PDA

View Full Version : Een weekend vol autosport op Sporza


DJ Scorpio
12-08-2004, 12:51
Een weekend vol autosport op Sporza!
[11 augustus - 10:37]


Dit weekend zal de Grote Prijs van Hongarije gereden worden. Canvas zal echter de race niet live uitzenden, maar Sporza neemt het over. Maar naast de race op zondag zal Sporza vanaf vrijdag heel wat rond autosport, meerbepaald Formule1, uitzenden. Hier volgt een klein overzicht:

Vrijdag 13 augustus start de sportzender met het duel Mercedes - Ferrari in 'Great Sporting Duels'. Het is een documentaire van de hand van Serge Laget en Max Urbini over de legendarische tweestrijd tussen Mercedes en Ferrari, die 60 jaar geleden startte. Sindsdien hebben beide automerken legendarische kampioenen gehad, zoals Juan-Manuel Fangio, Mika Häkkinen, Michael Schumacher en veel meer. Deze documentaire start om 14:05u

Maar het stopt niet met deze documentaire, want direct daarop volgt een docu over Ayrton Senna, die 10 jaar geleden verongelukte op Imola, San-Marino. Deze documentaire over Senna, de mens en de F1-rijder bij wie racen in het bloed zat, start om 15:00u en duurt tot 15:55u. Het is echter nog niet geweten of het om dezelfde uitzending gaat die eerder werd uitgezonden...

Zaterdag zal Sporza tevens rechtstreeks de tweede kwalificatie uitzenden met commentaar van Sammy Neyrinck en Marc Goossens, Stefaan Lammens zit immers in Griekenland voor de Olympische Spelen. De kwalificatie start om 13:55 en duurt tot 15:05u.

Tot slot van dit autosportweekend zal Sporza de race ook live uitzenden met opnieuw commentaar van Sammy Neyrinck en Marc Goossens. Deze rechtstreekse uitzending start om 13:45 en zal tot ongeveer 15:45 duren.

Bron: F1-Club.be (http://www.f1-club.be/nieuws/verslag.php?id=2928)