Kampioenschap werd voor BRI en zijn piloten Dries Heyman en Chris Voet tot op heden een waar succesverhaal. Ze zijn nog steeds in de running voor de algemene titel en in klasse 4 (toerismewagens tot 2000 cc) staan ze fier aan de leiding.
De Race Promotion Night, een 10 uur durende uithoudingsrace die dit weekend te Zolder wordt verreden, zal de beslissing doen vallen in dit spannende kampioenschap. Maar liefst 60 of meer wagens staan aan de start, wat nogmaals bewijst hoe zeer autosport wel leeft in Vlaanderen. En met 2 punten voorsprong op de 2de in de stand, hebben Heyman en Voet alvast goede vooruitzichten.
Het 15 koppige team dat hen steunt laat alvast niets aan het toeval over. De Renault Clio kreeg een complete check up, zodat eventuele technische defecten vermeden kunnen worden. En nu maar duimen dat we binnenkort kunnen berichten over de feestvreugde bij BRI!

Maar ze zitten er niet stil: nu reeds is men begonnen aan een project voor volgend jaar, waarbij het programma alvast nog wat wordt uitgebreid. Naast het Touring Cup Kampioenschap, zal BRI in 2004 opnieuw deelnemen aan de Zolderse etmaalrace en vervoegen de 2004 Miles te Francorchamps en de 24 Uren van de Nurburgring hun programma. Dit zal dan niet meer gebeuren met de vertrouwde Renault Clio, doch met een snellere wagen. Momenteel zijn er diverse opties, maar de knoop wordt pas doorgehakt na de Race Promotion Night, waar de Renault Clio onder startnummer 54 zijn laatste verschijning maakt met Dries Heyman en Chris voet aan het stuur.