PDA

View Full Version : Voorbeschouwing Euphony 24 Uren van Zolder/GTB


P De Sonville
16-08-2004, 21:52
In de Klasse GTB is er binnen het Belcarkampioenschap een titanenstrijd aan de gang tussen de Porsches GTR R(S) van Lambert/Lefort, de broers Thiers en het Speedlover-exemplaar van Verhoeven, die door zijn regelmaat volgt op korte afstand. De Thiersen hebben een speciale band met de Zolderse etmaalrace. Telkens aan de meet en steeds binnen de top 7 algemeen. Vorig jaar wonnen ze de klasse GTB en stonden ze bijna tussen de top 3 algemeen.
Frank Thiers: “Problemen met de remmen deden ons de das om, maar we waren uiterst tevreden met de 4de plaats algemeen en de overwinning in GTB. Al van 1989 rijden we de 24 Uren van Zolder en we moesten maar éénmaal de handdoek werpen. Samen met Hans en Frank hebben we Guy Van Mol aange-trokken om de ploeg te versterken. Enerzijds omdat het te slopend is met drie piloten en anderzijds zijn de extra centen méér dan welkom, want de 24 Uren zijn een dure aangelegenheid. Net zoals vorig jaar wordt er terug een originele GT3-motor ingebouwd en kreeg de wagen een volledige revisie bij Olaf Manthey. Het is natuurlijk afwachten in welke configuratie Lambert/Lefort aan de start zullen komen. Wij zijn klassementsrijders en gaan dus voor de punten na 6 en 12 uren wedstrijd. Zonder uiteraard het onderste uit de kan te halen. Problemen met de waterdarm deden ons tijdens de World Series de das om. Zoniet hadden we momenteel de leiding in GTB. We moeten dus onze wedstrijd afstellen op Lambert/Lefort die met Ugeux een snelle derde rijder in huis haalden. Ondanks het feit dat er zaterdag een kwalitatief hoog deelnemersveld op de startgrid zal staan, ambiëren we toch terug een overwinning in GTB en een top3 algemeen. Als het vorig jaar mogelijk was, waarom dan dit jaar niet”, besluit Frank Thiers.
De drie voormelde Porsches krijgen concurrentie van nog een 10-tal merk-genoten met o.a. Vancraeynest/Dentant/Olivier/De Coene, De Gastines/De Craene/Bartha, Hoebben/Thonet/Matton, Jamers/Leest/Kersten/Van Rompuy, enz. Het is wel uitkijken naar de prestaties van de Ultima’s van Belgium Racing (Theuws/Derdaele/Empsen/Neyens) en Qvick Motors Racing (Qvick/Geoffroy/Bruixola), die voor de eerste maal een 24-urenkoers voor de wielen krijgen geschoven. De Ultima’s konden in de voorbije races reeds op de hielen trappen van de Porsches, maar de Duitse bolides hebben duidelijk méér ervaring inzake uithoudingsraces. Bij Qvick en Belgium Racing kregen de Ultima’s in ieder geval een nieuwe motor ingebouwd en komen strijdvaardig voor de dag. Uitrijden zou voor de Engelse sportwagens reeds een succes op zich zijn.