PDA

View Full Version : KS Motorpsort: wederom een succesvol weekend


joost
05-07-2004, 11:40
KS Motorsport: Wederom een succesvol weekend

Na behoorlijke trainingen staan de KS-wagens op een 19de en 35ste plaats. Steve van Bellingen rijdt opnieuw met zijn spitsbroeder Leyssens en zij toonden zich beiden tevreden met een top-20 plaats. De TB leiders Moury en Morlet hechtten niet zoveel belang aan de trainingen. “Zolang de wagen goed is, maakt het ons niet zo veel uit waar we staan. Uiteindelijk focussen we op de wedstrijd.”
De wedstrijd zelf wordt opnieuw een succes voor Jonathan en Jacques. Na een wedstrijd in moeilijke weersomstandigheden finishen ze 3de in Toerisme en tweede in TB. Door de opgave van hun directe concurrenten doen ze bovendien een geweldige zaak in het kampioenschap.
Steve en Koen worden al vlug teruggeslagen door een lekke band en vechten mooi terug om uiteindelijk halverwege het veld te eindigen als derde silhouette. Opnieuw meerdere bekers voor KS-Motorsport na een geslaagd Duits weekend.

Tijdens dit Duitse weekend kregen we de kans om met Mour en Morlet rond de tafel te zitten en toppers uit de toerisme divisie vooruitte blikken op de rest van het seizoen.

We Terwijl we in de divisies GT en TA steeds dezelfde namen vooraan zien, stroomt door de TB werkelijk nieuw bloed. De leiders in TB, Moury en Morlet, zijn zo goed als nieuw in het Belcarveld en vechten een mooie strijd uit met de jonge Duitser Steinberg en de nagelnieuwe Volvo S40.
We vroegen Moury en Morlet hoe ze deze eerste maanden hebben ervaren: “ Dit is echt een droom. Wij zijn aan het seizoen begonnen met een selectie van wedstrijden in het achterhoofd, maar nu moeten we onze doelstellingen duidelijk bijsturen. We zoeken volop budget om het seizoen rond te maken, want het zou jammer zijn om af te haken met zo’n mooie positie in het kampioenschap. Het team steunt ons in deze zoektocht want ook zij zijn zeer gelukkig met onze prestaties.”
Aanpassingsproblemen hebben Jonathan en Jacques niet gehad. “We hebben echt onze draai gevonden in het KS-team en dit kampioenschap. Zowel KS Motorsport als het Belcar kampioenschap zelf zijn enorme meevallers. De races zijn open en fair, wat in autosport niet altijd evident is. We vormen bovendien een homogeen team. We zijn niet altijd het snelst maar we rijden verstandige wedstrijden en trachten geen brokken te maken. Daarnaast hebben we een voorkeur voor regenwedstrijden omdat het vermogensverschil met bijvoorbeeld Steinberg dan minder speelt. ”
Hoe zien zij de rest van het seizoen tegemoet? “Wij mikken, indien we alles gefinancierd krijgen, voluit op de podia in Touring en TB. Het kampioenschap winnen is een droom maar laat ons realistisch blijven. Veel zal afhangen van de 24 uren van Zolder.
Jonathan Moury heeft de smaak van de uithouding te pakken. Ondermeer de LMES doen de jonge piloot naar de toekomst kijken. “ Formule-racerij is mooi maar er is nog leven naast de eenzitterij. Een carričre in toerisme of GT zegt mij zeker evenveel. Maar laten we eerst dit weekend tot een goed einde brengen,” besluit hij realistisch.

KS Motorsport Presse