PDA

View Full Version : VW Fun Cup 12h of Magny Cours


Maarten
06-05-2004, 23:07
Na de FIA GT is het de beurt aan de VW FUN CUP om Magny cours onveilig te gaan maken

Wij komen daar aan de start met één wagen, onze éénzitter numero Dirty too (32) :D

Naast Maarten en Pieter, rijdt vader Marc deze race nog eens mee met zijn zonen! Hopelijk kunnen we gedurende deze 12 uren race (die begint op zaterdagmiddag 12 u en eindigt om 24h) de positieve lijn van de eerste race in Franco doorzetten, maw dus opnieuw een podium in de Light klasse. Hopelijk mogen we ons ook in de top 10 nestelen, althans dat wordt het doel.

Onze site is al een tijdje online, maar nu ook up-to-date ;)
kijk maar eens op www.perdieus.com voor een verslag en fotootjes

ciao

Maarten

Maarten
11-05-2004, 11:57
Perdieus Motorsport scoort wederom in VW Funcup.


Met een internationaal bezet deelnemersveld (Franse, Italiaanse, Nederlandse , Britse en Belgische teams) werd op zaterdag 9 mei de 12 urenrace gereden op het F1 circuit van Nevers Magny-Cours in Frankrijk.
Onder een grijze hemel startten 77 wagens voor de tweede koers van het seizoen.
Maarten Perdieus nam de eerste stint waar op een droog circuit vanuit een twintigste positie. Na één uur begon het te regenen. Het spektakel begon . De juiste lijnen dienden opgezocht om zoveel mogelijk grip te vinden op de spekgladde baan.
Perdieus Motorsport rukte al snel op naar de twaalfde plaats van de algemene rangschikking. Pieter, Maarten en vader Marc Perdieus bleven een gelijk tempo aanhouden en reden na negen uur wedstrijd op de eerste plaats van de 'light' categorie.

Na elf uren wedstrijd maakte Maarten Perdieus een schuiver die eindigde in de zandbak. Dit kostte hem drie minuten oponthoud waardoor hij de eerste plaats even kwijt was. Er was een spannende eindsprint van Maarten nodig om zijn fout goed te maken. Door een goede strategie van pitstops onder leiding van teamchef Nic De Backker en Stijn Van der Geest , werd de race uiteindelijk na 12 uren afgevlagd met vijftien sekonden voorsprong op de tweede. Algemeen werd de 14de plaats behaald op 76 deelnemers, en in het Belgisch kampioenschap na aftrek van een paar Fransen gaf dit de 11de plaats.
Een mooie score en goed resultaat na een nat weekend op het prachtige circuit van Magny-Cours.

Volgende race op 10/11 juli voor de 25 uren van Francorchamps.

Info op www.vwfuncup.com en www.perdieus.com

Speesman
11-05-2004, 12:04
Proficiat, goed gereden!!!

Maarten
18-05-2004, 19:32
onze site www.perdieus.com is geupdate
de foto's volgen nog

er is al wel een filmpje te zien op volgende link:

http://www.hibn.com/pop_up/2004/magny_cours.html

het laat zeer goed zien hoe glad het in magnycours tijdens de regen was, spijtig dat er geen vermelding van onze eerste light plaats in voorkomt maar soit
dan moeten we dat tijdens de 25uren nog maar eens over doen hé

ook op www.vwfuncup.com staat de tussenstand na drie races, 2 verplichte races, die wij hebben meegedaan, volgens het nieuwe reglement moet er één vrij te kiezen race worden meegedaan, en dat hebben wij nog niet gedaan. bij ons wordt dit hoogstwaarschijnlijk de race in Snetterton (niet veel volk, en dus gemakkelijker om heel veel punten te scoren :D)

veel plezier met het filmpje en verslag op onze site
ciao

maarten