PDA

View Full Version : SRT Kwalificaties Proximus 24 Hours of Spa


joost
30-07-2004, 15:28
Persbericht: Proximus 24 uren van Spa

Alvorens het kwalificatiewerk aan te vatten, kregen de 43 teams in Spa de kans om tweemaal anderhalf uur vrij te trainen. De ochtendlijke vrije oefensessie verliep zonder enige problemen voor de SRT Corvette. Marc Goossens nam de eerste rondjes voor zijn rekening waarna de andere piloten de kans kregen de wagen te ontdekken. De namiddagsessie diende vooral om een goede set-up te vinden voor de wagen en Anthony en de Franse piloten de kans te geven de snelle Amerikaan verder naar hun hand te zetten. Een klein euvel met een losgekomen wiel in de ultieme ronde van de tweede sessie was het enige noemenswaardige oponthoud.
“ De wagen is aangenamer te besturen dan een Viper,” legt Anthony Kumpen uit, “ maar voor het overige kan je beide wagens eigenlijk wel vergelijken. Ik heb er vertrouwen in en vanavond gaan we er tegen aan. ”

De eerste kwalificatie start met een lange onderbreking waarna Marc Goossens in zijn eerste snelle ronde de C5-R meteen op een mooie 5de plaats zet. Enkele ronden daarna verbetert hij zijn eigen tijd nogmaals tot 2.17.518.
Vervolgens kreeg Yvan Lebon de kans de vereiste minimum tijd op de klokken te zetten. Het is in de sessies op donderdag vanzelfsprekend belangrijk een goede tijd neer te zetten maar tevens dienen alle piloten zich afzonderlijk te kwalificeren voor de wedstrijd. Hiervoor moeten ze ieder minstens 3 ronden afleggen. Bovendien bepaalt de koersdirectie ook een minimumtijd waaraan iedere piloot individueel moet voldoen.
De tweede sessie namen Kumpen en Cayrolle voor hun rekening. Beide piloten hadden echter niet meteen de intentie de tijd nog scherper te stellen.

Het SRT team behaalde op donderdag een voorlopige derde startrij midden de FIA-GT teams en meer dan 1.5 seconden voor de tweede wagen in de nationale GT klasse, een méér dan behoorlijke prestatie.

De vrijdagse sessie veranderde zoals verwacht weinig aan het klassement. Marc Goossens mocht SRT dan ook vertegenwoordigen op de officiële persconferentie: “ onze wagen is betrouwbaar, we zullen met een nieuwe motor rijden, het team is homogeen en we zullen een goed ritme kunnen aanhouden, al bij al geloof ik dan ook in een verrassing. “

SRT Pers, 30-jul-04