PDA

View Full Version : CART haalt het minimum van 18 wagens!


Gilles
09-04-2004, 14:16
Door: Martijn Reinders

Het Walker team heeft Mario Haberfeld gisteren officieel bevestigd als rijder voor 2004. De Braziliaan zal voorlopig van start gaan in een als inferieur beschouwd Reynard-chassis. Het team hoopt in de loop van het jaar over te stappen op een Lola chassis. De terugkeer van Walker wordt mogelijk gemaakt door de sponsors Cummins Inc., Holset Turbochargers, Fleetguard en Onan. Deze sponsors waren reeds aanwezig op de Walker wagens van Robby Gordon en Gil de Ferran vanaf1994 tot en met 1999.

Mario Haberfeld een Formule 3000 veteraan tussen 1998 en 2001, kwam vorig jaar in Champ Cars uit voor het Mi Jack Conquest team. Hij scoorde 2 top vijf finishes en maakte met name indruk tijdens zijn debuut in St. Petersburg en in Laguna Seca, waar hij een vierde plaats behaalde. Walker kende in 2003 met Darren Manning het beste seizoen sinds lange tijd. De huidige Forsythe rijder Rodolfo Lavin kwam eveneens in 2003 voor Walker uit. De terugkeer van Walker zorgt ervoor dat het contractuele minimum van 18 wagens voor de eerste race in Long Beach op 18 april wordt behaald.

De Catalaan Oriol Servia wordt nu in verband gebracht met het tweede stoeltje van Dale Coyne. Het eerste stoeltje gaat waarschijnlijk naar de Ier Michael Keohane.

bron: www.racingworld.be

Door het tekenen van Haberfeld voor het Walker team komen er 18 wagens aan de start in 2004, dus we kunnen opnieuw genieten van een Champ Car seizoen in 2004.

Gilles
09-04-2004, 14:32
De reacties uit het OWRS kamp op de bevestiging van de 18de wagen:

Paul Gentilozzi, Kevin Kalkhoven en Gerald Forsythe, de mede-eigenaren van de Champ Car World Series zijn hun belofte nagekomen en kondigden woensdag aan dat ze erin geslaagd zijn om een veld van 18 wagens bij elkaar te brengen. Deze achttien bolides zullen een volledig seizoen meedraaien in het seizoen 2004.

Derrick Walker kondigde donderdag aan dat hij een Ford-Cosworth/Reynard/Bridgestone bolide zou inschrijven die het hele jaar zou racen in het seizoen 2004. Dit bracht het aantal wagens op 18, het verplichte minimum.

“We hebben altijd volgehouden dat we een vol veld zouden hebben voor 2004 en mensen als Derrick Walker, Carl Haas, Eric Bachelart, Dale Coyne, Carl Russo en de volledige Herdez groep hebben hun wilskracht getoond om de best mogelijke open wheel serie te maken”, vertelde Gentilozzi. “De volledige Champ Car groep heeft een ongelooflijk werk verricht om tot dit punt te geraken en we zijn ervan overtuigd dat het seizoen 2004 een grandioos succes zal worden.”

“Onze fans zullen beloond worden voor hun steun met een line up die veel sterker is dan we hadden verwacht. Niet enkel hebben de sterren als Paul Tracy, Jimmy Vasser en Bruno Junqueira, maar ook de jongere rijders die zichzelf hebben bewezen in de Formule 1, F3000 en Toyota Atlantics. Justin Wilson, AJ. Allmendinger en Sebastien Bourdais zijn de volgende supersterren van de Champ Car en het zal geweldig zijn voor de fans om te zien hoe ze hun eigen legende zullen opbouwen in onze serie.”

“We zijn tevreden dat we een vol veld bij elkaar hebben gekregen voor 2004”, vertelde Forsythe. “Er waren zoveel zaken die noodzakelijk waren om ons tot dit punt te krijgen. Onze partners, sponsors, teams, promotors, Champ Car medewerkers en de fans hebben hard gewerkt en we zullen hun een serie geven om trots op te zijn in 2004 en later.”

bron: www.racingworld.be

Nu nog hopen dat de races uitgezonden worden op Eurosport!

Thomaske
09-04-2004, 15:27
Gelukkig dater 18wagens zijn want een jaar zonder Cart zie ik niet zo echt zitten hoor. Ken er niet zoveel van (rijders en wagens) maar kijk het toch wel graag