PDA

View Full Version : Stars & Stripes


Pascal
27-09-2001, 21:16
"Na de rouwneus en maagdelijke rode livrei van MONZA wil FERRARI dit weekeinde in INDIANAPOLIS een Amerikaanse vlag op de bolides plakken. Wellicht neemt deStars and Stripes de plaats in van het Marlboro-vaan op de motorkap. Uit respect voor de Amerikaanse slachtoffers en in één moeite voor het herenakkoord tussen tabaksfabrikanten en overheid."

Bron : HET NIEUWSBLAD (SPORTWERELD)

Laat maar komen de mooie kiekjes.

C U

Werner333
27-09-2001, 21:21
Leuk alternatief als je weet dat in de USA Marlboro toch niet op de wagens mag staan.

PS. Ook de meeste Belcar teams hadden een USA vlag op hun wagen afgelopen weekend.

Oneliner
27-09-2001, 21:35
zal ietke schoner zijn dat dat zwart, met alle respect natuurlijk.....

Finish
27-09-2001, 21:55
Vergis ik me nu of kleefde op Zanardi's bolide - of wat er van rest- ook geen Amerikaans vlaggetje ?

Finish
27-09-2001, 22:04
http://www.dailyf1.com/data/photos/2001/usa/off-track/pic09.jpg

Jup, Stars and Stripes ;)

Oneliner
27-09-2001, 22:16
khad mij de stars and stripes toch iets anders voorgesteld, iets groter vooral

Werner333
27-09-2001, 22:26
Me too

tsjolder
27-09-2001, 22:32
Pffffffffffff, ik vind al die stars en stripes maar niks, hoor. Ik kan begrijpen dat ge de slachtoffers wilt herdenken, maar toch niet door de Amerikaanse vlag overal op te zetten. Er zijn trouwens honderden buitenlanders omgekomen. Ik heb al jaren een grondige hekel aan de Amerikaanse mentaliteit (waarvan Bush nu de grootste exponent is) en dat zal nu niet veranderen. Vandaar liever geen "verering" van de Amerikaanse vlag voor mij aub.

TiBo
27-09-2001, 23:09
Originally posted by tsjolder


1. Er zijn trouwens honderden buitenlanders omgekomen.

2. ... liever geen "verering" van de Amerikaanse vlag voor mij aub.



Right on dude, ... right on !

Het is een drama voor de slachtoffers, ... maar we spelen hier de "Amerika-show" mee !

Herinner je die scene waar Bush een speech geeft op het puin van het WTC en er iemand zegt dat hij "George" niet kan horen? In scene gezet door een van zijn mensen. Het scanderen van USA! USA!, ... jep, in scene gezet !

Open je ogen mensen ! Eer de slachtoffers niet de VS!

Finish
27-09-2001, 23:53
Compleet met akkoord.
De wereld wordt veramerikaniseerd en de cultuur en gedachtengang van de doorsnee amerikaan kennende kan dat toch niet goed zijn. Noem het 'McDonaldiseren', om het even.
Feit is dat onze 'BigBrother' (what's in a name) nu zowat heel de aardbol achter zich heeft om Afghanistan plat te bombarderen totdat er geen enkele Afghaan meer overblijft.
Oog om oog, tand om tand. 6.000 slachtoffers in het WTC vergelden door ander bloed te laten vloeien. 'Vijandelijk' bloed, dat onder de leiding staat van één of andere gestoorde zieke geest, die de menigte oppept onder het mom van de godsdienst.
Godsdiensten zijn dan ook de meest gevaarlijkste gebruiken die de mens ooit heeft 'uitgevonden'. God bless America ?
Ik meen me bijvoorbeeld te herinneren dat ik ooit heb gelezen dat in de Koran letterlijk beschreven staat dat hun godsdienst de enige godsdienst is en alle andere godsdiensten moeten worden uitgeroeid.
Gewoon als voorbeeld hoe extreem en fijnbedacht zulke teksten kunnen zijn. Godsdienst lag dan ook volgens mij aan de basis van die aanvallen, als de heilige bin laden (geen hoofdletters, geen respect voor dat dier) die kerels wijsmaakt dat hij een visioen heeft gehad van Allah om die torens te bestormen, geloven de naïevelingen dat blindelings.

Zeg wat je wil, maar ik heb me nog nooit beklaagd Belg te zijn.
Hoewel de straatcriminaliteit hier ten top stijgt, vreemdelingenpolitiek wel érg losjes wordt doorgevoerd en we qua regeringsschandalen min of meer het corrupte maffia-Italië evenaren, ben ik blij dat dat ik nooit het levenslicht zag in de derde wereld of eender welk moslim/islamgebied. De dag dat ik een koe heilig ga verklaren is dan ook zeer ver weg.
Ik heb nog nooit een wereldoorlog meegemaakt, ik durf er toch niet op te wedden dat ik dat op m'n sterfbed ook kan vertellen.

en zo kan ik nog uren doorgaan..enkel, ik zit dan wel op het verkeerde forum bezig ;)

Mijn mening over die vlaggetjes en concerts: allemaal mooi, enkel...wat ben je ermee ? minstens 4000 man ligt momenteel (excuseer me het taalgebruik) te rotten onder het puin, en Ferrari print een vlaggetje als sticker af....mjah...

Mario
28-09-2001, 07:55
Koeien zijn heilig voor hindoes, niet voor moslims.

En uit gelijk welk religieus boek kun je citaten halen waarin woorden als "vergelding", "vernieling" staan, ook in de Bijbel staan niet zo'n fraaie passages. Het hangt er gewoon van af hoe het wordt geïnterpreteerd.

Die aanslagen hebben zo goed als niets met godsdienst te maken, maar met armoede en socio-economische uitsluiting. Dat zien de Amerikanen uiteraard niet en ze zulen niet rap iets doen om de armoede en ongelijkheid uit de wereld te helpen. Liever stoere taal en nog stoerdere actie. Grappig trouwens hoe Berlusconi de Westerse wereld even voor schut zette; hij zei luidop wat velen ook denken, maar dat past nu even niet in het officiële discours.

Ge kunt net zo goed citaten uit dergelijke boeken halen die het tegendeel bewijzen (prachtge passages over respect voor de ander), maar dat past meestal niet in de mensen hun kraam. De islam in dit geval is des duivells (vroeger was dat het communisme) en dat mag/moet uitgebreid worden aangetoond.

Ik hoop uit de grond van m'n hart dat de strekking Powell het haalt, want al die andere rond Bush zijn haviken van het ergste soort. Jammer misschien dat ik het zeg, maar Cheney had aan die beroerte een soort blijvende handicap moeten overhouden, zodat hij niet meer mee kon doen. Die man stond jarenlang de loonlijst van allerlei firma's (wapenfabrikanten e.d. en die leidt nu mee het lland. Belangenvermenging ? Maar neen gij).

Sennake
28-09-2001, 08:54
Toch even wat achtergrondinformatie verstrekken wat Amerika betreft. Niet dat ik een specialist ter zake ben, maar ik chat of bel toch elke dag minstens een uur met Amerikaanse vrienden (Cheryl voor wie weet over wie ik het heb).
Om te beginnen is het zo dat de Islam elke andere gelovige beschouwt als een heidene. En het doden van ongelovigen is volgens de Koran geen misdaad, integendeel. Verder hebben ze die zelfmoordpiloten wijsgemaakt dat ze recht naar de "hemel" gaan waar voor ieder van hen 72 maagden zitten te wachten waarmee ze zich tot in de eeuwigheid mogen mee amuseren naar believen. Je zou voor minder!
Dan die "God bless America" spreuk. Ik heb het er ook al met Cheryl over gehad en wat blijkt? De politiek in USA laat niet meer toe om in scholen of openbare gebouwen gelijk welke vorm van christendom te laten blijken, er mogen geen kruisbeelden meer hangen, er mag geen gebed voorgedragen worden voor de les begint, niks. Moslim gebruiken daarentegen mogen wel. Bush heeft al "onder zijn vijs" gehad voor zijn uitspraak over America en zal er zich dus wel voor hoeden om "God bless the free world" of zoiets te zeggen. Dan riskeert hij de ganse wereld op zijn dak te krijgen. Het is dus eerder om zoiets te vermijden dan omdat hij alleen America wil laten "zegenen" dat hij dit zegt. Trouwens, de oppositie wil die oude waarden die nu verboden zijn terug invoeren in de States.
En dan de "wraakacties". Ik denk dat iedereen het erover eens is dat Bush via zijn raadgevers opmerkelijk kalm gebleven is en tot nu toe geen onbezonnen dingen gedaan heeft. Ik ga er dan ook van uit dat deze lijn doorgetrokken zal worden in de latere vergeldingsacties. Ik kan me niet voorstellen dat de Amerikanen blindelings Afghaanse dorpen gaan platbombarderen als ze in feite de Taliban willen treffen. Er zullen in elke slag wel onschuldige slachtoffers vallen, en de Amerikanen gaan er al van uit dat ze zelf ongeveer 1000 manschappen zullen verliezen, maar langs de andere kant vind ik het noodzakelijk dat er actie genomen wordt tegen deze extreme vorm van terrorisme. Niet alleen in Afghanistan en tegen bin laden en de Taliban, maar over de ganse wereld! Dus Finish, en nogmaals ik ben geen profeet, maar als je het mij vraagt komt er geen wereldoorlog van zoals we er al 2 gehad hebben, maar eerder een soort van globale "zuiveringsactie". Undercover werk, special forces acties, achtergrond onderzoek, geheime opdrachten, enz...
En waarschijnlijk een militaire actie tegen de Taliban, dat zit er wel aan te komen. Vergeet niet dat de ex-koning van Afghanistan nog steeds in ballingschap zit in Amerika en het zou me niet verwonderen dat ze hem terug op de troon zouden zetten, ondanks zijn hoge leeftijd...
Ik heb 3 weken "onder de mensen" geleefd in de States, en inderdaad is het niet allemaal goud wat blinkt en zijn de Amerikaanse waarden in een aantal gevallen verschillend van de onze. Maar ik ben zeker niet anti-Amerikaans, wat niet betekent dat ik ook een USA-vlaggetje op mijn auto ga plakken. Maar het is een gebaar van de F1 en alhoewel ik niet laaiend enthousiast ben over het initiatief zal ik het ook niet de grond in boren.

RoBByNiO
28-09-2001, 16:12
de stars en stripes zijn een logisch gebaar he: het is tenslotte race in de USA!

De stars en stripes van Jordan 2 weken geleden waren wel veel mooier en groter te zien!

tsjolder
28-09-2001, 16:29
Even een reactie op wat een aantal mensen hier gezegd hebben. Off topic is het misschien niet echt, maar of deze topic nog in het juiste forum staat, weet ik niet.

Ik moet zeggen dat mijn mening veel sterker bij die van Mario aansluit dan bij die van Finish of Sennake. Ik heb helemaal NIET het gevoel van superioriteit van mijn godsdienst tov de islam, zoals Berlusconi. Wij, christenen, zijn mensen gelijk alle anderen en de Islam is niet meer haatdragend dan een andere godsdienst. In essentie is de Islam een vredelievende godsdienst, er zijn enkel een aantal extremisten die erin slagen een aantal mensen te manipuleren onder het mom van godsdienst, maar hun motieven hebben er weinig mee te maken. Het is zoals iemand onlangs zei (weet niet meer wie): de islam heeft geen nazisme gecreëerd.

Ik ga zelfs meer zeggen: misschien ligt dat gevoel van superioriteit wel voor een groot stuk aan de basis van dit terrorisme en deze haat tegen Amerika.

Dit staat misschien niet allemaal op de juiste plaats en heeft misschien niet veel meer met het oorspronkelijke onderwerp te maken, maar ik vond toch voor mezelf dat ik moest reageren.

Oneliner
28-09-2001, 17:38
Originally posted by Sennake
En het doden van ongelovigen is volgens de Koran geen misdaad, integendeel.

Er staat echt nergens in de koran dat doden op 1 of andere manier toegelaten is, echt niet.

Het is echte bin laden die een fatwa heeft uitgesproken tegenover de niet-gelovigen, liefst amerikanen

TiBo
28-09-2001, 17:46
Toen ik in 1994 voor het eerst in de VS was had ik de gelegenheid om daar een aantal dagen mee te draaien in een school. Ik moet je zeggen, wat ik daar zag is voor ons zo goed als ondenkbaar.

Vb: om klokslag 08:00u stond daar iedereen recht, en werd er een groet gebracht aan de vlag die in elk leslokaal naast het bord hing.

Plaats van dit alles: Orange, CT (een uur rijden van NY).


Volgens één van mijn proffen is dat dan ook één van de dingen die deze bevolking samenhoud. De amerikaanse bevolking is immers zo'n grote smeltkroes van verschillende nationalitieten dat zijn dienen vast te houden aan een gemeenschappelijk ding: de vlag.
Verder hebben vele amerikanen dan ook niets met elkaar gemeen.

RoBByNiO
28-09-2001, 17:49
de vlag is heilig voor de Amerikanen. In zoat elke publieke ruimte en in bijna elke amerikaanse schoolklas hangt een vlag. Ik denk zelfs dat het in de wet staat maar ben niet voor 100% zeker

TiBo
28-09-2001, 18:20
Originally posted by RoBByNiO
Ik denk zelfs dat het in de wet staat ...

:confused:

RoBByNiO
28-09-2001, 18:24
mja daar stond iets van in in mijn engels boek we hebbem daar over geleerd.. Pledge of allegiance noemt da denk ik. kzal et dinsdag zeker weten, men boek ligt nog in school

RoBByNiO
29-09-2001, 11:24
nog meer stars en stripes dan Ferrari alleen gezien hoor daar in Indianapolis!

http://www.f1racing.nl/photo/upload/photoYYHONKb.jpg

http://www.f1racing.nl/photo/upload/photo0kzpXab.jpg

http://www.f1racing.nl/photo/upload/photozSfWg0b.jpg

http://www.f1racing.nl/photo/upload/photoTIHnW9b.jpg

Het is dus niet alleen bij Ferrari zo, ook bij Jordan en Benetton!

Joosen
29-09-2001, 11:37
Een vlag op de auto was ook voor Schumi niet genoeg

http://www.planet-f1.com/gp/2001_season/gallery_images/large/usa/friday/schumi.jpg

Mario
29-09-2001, 12:40
Dit kan misschien oneerbiedig overkomen, maar ik krijg de indruk dat dit alles op een publiciteitsstunt begint te lijken. :confused:

Ik bedoel niet alleen dat gedoe bij Ferrari, maar in het hele circus. Begint me eigenlijk meer en meer te degoûteren die rouwbetuigingen, komt bij mij over als recuperatie. Stilte is bij dergelijke voorvallen nog het meest op z'n plaats vind ik persoonlijk.

Finish
29-09-2001, 12:47
Mja, 't lijkt mij ook wat overdreven....

Maar zo val je natuurlijk makkelijk in de gunst van het amerikaanse publiek; hoe groter de amerikaanse vlag op je bolide, hoe meer supporters ? ;)

RoBByNiO
29-09-2001, 13:04
het is om op te vallen die vlaggen en dan zeker bij Ferrari: mij maakt ge ni wijs dat ge nog even geshockt zijt als dinsdag 11september na de crash eh!
reden van ferrari is simpel: geen marlboro en dan maar vlag opzeten alhoewel schu sr er precies echt van weg is! of is dit om wat aandacht te trekken?

Lambo
29-09-2001, 13:54
Compleet met uw eens Mario. Overal waar ge kijkt ziet ge Amerikaanse vlaggetjes. Ik heb niets tegen Amerika of Amreikanen, en ik keur ten stelligste af wat er is gebeurd, maar er gebeuren iedere dag verschrikkelijke dingen. Heeft ooit ook maar iemand een Ruandese vlag op zijn auto of helm geplakt tijdens de genocide daar? Weet er überhaupt iemand hoe de Ruandese vlag eruit ziet? Idem bijvoorbeeld voor de aanslagen in Israël, de Koerden, de onrusten in Indonesië, vergeldingsacties tegen Palestijnse burgerdoelwitten, Tsjetsjenië, de Balkan...

Waarom is de westerse wereld zo geschokt, en dan niet in het minst de USA zelf? Is het niet omdat ze zich onkwetsbaar waanden? Er zijn al tientallen dergelijke zaken gebeurd in het verleden, maar voor het eerst wordt de USA op zijn eigen grondgebied geraakt. In het verleden konden ze dergelijke aanvallen altijd verhinderen (op Pearl Harbour misschien na). Denken we maar aan de Russen die nucleaire wapens op communistisch Cuba plaatsten... Voor het eerst was Amerikaans grondgebied rechtstreeks in gevaar. De nucleaire aanvallen bleven uit, maar nu wordt de USA overwachts en bijzonder driest uit hun onoverwinnelijkheidsdroom geschud.

Er moet natuurlijk iets tegen terrorisme ondernomen worden, en nogmaals ik keur de aanslagen volledig maar dan ook volledig af. Ik hoop maar één ding dat als er opnieuw een drama gebeurt waar ook ter wereld, de wereld even solidair zal zijn met de slachtoffers als nu. Maar waarschijnlijk zal er dan weer een sfeer heersen van "het is maar een ver van mijn bed show"...

tsjolder
29-09-2001, 13:57
100 procent akkoord met mario en lambo, kan er echt niks aan toevoegen.

Sennake
29-09-2001, 19:44
Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat er in één klap (1 terroristische aanslag) meer dan 7000 mensen tegelijk vermoord werden. Geen enkele andere terreurdaad, waar ook ter wereld, heeft to zo een trieste balans geleid...
Maar natuurlijk klopt wat jij zegt ook Lambo, USA dacht van veilig te zitten op haar eiland, en haar grondgebied was (op Pearl Harbour na) ongenaakbaar...