PDA

View Full Version : Preview MSE Nürnburgring


mse
30-06-2004, 09:25
EIFFELRENNEN NURNBURGRING

Een cruciaal weekend voor MSE ….. Na het uitvallen van beide wagens in de Spa Euro Race is het voor MSE de boodschap het vertrouwen terug te vinden. Lang is er gezocht naar de oorzaak van het afbreken van de ophanging op de Ford Mondeo. De BMW, waar de motor het begaf, had naar alle waarschijnlijkheid te maken met de elektronica die op de testbank de week voordien uitstekend bleek te werken.

“Alle pech hebben we wel gehad voor dit jaar”, fluistert Dominiek Paret,” veel van die factoren kunnen we alléén maar tot een minimum beperken maar uitsluiten gaat natuurlijk niets in de autosport”.

De Eiffelrennen moeten eindelijk de race worden waar we punten kunnen pakken. Tot nu toe is het steeds stilaan opbouwen geweest met de nodige aanpassingen aan de wagen met kinderziektes tot gevolg.
Afgelopen week is er heel wat getest in Zolder met Marc Neyens en Peter Vandelm. Zowel versnellingsbak, remmen, intercooling en ophanging zijn bijna 100% in orde.
De extra koeling zorgt voor heel wat meer vermogen en door de aanpassingen aan de ophanging is er van onderstuur ook bijna geen sprake meer.

Belangrijk is nog te melden dat op de Mondeo vanaf dit weekend Marc Neyens een duo vormt met Peter Vandelm. Beide zullen zoveel mogelijk data uitwisselen om de wagen optimaal aan te start te kunnen brengen. De Nürnburgring kennen ze beide nog van 2002, toen nog met de Marcos Mantis.

De BMW heeft alweer een nieuwe krachtbron. “Nog geen enkel jaar hebben we zoveel pech gehad”’ verteld Peter Beckers. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze race goed scoren. Normaliter is de BMW een zeer betrouwbare wagen en we gaan ervan uit dat met de huidige aanpassingen dat ook zo is voor de toekomst.
We mikken in ieder geval op het podium TB. Samen met Kurt Raes moet dit lukken.”



MSE pers

mse
30-06-2004, 20:34
Bart van samang krijg deze maand (juli) een volledige pagina in Turbo magazine. Zeker kopen