PDA

View Full Version : Revell Bmw M1


Desmodromic2001
16-12-2003, 03:36
Juist begonnen met de BMW M1 van Revell. Dit is volgens mij een oude doos van Esci die nu heruitgebracht is. Hoe mooi het model ook oogt op de doos, er zitten heel wat fouten in de stukken. Vooreerst zitten er bramen op die echt niet meer van deze tijd zijn. Echt passen zoals een Tamiya kit zit er ook niet echt in. Het voorbereidend werk om dit model spuitensklaar te maken bedraagt ongeveer 4 uur hard labeur. Kwestie van jullie te waarschuwen, deze bouwdoos begin je best niet als tussendoortje. Ik heb er 3 gekocht (had ik het geweten, dan had ik wellicht iets minder overmoedig geweest).

AlainH
16-12-2003, 16:43
lap, die ligt te wachten bij mij hier... en ik ben een beginnerke...

Desmodromic2001
16-12-2003, 17:26
Het is natuurlijk te zien wat je er juist van verlangt. Als je echt naar de perfectie streeft, dan is er heel wat werk aan. Ben je vlugger tevreden, dan kan je er een hoop lol aan beleven. Voor de beginners raad ik toch aan om een Tamiya kit te kopen. Daar passen de stukken perfect. Zo wordt je niet onmiddellijk ontmoedigd bij je eerste wagen die je wilt bouwen. Bij Revell, en de meeste Amerikaanse constructeurs, kun je veelal het probleem hebben dat de stukken ,eens aan elkaar gelijmd, niet goed aansluiten en gaten vertonen. Dan moet je beginnen met Putti te smeren, en dat kan wel eens de lol vergallen.

Hou die M1 nog een jaartje aan de kant zou ik zeggen, want het is een tè mooi model om op te leren, vind ik toch...

Guido
16-12-2003, 19:00
Originally posted by Desmodromic2001

Hou die M1 nog een jaartje aan de kant zou ik zeggen, want het is een tè mooi model om op te leren, vind ik toch...

Volledig mee eens. 'k zou bijna zeggen, desnoods nog wat langer als het nodig is. Plastiek wordt gelukkig niet slechter met de jaren. Wel opletten dat de decals goed droog en niet vochtig bewaard worden. ;)

AlainH
16-12-2003, 19:04
Thanks voor de tips !
Een M1 van Tamiya die is er niet zeker ?

Desmodromic2001
16-12-2003, 19:25
Jammer genoeg heeft Tamiya niet veel BMW kits. Fujimi daarentegen heeft er wel een paar, en die kwaliteit is redelijk goed te noemen. Ik heb de Red Bull BMW bekeken van Revell. Dit lijkt mij een zééér aangename beginner. Redelijk veel stukjes. Tamiya levert spuitbussen in Red Bull Blauw (het noemt wel niet zo). De decals zijn niet te groot, dus je kunt ze makkelijk aanbrengen. Enig minpunt is dat deze kit niet zo makkelijk meer te vinden is. Dan zitten we weer met een probleem: Binnen een aantal jaren ga je dan terugkijken naar je Red Bull Beemer, jezelf afvragend "Waarom heb ik het in mijn hoofd gehaald om net die Red Bull als leerproject te kiezen!" Revell heeft ook een Beemer van Fina. Daar is de carrosserie al van gespoten en voorzien van decals. Misschien wel iets om mee te beginnen omdat je resultaat bijna gegarandeerd goed is. Er is natuurlijk wel veel bouwplezier weg. Tamiya heeft terug de oude BMW 320 Citicorp racing uitgebracht: Prachtig model, maar oud, met weinig stukken, en minder detail dus. Als je deze ziet liggen, koop hem dan, want die gaan ze geen 10 keer heruitbrengen als je begrijpt wat ik bedoel.

Desmodromic2001
16-12-2003, 19:26
Kwas het haast vergeten. TAMIYA heeft de Z3 in de catalogus ! Dit lijkt mij de ideale starter !!!

AlainH
16-12-2003, 21:09
Ik zal is op zoek gaan, mss hadden jullie het al door dat ik enkel BMW'tjes wil maken ;)

AlainH
16-12-2003, 21:13
Tijdens een vlug internet-zoektochtje ben ik deze (http://www.cifesystem.com/m635.html) tegengekomen... Iemand een idee waar ik beide nog zou kunnen vinden ?
De rechtse voor te beginnen en de linkse voor als ik vergevorderd ben ;)

Guido
16-12-2003, 21:42
www.ebay.de is een onuitputtelijke bron van oude en ook meer recentere kits.

Enkele voorbeelden:

1/24ste

Hartge H 6 S - BMW635CSi - Fujimi (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3573870778&category=9142)

BMW 3,5 CSL 1976 - Arii (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3573082028&category=9142)

BMW 320i Racing - Tamiya (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3574087691&category=9142)

1/12de

BMW 3,5 CSL - Doyusha (http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3573424045&category=9142)


Diegene die jij zoekt, zag ik niet onmiddellijk, maar "ebay is your bet bet" voor dit. Alhoewel ik eerst met de Tamiya zou beginnen en de Fujimi pas zou aanpakken als je wat meer ervaring hebt. ;)

Desmodromic2001
16-12-2003, 23:57
Beginnen met de Tamiya Beemer 320. De Fujimi is een doos met ZEER veel stukjes (komt uit de Enthousiast serie, te herkennen aan de band in de kleuren van het land van herkomst van de autoconstructeur). Bijzonder boeiende doos, voor héél wat uurtjes bouwplezier. De CSL: Zeldzame doos, kopen dus, en aan de kant leggen tot je volleerd bent.

Nog aanraders: Tamiya BMW 635 CSI in straatversie én in raceversie (is een Schnitzer, waar je de onderdelen op de carrosserie ziet, zodat de wagen als het ware doorzichtig is) De raceversie is ook te verkrijgen van Fujimi (daar zitten meer stukken in, maar ik denk dat deze minder goed past)

Revell heeft de BMW 850 uitgebracht indertijd, en ook de 850 Alpina versie. Hier wederom het probleem dat niet alles evengoed past.

En ik die dacht dat er bijna geen Beemers te krijgen waren.... Hasegawa heeft er ook, namelijk de 3 serie. En nu we daarover bezig zijn: Monogram heeft de oude 3 serie heruitgebracht, maar ik vrees voor de kwaliteit

AlainH
17-12-2003, 01:32
Ik ga mijn werk hebben :D
En lang leve eBay Duitsland !

Desmodromic2001
17-12-2003, 01:48
nog iets over ebay Germany.

Ik heb al honderden kits gekocht op ebay USA, en elders op het net. Maar de keren dat ik bij mijn kleurpotloden genomen werd, was het wel altijd door een Duitser. Nu heb ik helemaal niets tegen die gasten, maar het valt wel op. Een ander lid van onze modelbouwclub heeft er ook al mee te maken gehad, dus dit kan geen toeval meer zijn. Het betreft kits die niet aankomen. Zogezegde nieuwe dozen, waar dan carrosserie van kapot is, of de moter zoek is. Men mag niet veralgemenen natuurlijk, maar een gewaarschuwd modelbouwer is er 2 waard ! Weliswaar heb je geen douane af te dokken, en is de verzending veel goedkoper.

manu
17-12-2003, 02:05
Hoeveel zijn die douane- en portokosten eigenlijk voor een modelbouwkit vanuit Amerika?
Ik koop regelmatig in Duitsland en heb nog maar ene keer pech gehad, mijn geld was "zogezegd" niet aangekomen, maar voor de rest heb ik er nog geen problemen mee gehad.

Sennake
17-12-2003, 19:05
Ik heb nog nooit echt problemen gehad met ebay Duitsland. Alleen : een kit die al "begonnen" is koop ik nooit meer. Dat hij begonnen was daar kan ik mee leven, maar dat men de carosserie verknoeid heeft door te trachten ze te spuiten, en daarbij ook nog de A-stijlen geplooid werden, dat gaat me al iets verder dan "schon angefangen"...

Maar goed, vanaf nu koop ik enkel nog nieuwe zaken en daar heb ik nog nooit problemen mee gehad. In Amerika daarentegen betaal je je soms blauw aan invoertaksen. Eén van de voornaamste problemen is dat men in de USA verplicht is om de waarde van het pakje te vermelden op de verpakking en dat de douane daar nog eens ferm op doorrekent. En geen enkele Amerikaan die me op een "Belgische" manier wil helpen door er een veel lagere waarde op te zetten of er zelfs "gift" op wil zetten : dan betaal je namelijk GEEN invoertaks. 't Zijn helden verdorie. Neen, dan koop ik liever in Europa. Dan weet je tenminste wat je betaalt. Geen verrassingen.

Sennake
17-12-2003, 19:09
Wat betalingen betreft (zowel als koper dan als verkoper) raad ik iedereen aan zich te registreren bij "paypal". Het is gratis en alles wat je moet hebben is een VISA kaart. Via paypal betalen is stukken goedkoper dan een internationale overschrijving, gaat zeer snel en is bovendien superveilig en feilloos.

De eerste keer dat je jezelf registreert zal er bij je naam nog "unverified" staan. Eens je je eerste VISA rekening in de bus gekregen hebt dien je een codenummer in te tikken dat op je rekening staat en dan ben je "verified customer". Echt een aanrader. Ik gebruik het altijd en geloof me, het is echt PAKKEN goedkoper dan een overschrijving en VEEL veiliger dan geld op te sturen in een enveloppe...

vanni
17-12-2003, 22:06
Originally posted by Sennake
In Amerika daarentegen betaal je je soms blauw aan invoertaksen. Eén van de voornaamste problemen is dat men in de USA verplicht is om de waarde van het pakje te vermelden op de verpakking en dat de douane daar nog eens ferm op doorrekent. En geen enkele Amerikaan die me op een "Belgische" manier wil helpen door er een veel lagere waarde op te zetten of er zelfs "gift" op wil zetten : dan betaal je namelijk GEEN invoertaks. 't Zijn helden verdorie. Neen, dan koop ik liever in Europa. Dan weet je tenminste wat je betaalt. Geen verrassingen.

Daarmee ben ik niet akkoord.
Ik heb nu toch al zo'n model of 5 via ebay.com ofte de USA laten overkomen & moet zeggen dat ik tot nu toe niet overdreven veel betaald heb voor verzendkosten. 1/43 tss 3-5$ en 1/24 tss 6-9$
Voor sommige is 9$ mss veel maar voor een "piece-unique" heb ik dat er wel voor over.

Ik vind dat de Duitsers (nie allemaal) soms overdrijven betreffende verzendkosten. Zo'n 500 ouwe bf voor een 1/24 is me toch van 't goede teveel.

Let wel ik heb ook al gekocht hoor in Duitsland.

Maar toch koop ik bij verkopers die paypal aanvaarden

Sennake
17-12-2003, 23:16
Ik heb het helemaal niet over verzendkosten, maar over invoerTAKS. BTW. Cijns. Alles wat van buiten de EG ingevoerd wordt, wordt door de Belgische staat BELAST. En die belasting wordt berekend op de waarde van het product. Ik weet niet wat jij al in Amerika gekocht hebt, maar als het decals of zo zijn ga je daar dus niet veel van merken, maar toen ik een handbouwmodel van 7000 fr bestelde en er 4000 fr taks op moest betalen vond ik dat niet meer zo tof...

Desmodromic2001
18-12-2003, 01:15
Inderdaad, het is niet zozeer de verscheping maar vooral de douane die duiten kost. De douane rekent een fix als het bedrag te klein is. (ik denk ongeveer 20 Euro) Ik heb me zo eens blauw betaalt aan 2 decalsetjes. Hobby Link Japan wil ook geen lagere waarde op de factuur zetten, en wil het tevens niet uitvoeren als geschenk.

vanni
18-12-2003, 12:56
Ik heb nog nooit voor verrassingen gestaan.
Kan dit aan het feit liggen dat ik nooit aan winkels of nieuwe produkten koop?
Is het niet eerder dat onder een bepaald bedrag geen invoerkosten zijn?

Desmodromic2001
18-12-2003, 13:02
Nee, dit klopt in geen geval. Weliswaar heb je meer kans als je particulier zaken aankoopt, om de douane te passeren. Als het particulier aangekochte goed geen grote waarde heeft (zoals decals) dan geraak je ook makkelijk kostenloos de douane voorbij. Maar koop je bijvoorbeeld particulier een 5 tal oude kits, dan ben je eraan voor de moeite

Gilles
18-12-2003, 14:53
Ik heb nu ook regelmatig te maken met dingen die uit Amerika komen maar geen schaalmodellen ... ze komen ook aan als "gift" dus geen belastingen ...

het enige waar ik me keer op keer ENORM aan erger is dat mijn pakketjes langs alle kanten geopend zijn geweest dat alles 45 in en uitgepakt is ... en dan plekt er nog een stickerke op van de post: "Uw pakket werd O N V R I J W I L L I G beschadigd. Onze excuses."

Alle geluk dat het stuk zelf niet beschadigd is, enkel de verpakkingsdoos met 40 lagen tape om het niet te doen opvallen dat het pakje geopend was. Is het nu enkel bij mij of amuseren de postbeamten van over de hele wereld zich met het openen van alle pakketjes?

Verder heb ik altijd via Ebay betaald met aangetekende brief met geld ... nooit geen problemen gehad ... van Canada tot in iets heel in't oosten van de wereld ... Kosten gaande van 5 tot 15 euro (aangetekend en verzekerd pakket)

Desmodromic2001
18-12-2003, 18:42
Ik betaal altijd via paypal. Zeer goed en volledig GRATIS. Ik denk dat opengesneden pakketten de oorzaak zijn van overijverige douane ambtenaren.