PDA

View Full Version : Daikin Racing Team/Vanina Ickx & Alexandra Van de Velde teleurgesteld


P De Sonville
09-06-2004, 14:27
Brute pech voor Alexandra en Vanina

Alexandra Van de Velde en Vanina Ickx konden afgelopen zaterdag geen vervolg breien aan hun succesvolle 2de plaats TB die ze behaalden tijdens de Belcar & World Series op Circuit Zolder. Met het oog op de komende etmaalrace in Zolder hadden beide Daikin-amazones nochthans véél verwacht van de 4-urenwedstrijd in het kader van de Spa Euro Race.
De problemen staken reeds de kop op tijdens de Zolderse training die Alexandra en Vanina hadden ingelast een paar dagen voor de wedstrijd in Francorchamps. Men had immers een nieuwe krachtbron ingebouwd en deze moest nog ingereden worden. De oude 3-litermotor werd vervangen door een 3.2l-exemplaar, wat een kleine pk-winst moest opleveren, maar vooral het koppel verhogen.
Beide pilotes merkten een vreemd geluid op maar konden het niet lokaliseren. Meteen werd besloten om te achterbrug te vernieuwen. Toen tijdens de vrijdagse trainingen in Francorchamps bleek dat het probleem opnieuw de kop opstak, werd de achterbrug nogmaals vervangen. Vanina Ickx kon een degelijke tijd op de tabellen zetten, maar Alexandra voelde de kracht van de motor afnemen naarmate deze op bedrijfstemperatuur kwam.
Alexandra nam dan tijdens de wedstrijd een voorzichtige start en kon zich behoorlijk handhaven in het peloton. Toen plots na de eerste safety car-procedure de wagen stilviel in Blanchimont zonder aandrijving. Meteen over and out. Momenteel is de oorzaak nog niet gekend, maar het kan zowel de koppeling, versnellingsbak of de achterbrug zijn die er de brui aan gaf.
Een spijtige zaak. De Daikin-girls hadden immers in Zolder bewezen dat ze erbij horen. Met één resultaat op drie wedstrijden duiken ze naar de onderste gelederen in het klassement. Er is dus duidelijk véél werk aan de winkel om de Mini S3 terug in optima forma aan de start te krijgen binnen enkele weken op de Nürburgring voor de vierde Belcarmanche. De 24 Uren van Zolder worden voor het Daikin Racing Team nu zéér belangrijk. Daar zijn immers dubbele punten te sprokkelen en kan het kampioenschap nog in een andere plooi vallen.

In de MINI Challenge reed Alexandra voor wat ze waard was. De wagen moest na de zware crash met Cuyvers in Zolder terug volledig worden opgebouwd en Alexandra voelde hem in Francorchamps héél anders aan. Door het feit dat de Mini maar net voor het weekend afraakte, bleek er geen tijd om hem vooraf aan de tand te voelen en moest ze de wagen opnieuw ontdekken en afstellen tijdens het race-weekend zelf.

“Het is precies niet meer dezelfde wagen dan voorheen. In de korte situaties kleeft de Mini behoorlijk aan de baan, maar op de rechte stukken vliegt de concurrentie me onbegrijpelijk voorbij. Echt frustrerend,” verduidelijkt Alexandra.
Toch kon de Daikin-rijdster, ondanks een magere 18de trainingstijd, tijdens de races nog een 11de en 7de plaats uit de brand slepen. Niet slecht met een wagen die nog niet echt op punt staat.