PDA

View Full Version : Pech houdt Snijers-Heyman van de TB zege.


Mistery
21-04-2004, 13:13
Dat de Volvo S40 van Belgian Race Invest in het Mediagroep Van Dyck Belcar Kampioenschap de eerste race als derde eindigde in de TB klasse, was voor velen een aangename verrassing. Ook al omdat BRI er voor koos om met drie piloten aan te treden, wat hen een extra pitstop bezorgde ten opzichte van hun concurrenten. Maar de wagen en de piloten draaiden feilloos hun rondjes, met een onverhoopte derde plaats in de TB klasse als gevolg. Komende zondag start BRI met twee piloten: Dries Heyman en Patrick Snijers. Beiden vatten de race aan vol goede hoop, maar de eerste doelstelling blijft ook nu weer: de finish halen…

Na de eerste wedstrijd van het Belcar Kampioenschap, deed de crew van BRI het nodige om de Volvo S40 van enkele minuscule aanpassingen te voorzien. Dries Heyman: “De wagen deed het prima, maar we hadden het gevoel dat het net nog een tikkeltje beter kon. Daarom hebben we ook enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. We kunnen daarbij rekenen op een team van goede mecano’s, die vele van hun avonduren spenderen aan de optimale voorbereiding van de wagen. Strijden met een wagen van 1998cc tegen bolides van 3200cc, je zou haast gaan denken dat het frustrerend moet zijn. Maar niet is minder waar. Voor de hele crew van BRI is dit een extra drijfveer.”

Ook het opzetten van de hele marketingstructuur stelt BRI extra in het daglicht. “We zijn waarschijnlijk één van de weinige Belcar teams die kunnen zeggen dat ons budget voor 2004 er nu reeds zeer gezond uit ziet”, aldus Heyman. “Mede daardoor konden we een routinier als Patrick Snijers aantrekken. Zijn ervaring is een zeer belangrijke factor. 2004 is een leerjaar voor ons, en ook de tweede manche van het Belcar Kampioenschap vatten we aan met de doelstelling om te finishen. Alles wat meer is, is graag meegenomen.”

Patrick Snijers is een tevreden man: “Een seizoen Belcar rijden stond aanvankelijk niet bovenaan mijn verlanglijstje, maar na de eerste wedstrijd had ik de smaak meteen weer te pakken. Die eerste wedstrijd was zowel voor de piloten, de wagen en het team een ware testcase, maar allen zijn er goed uitgekomen. Het team heeft een aantal zaken vastgesteld, en daaraan is ondertussen gewerkt. We gaan er dus vol goede hoop tegen aan dit weekend! Gekke dingen hoef je van ons niet te verwachten, maar misschien zit er wel weer een podiumplaats in…”

Mistery
26-04-2004, 10:34
Ook nu weer verraste het BRI Team in het Belcar Kampioenschap zowel vriend als vijand. Het duo Snijers-Heyman had als doel gesteld te finishen en punten te pakken, maar al tijdens de kwalificaties bleek dat zowel de Volvo S40 als zijn bestuurders in prima conditie vertoeven. Met 1.40.2 stond de Volvo S40 op de pole positie in de TB klasse, een seconde sneller dan de naaste belagers van Snijers en Heyman. Tijdens de wedstrijd zelf reden ze met ruime voorsprong aan de leiding in hun klasse, tot het noodlot toesloeg …

Al na de eerste kwalificatiesessie hadden Patrick Snijers en Dries Heyman de snelste TB chrono achter hun naam, maar in sessie 2 werd het zaterdagse orgelpunt gezet. Patrick Snijers haalde het onderste uit de kan, en realiseerde diverse snelle rondetijden, met als beste 1.40.2. Een tijd die niet alleen goed was voor de pole positie in de TB klasse, maar ook nog eens voor de derde tijd in de algemene Toerisme divisie.

De wedstrijd op zondag werd aangevat door met Patrick Snijers achter het stuur. Hij nam vrij snel voorsprong op de andere TB wagens en reed een strakke stint. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de voorsprong steeds groter, om bij de piloten- en bandenwissel bijna een volle ronde te bedragen. De snelle pitstop bracht de Volvo S40, nu met Dries Heyman aan het stuur, terug als leider op de piste. Doch reeds tijdens de eerste ronde na de pitstop begon de versnellingsbak een eigen leven te leiden. Sommige versnellingen bleken niet meer te werken en bij het terugschakelen was het opletten geblazen om de motor niet te overbelasten.

Heyman koos er dan ook voor om op zeker te spelen en het rustig aan te doen, maar na zowat een half uur in zijn stint werd hij gedwongen de pits op te zoeken. Een mechanische ingreep zorgde er voor dat het laatste kwartier van de wedstrijd toch nog kon worden vol gemaakt, doch enkel met drie (lage) versnellingen. De Volvo S40 bereikte de eindstreep als zesde in de TB klasse en pakt hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap, dat op 4 en 5 juni wordt vervolgd op de omloop van Spa-Francorchamps.

airco
26-04-2004, 12:49
Hopelijk is de versnellingsbak niet onherstelbaar beschadigd ..... Want 2 versnellingsbakken in het nog jonge seizoen aan diggelen zou wel heel sneu zijn voor BRI ....

Laat ons hopen.