PDA

View Full Version : Merc Clk Dtm Warsteiner


Dragonfly
14-06-2004, 00:06
Heb hier en daar toch nog wa tijd gevonde om iets te bouwen dus dacht zal eens wa laten zien ;)
Dit is de eerste in rij van 3 merc's die ik ga bouwen en heb dan ook nog de Astra DTM ligge. De bedoeling bij dit model was een aantal inperfecties eruit halen en al een aantal dingen aanpasse zoals: remkoeling voor en achter, bevestegingen radiatoren vooraan, wielkassen achteraan, vering vooraan vervangen door echte veren en hier en daar nog e prulletje. Dus met alles wat ik hier heb uit geleerd hoop ik de volgende 2(D2 , Original Teile) echt super detailed te kunnen doen. Heb zelf nog 1 detail set ligge weet alleen nog ni op welke ik dit ga steken
Hier zijn al een paar foto's, hier was hij nog niet helemaal af en betere foto's volgen nog ;) ook de detailfoto's volgen nog wel

http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/warsteiner1.jpg http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/warsteiner2.jpg

Dragonfly
14-06-2004, 23:06
Had foto's beloofd en deze komen er dus ook ;) Kga probere wa uit te legge wat veranderd heb. en je mag altijd je opmerkingen hier zette zodat ik het kan aanpasse miss nog op dit model of zeker op de volgende.

hier nog een foto van het model.
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc.jpg

Hier een aantal detail foto's van de buitenkant, op de eerste foto zie je waar ik een luchtgat heb open gemaakt en afgeschermd met een gril. De wielen zijn met chrome-paint gedaan.
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc16.jpg http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc12.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc13.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc14.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc15.jpg

Dragonfly
14-06-2004, 23:07
Dan vervolgens wat detail foto's van de motor, daar heb ik vooral de luchtinlaten vooraan verlengt, remkoeling aangebracht, de remschijven geventileerd en echte veren in de plaats van de plastiek gevormde

http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc11.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc18.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc22.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc23.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc24.jpg

Dragonfly
14-06-2004, 23:08
Ook achteraan is er remkoelingen en geventileerde remmen op gekomen en heb dan ook wielkassen gemaakt omdat deze compleet ontbraken

http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc20.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc21.jpg


Voor interieur heb ik niets speciaal gedaan, hier en daar wat detail painting voor de rest zoals in het boekje stond ;)

http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc10.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc17.jpg
http://users.pandora.be/eygmar/modelbouw/merc19.jpg

Voila dat waren ze, kmoet zegge echt e supper kit. Echt een aanrader voor beginners de decals zijn niet te moeilijk om aan te brengen en de rest past supper. En voor de rest zou ik zegge kijk maar uit naar de volgende die zal wel wat op zich laten wachten door de komende eifelrenne en vakantie maar laat het hier dan wel horen en natuurlijk is alle commentaar meer dan welkom ;)

vanni
15-06-2004, 11:48
Vakwerk, echt sjiek :worship:

1 héél klein detailtje: Omdat je de CLK zo detailleerd vind ik het spijtig dat je voor de gordels dan een simpel decaltje gebruikt.
Maar 't is muggezifterij, 'k weet het.
In ieder geval:doe zo verder ;)

Dragonfly
15-06-2004, 12:42
Vakwerk, echt sjiek 1 héél klein detailtje: Omdat je de CLK zo detailleerd vind ik het spijtig dat je voor de gordels dan een simpel decaltje gebruikt.
Maar 't is muggezifterij, 'k weet het.
In ieder geval:doe zo verder

Bedankt en ik weet het van die gordel. Dat is maar voorlopig omdat ik geen meer heb ligge en mijn nieuwe zijn nog onderweg dus dat komt er zeker in ;)

HHugo
15-06-2004, 19:07
Sjiek, wat heb je gebruikt voor die veren? (dat moet ik binnenkort ook eens proberen)

Dragonfly
15-06-2004, 20:55
Heb dus de oude vere weggesnede, heb dan een nieuw stukje plasick er tussen gelijmd met dan als veer een stukje dunne soldeerdraad die ik dan gevormd heb zoals een veer. Is echt wel vele mooier dan die stomme plastikke veren. en geeft meer het effect van een echte veer. Ben nu zelf aan het proberen om de schokdemper werkend te maken maar da is ni simpel ;)

HHugo
15-06-2004, 21:35
Originally posted by Dragonfly
Ben nu zelf aan het proberen om de schokdemper werkend te maken maar da is ni simpel ;)

Ge zijt precies niet snel tevreden... :D

Guido
20-06-2004, 00:02
Mooi gebouwd! Enkele suggesties misschien. De remschijven enz. zien er iets te blinkend uit denk ik. Als je ze een blinkend effekt wil geven, kan je ze beter - allez denk ik he ;) - matt verven en dan met een alu-tint drybrushen aan de randen. De vering ziet er echt goed uit. 't is een simpele oplossing - ik heb er al complexere gezien - maar het effekt is zeker realistisch te noemen. Ik ben er zeker van dat je door dit te doen, veel ideeën hebt opgestoken, om van de D2 een prachtwerkje te maken. ;)