PDA

View Full Version : Huyndai Accent WRC EVO3 - Freddy Loix - Progress


Guido
31-05-2004, 00:03
Aha, eindelijk eens een rapportje over mijn 'hidden-kit' :D Al meer dan een half jaar aan bezig (heeft wel bijna 4 maanden aan de kant gestaan om de Subaru af te werken) en nog niets over gepost. Ik ga dat bij deze rechtzetten. :D Geen overvloed aan foto's. Daarvoor verwijs ik graag naar mijn sitje. Hyundai Accent WRC EVO3 (http://users.skynet.be/huudo/wip_accent_1.htm)

Er is al op heel wat vlakken gewerkt, 'k zal ze één voor één de revue laten passeren. Maar..., er is nog veel werk. Het is mijn eerste resin kit die ik bouw op deze schaal, en ik zit dus nog in een 'lurning-curve'. Dus het gaat sowieso al wat trager.

Maar goed, de carroserrie. Ik had er eentje van een slechte mal, er is dus nog veel werk aan.
http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-39.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-41.jpg

Dashboard
Heb de timing unit aangepast en ben nu aan de CF decalling begonnen. Door het veelvuldig manipuleren is de verf losgekomen op de randen, dus nog meer werk.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-37.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-38.jpg

Guido
31-05-2004, 00:08
Wielen
zijn zo goed als klaar. Remschijven zijn gemonteerd ttz, gelijmd op de velgen, wat dus impliceert dat de velgen op de asjes zullen moeten gelijmd worden, want er zitten geen 'poly-caps' in. Dus zullen ook de assen moeten gelijmd worden. :confused: Weird.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-31.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-35.jpg

De rest volgt later als er meer vordering is. ;)

Dragonfly
31-05-2004, 00:10
Hier heb je precies nog een hoop werk aan ,maar de wielen en schijven zien er al wreed knap uit. Doe zo voort ;)

BMW E46 V8
31-05-2004, 08:59
Wat is er zo speciaal aan een resin kit ? want ik heb eerlijk gezegd nog nooit het woord resin kit horen vallen :o shame on me

Guido
31-05-2004, 23:08
Ik heb nog wat verder gewerkt.

Carrosserie nu volledig in grondlaag gezet. Nog wat imperfecties hier en daar en enkele paneellijnen die nog wat dieper moeten. Maar, 'k ben er verder mee dan ik dacht. Dit gaat nog goed komen. :D

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-54.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-56.jpg

Aangezien er geen kevlar decals bijzitten voor de stoelen, heb ik die maar zelf gemaakt, eerst afgetapet met Tamiya tape om een template te hebben, deze template dan in verschillende stukken gesneden om het bij het aanbrengen makkelijker te laten passen en dan van die templates de decals gesneden. Decals zijn van Microscale - niet de best qua patroon, maar de enige die ik in huis had - en die spullen werken perfect met Sol en Set van hetzelfde merk.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-34.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-49.jpg

Guido
31-05-2004, 23:13
Ook nog wat aan het chassis geprutst. Dit is nu geverfd en gevernist. Ook achteraan wat Bare Metal Foil aangebracht daar waar ik denk dat het nodig was. Op de onderkant dient nog de detailschildering aangebracht te worden.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-51.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-50.jpg

Tevens ben ik ook al begonnen aan de kleinere onderdelen. In dit geval de cylinders die verbonden zijn met de achterste veerpoten. Deze zijn mooi gegoten en er was niet veel werk aan. Ik ga ook de connectie met de veerpoten maken. Hiervoor heb ik op de cylinders de nodige aansluitingen al aangebracht. Deze komen uit een set van Modelers.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-57.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-58.jpg

't zou alle dagen feestdag moeten zijn, dan kan ik tenminste doorwerken. :D :D

De volledige gang van de werkzaamheden kan je natuurlijk ook volgen op mijn sitje: Accent WRC Evo 3 (http://users.skynet.be/huudo/wip_accent_1.htm)

Guido
05-07-2004, 01:25
heb nog een beetje verder gewerkt zie.

Dashboard vordert. Enkel het stuur nog. De stoelen werden, net zoals het dashboard overigens, eerst voorzien van een laagje matte vernis. Daarna gedrybrusht voor een realistischer effect. CF en kevlar daarna voorzien van glanzende vernis. Ook de brandblussers en de voetsteun voor de co zijn afgewerkt en geplaatst. 'Naftebak' zit ook al op zijn plaats.
't vordert, langzaam maar zeker. :D

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-59.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-60.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-61.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-62.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-63.jpg

Guido
31-07-2004, 15:52
Ik heb nog wat verder kunnen werken en het interieur is nu zo goed als klaar. Nu terug naar de carrosserie...

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-64.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-65.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-66.jpg

Sennake
31-07-2004, 17:38
Sjieke dinges!

Jij durft trouwens een volgorde aan die ik niet aandurf : ik begin nooit aan het interieur alvorens de carosserie qua spuitwerk 100% af en gelukt is. Een gebrek aan zelfvertrouwen waarschijnlijk...

vanni
31-07-2004, 18:54
Originally posted by Sennake
Sjieke dinges!

Jij durft trouwens een volgorde aan die ik niet aandurf : ik begin nooit aan het interieur alvorens de carosserie qua spuitwerk 100% af en gelukt is. Een gebrek aan zelfvertrouwen waarschijnlijk...


Raar, bij mij is het juist omgekeerd. Eerst interieur alvorens carrosserie :confused:

BTW naais wurk ,Huudo ;)

vinnie
01-08-2004, 09:59
Man niet te doen zo sjiek.
Maar wat ik u ook wilde vragen,dat leidingkje onder de handrem (blauw koppelstuk)wat is dit of zit die bij de kit of is het iets dat je zelf heb gemaakt of bestaat er één of ander merk die zoiets verkopen allerhande koppelingen,en zo ja waar kan ik die aankopen.

Guido
01-08-2004, 12:13
Originally posted by Sennake
Sjieke dinges!

Jij durft trouwens een volgorde aan die ik niet aandurf : ik begin nooit aan het interieur alvorens de carosserie qua spuitwerk 100% af en gelukt is. Een gebrek aan zelfvertrouwen waarschijnlijk...

Heeft niets met zelfvertrouwen te maken, maar is eerder een motivatie ding. Laat ik het zo stellen. Als ik bouw moet ik na een tijdje kunnen zien dat er iets aan het ontstaan is. Initieel was ik van plan om eerst de carrosserie te doen, maar omdat er zooo ontzettend veel werk aan is om die enigszins perfect te krijgen, merkte ik dat na een tijdje het project stilviel en ik niet meer in mijn atelierke kwam om verder te doen. Totdat ik dan aan het interieur begonnen ben. De goesting is er nu terug, want er staat nu al iets dat ergens op lijkt, en aan de carrosserie ben ik ook weer begonnen. En ja, ik ben er wel van overtuigd dat dit goed zal gaan. Dus misschien toch wel een beetje zelfvertrouwen, maar niet de hoofdreden. ;)

@Vinnie,
Da's idd een apart setje. 'k zal eens een foto nemen, dan kan je het zien. ;) Normaal gezien zitten er op dat stuk nog meer van die koppelingen (zie foto) , maar ik heb niet de juiste bedradingen in huis om ze allemaal na te bouwen. Dus heb ik het gehouden op 1-tje, om toch dat ietsje meer toe te voegen.

http://users.skynet.be/huudo/images/ref/hyundaiwrc/hyundai18.jpg

Sennake
01-08-2004, 13:08
Originally posted by Huudo
En ja, ik ben er wel van overtuigd dat dit goed zal gaan. Dus misschien toch wel een beetje zelfvertrouwen, maar niet de hoofdreden. ;)

Dat is precies wat ik altijd vrees : dat er iets gebeurt zoals met mijn Panoz (zie thread over de 6 belgische Le Mans modellen). Stel dat ik niet aan een reserve-carosserie geraak én ik heb al mijn Latijn reeds in het interieur gestoken, dan heb ik toch een pak tijd verloren vind ik.

Guido
01-08-2004, 13:35
Originally posted by Sennake
Dat is precies wat ik altijd vrees : dat er iets gebeurt zoals met mijn Panoz (zie thread over de 6 belgische Le Mans modellen). Stel dat ik niet aan een reserve-carosserie geraak én ik heb al mijn Latijn reeds in het interieur gestoken, dan heb ik toch een pak tijd verloren vind ik.

je kan het ook omdraaien en zeggen, wel dan heb ik toch tenminste dat weer bijgeleerd. Maar ja, mijne stock is ook niet zo groot he ;)

vinnie
01-08-2004, 13:52
@ Huudo bedankt voor de uitleg maar waar kan ik dit setje koppelingen aanschaffen om zelf ook te gebruiken vind het mooi en realistisch.
Greetz vinnie

Guido
03-08-2004, 00:32
http://hobbyworld.aoshima-bk.co.jp/g_library2/MDR/MDR244217.jpg

Dat is het bewuste setje.
Merk: Modeler's
Naam: Hose End Set

Waar gekocht? 'k weet het niet meer. :( Ik heb het eens een jaar of 3 - 4 geleden denk ik meegebracht van een beurs in de UK. Heb als eens bij Domino en MG Modélisme op hun site gekeken, maar niets gevonden. Bij hlj.com (http://www.hlj.com) verkopen ze wel Modeler's, maar niet het setje.

Guido
12-08-2004, 23:54
Nog even een updateje meegeven. Heb nog wat verder aan de carrosserie gewerkt, maar die is nog niet helemaal klaar om in het zilver gezet te worden. Is nog even wachten.

Ondertussen ook nog de rolkooi verbeterd. Immers, deze was niet 100% correct en de resin in de zijpanelen was dusdanig dun dat ik hem eruit gesneden heb en vervangen door plastikcard exemplaren. Dan voorzien van carbondecals en over de bovenste buis een plooiing aangebracht met het beschermpapier van een wijnfleskurk.

***** Edited by Huudo ***********

Probleem met de web server van skynet :frusty: :frusty:

Foto's voor later :o

Guido
13-08-2004, 23:11
nog eens die foto's proberen zie. :D

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accent-67.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accent-68.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accent-69.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accent-70.jpg

Guido
17-08-2004, 19:38
De beide bumpers heb ik het eerste gespoten en ook de uiteinden van de voorbumper zijn nu klaar - gemaakt in plastic card.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-73.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-74.jpg

Ook het zilver is gespoten. Ben ondertussen aan de decals begonnen. "Tricky business" De decals zijn zo dun, dan ze bij het minste scheuren. Extra voorzichtig zijn, maar dan nog zijn er hier en daar kleine haarfijne scheurtjes te bemerken.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-75.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-76.jpg

Sennake
17-08-2004, 19:46
Dat ziet er weer vreselijk strak uit eh maat. Manmanman, dat gaat weer een kanon van een machien worden! :)

Maareuh 1 randopmerking : in de titel van de thread staat "Huyndai", zou je dat niet aanpassen in "Hyundai"? :D

Sennake
17-08-2004, 19:47
Het rood van de decals komt blijkbaar zeer goed overeen met het gespoten rood... Sjiek!

Guido
17-08-2004, 20:07
Toch verloopt niet alles helemaal zoals gepland.

Alhoewel de decals dus erg dun zijn, willen ze met behulp van Microscale Sol, wel goed gaan 'liggen'. Echter, toen ik het witte nummervlak aan de zijkant wilde aanbrengen, om tegelijkertijd het Hyundai logo goed te kunnen positioneren, bleek het wit van de decal zo doorzichtig als "doorkijklingerie." :D Dit had ik ergens wel verwacht, dus ik wilde de decal eraf schuiven om op het dak aan te brengen, wilde die toch wel niet mee zeker. Met veel gesukkel de decal er toch afgekregen maar niet zonder hem te beschadigen. Gevolg? zie foto.

Nu goed, eens alle decals aangebracht en een eerste fijne vernislaag erover zit, zal ik dat nog wel wat kunnen bijwerken.

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-81.jpg

Gewoon verder decallen! :D :D

Sennake
17-08-2004, 21:24
Tiens, wat is die rode cirkel op het dak???

Guido
17-08-2004, 22:04
Originally posted by Sennake
Tiens, wat is die rode cirkel op het dak???

euh, om aan te duiden waar er een probleem is met de decal... :eek:

Sennake
17-08-2004, 22:23
Originally posted by Huudo
euh, om aan te duiden waar er een probleem is met de decal... :eek:

Uiteraard :o

Guido
17-08-2004, 22:26
heb nog wat verder gedaan aan de decals, zit zo ongeveer iets over de helft nu. Carrosserie even op het chassis gezet om een eerste indruk te krijgen. Wielen enz. zijn nog niet bevestigd, vandaar dat ze nog wat "paraplu" staan. Begint er al op te trekken nietwaar? :D

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-87.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-88.jpg

tifosi forever
17-08-2004, 22:33
:worship: dit ziet er echt fantastisch uit

Dragonfly
17-08-2004, 23:37
Body ziet er super uit. En ge ziet gewoon niet wat gespoten is en wat decal is. Weer een meesterwerkje ;);). Alleen bij die rollbar heb je zo stuk CF decal dikgelegd over die bovenste buis ksnap het nut daar niet van ?? of mis ik iets .

Guido
17-08-2004, 23:48
Originally posted by Dragonfly
Body ziet er super uit. En ge ziet gewoon niet wat gespoten is en wat decal is. Weer een meesterwerkje ;);). Alleen bij die rollbar heb je zo stuk CF decal dikgelegd over die bovenste buis ksnap het nut daar niet van ?? of mis ik iets .

ge mist iets :D

Als je kijkt naar de foto van de originele, zie je dat daar ook een stuk carbon overzit. Weliswaar niet over de hele lengte aan de kant van de piloot (wel aan co-piloot zijde) dus dat heb ik geprobeerd van na te bouwen ;) Toen ik foto nog een keer goed bekeek, zag ik dat het maar tot in de helft ging, maar goed, toen was het ding al geplekt natuurlijk :)

http://users.skynet.be/huudo/images/ref/hyundaiwrc/hyundai18.jpg

Dragonfly
17-08-2004, 23:59
je hebt gelijk ik miste iets ;) maar dacht al dat het niet helemaal hoefde want het was daar dat ik aan twijfelde maar bedannkt voor de opheldering .

Guido
20-08-2004, 15:58
De decalnachtmerrie is achter de rug. Nog nooit zo'n breekbare decals in mijn handen gehad. Bij het minste dat ik eraan kwam scheurde ze in verschillende stukken. Ik vermoed dat ik ze zelfs beschadigd heb terwijl ze nog op het decalvel zaten. Door het devalvel bijv. een beetje te plooien of te buigen bij het uitknippen van sommige decals dat ze op het vel al microscopisch scheurden. Ik kan anders niet verklaren waarom ze bij het 'afglijden' al in stukken braken. De film erover is gewoon niet voldoende dik. :mad:
4 decals hebben het dus niet overleefd, nl. de 2 gele pijltjes die de sleephaak aanduiden, het witte hyundaiwrc.com logo op de voorbumper en een zelfde zwarte logo op rolkooi vanbinnen. Vooral het witte logo op de bumper is spijtig, de rest kan ik nog mee leven.

Mijn advies nu al: geen kit voor mensen met geen of weinig modelbouwervaring.

Enfin, 't ziet er natuurlijk niet zo heel slecht uit. Spul laten drogen en van't weekend de vernis erover. ;)

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-89.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-90.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-91.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-92.jpg

Dragonfly
20-08-2004, 17:17
ziet er echt strak uit ;)

Guido
25-08-2004, 23:14
Laatste update vooraleer jullie de model in volledig afgewerkte toestand gaan te zien krijgen.
Wat is er nu gedaan?
Gezien de moeilijkheden met de decals heb ik toch maar besloten om niet te vernissen. Heel de carrosserie dan maar aan't blinken gebracht met Tamiya rubbing compound en wax.

Verder zijn de randen rond de ramen geschilderd en ben ik begonnen met het uitsnijden van de vacuform ruiten. Voorwaar geen eenvoudige klus.

Ook heb ik al één koplamp voorzien van een lens om te zien wat het geeft, en heb ik een additionele koeler (gemaakt van soldeertin) aangebracht voor de radiator.

Rest nog, rolkooi en dahbord monteren, ruiten verder uitsnijden en bevestigen, de wielen nog bevestigen, en alle foto-ets onderdelen en antennes nog. Te doen tegen zaterdag? hopelijk wel. :D

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-93.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-94.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-95.jpg

http://users.skynet.be/huudo/images/scale/accentwrc3/accentwip-96.jpg