PDA

View Full Version : BTCS: Sylvie Delcour telkens op het podium!


Mistery
10-07-2004, 18:48
Sylvie Delcour kan met voldoening terugblikken op een geslaagd BTCS weekend te Spa-Francorchamps. Bij de kwalificaties op vrijdag viel het neerzetten van een toptijd letterlijk in het water, maar tijdens beide wedstrijden op zaterdag wist de dame uit Visé zich telkens in de kijker te rijden. Met een overwinning in de eerste race en een derde plaats in race twee was de Euromaster pilote best tevreden…

De start van de eerste wedstrijd werd genomen door teamgenoot David Loix, die zich al tijdens de eerste ronde van de leiding wist te verzekeren. Doch, David diende constant in de achteruitkijkspiegels te zien, want de naaste belagers volgden op de voet. Net voor de pitstop moest hij de leiding af staan aan de Jaguar Silhouette. Bij de pitstop (met pilotenwissel) was het echter Sylvie Delcour die als een bliksemschicht als eerste op de piste kwam en zo de leiding heroverde. Delcour voelde zich in “optima forma” en bouwde haar voorsprong uit tot 29 seconden, om daarna de wedstrijd te controleren en zegevierend te finishen. “Het was een race die vlekkeloos verliep voor ons”, zegt Delcour. “Mijn teamgenoot David Loix nam een memorabele start. Eens ik de leiding heroverd had, kon ik zonder problemen het tempo onderhouden. Hopelijk verloopt de tweede race volgens het zelfde scenario, dan pakken we hier veel punten. Een goede zaak voor het klassement…”

Maar al bij de start van de tweede wedstrijd deden de weergoden hun zegje. De hemelsluizen openden toen iedereen op de startgrid stond. Gelukkig konden de meeste teams nog snel overschakelen op regenbanden, of intermediumbanden. Zo ook David Loix, ploeggenoot van Sylvie Delcour. Loix vertrok aan de leiding, maar moest vrij snel de Jaguar Silhouette de leiding toestaan, die blijkbaar een betere setup had voor het regenweer. Ook uit de achtergrond dook gevaar op met de Porsche Supercup van Lemeret, die na zowat een half uur wedstrijd de tweede plaats van de Euromaster BMW over nam. Een derde positie dus bij de pitstop, die vlekkeloos verliep. Sylvie Delcour dacht nog een vuist te kunnen maken en stormde op de leiders af. Ze naderde tot op 8 seconden, maar een snel opdrogende baan deed haar al vlug tot inzicht komen: dit was een onrealiseerbare opdracht met de regenbanden op het al vrij droge wegdek. Delcour sleepte alsnog de derde plaats uit de brand en mag dus zeer tevreden terugblikken op een succesvol BTCS weekend: twee races, twee keer op het podium!