PDA

View Full Version : Voorbeschouwing Eifelrennen Daikin Racing Team


P De Sonville
30-06-2004, 10:45
Hopen op beterschap

“Het kan verkeren”, zei Bredero
Iets wat de laatste weken ook een veelgezegde uitdrukking was in het kamp van het Daikin Racing Team. Eén finishvlag op drie wedstrijden is inderdaad niet direkt iets om over naar huis te schrijven. Maar er zijn verzachtende omstandigheden.
Vooreerst was er tijdens de eerste wedstrijd het afgebroken achterwiel. Na de tweede wedstrijd was dit euvel reeds lang vergeten omdat Vanina Ickx en Alexandra Van de Velde een verdiende tweede plaats inpikten. En tijdens de derde ontmoeting ging een onderdeel van de aandrijving stuk. Het zag er nochtans veelbelovend uit tijdens de Spa Euro Race, en een tweede podium van het seizoen had er hoogstwaarschijnlijk ingezeten. Maar ja, autosport is een mechanische sport, en dan heb je bepaalde zaken niet in eigen handen. Ondanks alles werd en wordt nog steeds alles in het werk gesteld om de Daikin-amazones telkens in optimale aan de start te krijgen. Op donderdag en vrijdag voor de Spa Euro Race werd tot tweemaal toe de achterbrug vervangen.
“Nu zijn quasi alle mechanische onderdelen vervangen aan de Mini S3”, geeft teambaas Christian Van de Velde tekst en uitleg. “Motor, versnellingsbak, koppeling, achterbrug, vering, enz..). De keuze om de 3l-motor te vervangen door een 3.2l-exemplaar was een goede keuze. Maar tijdens de wedstrijd was er een probleempje met de luchtmassameter in de airbox, wat de motor aan vermogen deed verliezen. Maar daar konden we niet mee uitvallen en een goede klassering niet in de weg staan. Nochtans was onze strategie goed. Alexandra nam de start en kon zich goed handhaven in het peloton. Eén pitstop zou voldoende zijn geweest. Vanina zou dan de klus afwerken, want Francorchamps heeft zelfs in donkere omstandigheden geen geheimen voor haar. Het lot heeft er anders over beslist. Er werd vorige week terug druk getraind in Zolder met het oog op de Eifelrennen van komende zondag. Indien we daar goed scoren, dan
kunnen we via de dubbele punten van de 24 Uren van Zolder de scheve situatie nog enigszins rechttrekken. Duimen maar”, besluit Christian Van de Velde.

In de MINI Challenge lijkt het erop dat Alexandra eindelijk met gelijke wapens zal kunnen strijden. Reeds een tijdlang klaagde de Wetterse advocate immers dat haar MINI snelheid mistte tegenover de concurrentie.
Toen men besloot om de Daikin-wagen op de testbank te plaatsen kwam men tot de conclusie dat de krachtbron een kleine 30 paardjes moest inleveren tegenover de rest van het startveld. Een defecte sensormap bleek de oorzaak van het onheil, waardoor Alexandra zich onwetend uit de naad reed met een motor die amper het niveau haalde van vorig seizoen. En afgaande op haar rondetijden en resultaten mogen we toch stellen dat deze relatief goed waren. Alexandra heeft altijd beweerd dat ze klaar is om met de top5 mee te fietsen. Nu zal ze eindelijk
eens met gelijke wapens kunnen strijden.