PDA

View Full Version : Preview BRI: Eiffelrennen


Mistery
28-06-2004, 21:05
Het is een 2.0 L motor.

Ter volledigheid de complete tekst van de press release :


Belcar: BRI strijdlustig naar de Nürburgring!

Sommigen keken raar op tijdens de Spa Euro Race, toen er geen Volvo S40 van Belgian Race Invest aan de start verscheen. Het team verkoos echter deze wedstrijd over te slaan, en de wagen optimaal te prepareren voor de race op de Nürburgring. Dries Heyman en Chris Voet zullen er de Volvo S40 de sporen geven; Patrick Snijers van zijn kant is komend weekend aan de slag in de Ypres Westhoek rally, meetellend voor het EK Rally.

Twee wedstrijden van het Belcar Kampioenschap 2004 stond BRI met de Volvo S40 aan de start en ook twee keer werd de finish gehaald. Bij de eerste wedstrijd een onverhoopt resultaat met een podiumplaats in de TB-klasse er bovenop. En ook het wedstrijdweekend van de tweede manche van het hoog aangeschreven Belcar Kampioenschap bracht meteen al een positieve verrassing voor Belgian Race Invest. Dries Heyman en Patrick Snijers gaven tijdens de kwalificaties het volledige TB veld het nakijken en graaiden zo de pole positie in hun klasse mee. Tijdens de wedstrijd verliep alles goed en reed de BRI Volvo ruim aan de leiding in de TB-klasse, tot tijdens de tweede stint de versnellingsbak een eigen leven begon te leiden. Snijers en Heyman konden de wedstrijd nog beëindigen, maar een plaats op het podium zat er niet meer in.

Omwille van deze problemen, besloot BRI de 4-uurs wedstrijd te Spa over te slaan, en de wagen aan een zeer grondige revisie te onderwerpen. Uiteindelijk werden kosten noch moeite gespaard en werden een pak onderdelen van de wagen vervangen, met het oog op een hogere bedrijfszekerheid. Zelfs de volledige motor en versnellingsbak werden vervangen, zodat van de vorige krachtbron en overbrenging van de Volvo S40 niets meer rest. Het team maakte van deze tijdspanne eveneens gebruik om een tank met grotere inhoud te plaatsen, in functie van de 24 Uren van Zolder.

De wedstrijd op de Nürburgring is voor Belgian Race Invest dan ook van zeer groot belang. Enerzijds willen ze er een pak punten scoren om opnieuw in de top van het klassement in TB te komen. En anderzijds is het een grote test, met focus op de 24 Uren van Zolder. “Het is een weekend met extreem groot belang voor ons”, aldus Dries Heyman. “Laat het duidelijk zijn, we zakken niet naar de Eifel af als toeristen, maar wel degelijk om onze klasse te winnen. Van deze wedstrijd hangt heel veel af. Ik zou zelfs durven zeggen dat deze wedstrijd het verdere verloop van ons seizoen in Belcar zal bepalen. We hebben al eens mogen proeven van een podiumplaats, en ook nu weer gaan we voluit voor de top 3 en zelfs voor de overwinning in TB.”

Het belang van deze wedstrijd is dus duidelijk. Maar er is nog iets wat een speciale kleur geeft hieraan, voor BRI. Terwijl het ganse BRI team in de Eifel de Volvo S40 naar een goed resultaat tracht te loodsen, moeten ze het deze keer doen zonder routinier Patrick Snijers. “Wij duimen voor hem, en hopen dat hij alleen recordhouder wordt in Ieper qua aantal zeges”, zegt Heyman. “Als wij een goed resultaat neerzetten op de Nürburgring, dan zal dat Patrick zeker ook verheugen.”

“Team Spirit”, niet alleen op TV, DVD of Video, maar ook voor de volle 100% bij Belgian Race Invest!