PDA

View Full Version : Voorbeschouwing Euphony 24 Uren van Zolder/Divisie Toerisme en randanimatie


P De Sonville
16-08-2004, 21:54
In Divisie Toerisme zullen we de BMW V8 GTR van Severich/Kenis éénmalig moeten missen dit seizoen. Maar Guino Kenis zal het koplopers Jakobs/Beliën niet makkelijk maken. Kenis zelf zal ploeg vormen met Smets/De Keersmaecker en kan volgens het reglement deze BMW V8 GTR inschrijven onder het startnummer van de BMW van Severich. Het startnummer waarmee Smets/De Keersmaecker het Belcarkampioenschap normaal afwerken, werd voor de 24 Uren éénmalig doorgegeven aan het Yab Yum-team van Sijthoff/Keur/Crevels/ Stoeltie. Zodoende blijft G&A Racing in de running voor de Divisie Toerisme en de Klasse TA, en kunnen Smets/De Keersmaecker belangrijke punten sprokkelen indien de Nederlanders scoren, want die komen meefietsen voor de overwinning in Divisie Toerisme. Verder is er nog de MSE-Mondeo en de BMW van André Carlier die het TA-veld aanvullen.

De ingreep van Guino Kenis is geen alleenstaand feit want door het forfait van de BMW van Meijers kan dit nummer gebruikt worden door de prachtige en snelle BMW Compact E46 van het Braincard Team met Van der Kolk/Euser/ Lockie. En hiermee zijn we dan aanbeland in Klasse TB die met 10 inschrijvingen de dichtstbevolkte Toerismeklasse is. De G&A-BMW van de jonge Arvid Steinberg haalde tijdens het seizoen al twee overwinningen, maar viel ook tweemaal uit en is uit op revanche en de dubbele puntenoogst. Hij wordt bijgestaan door Van Der Made en Haschke, een duo die voor G&A uitkomt in de MINI Challenge. KS-rijders Moury/Morlet leiden momenteel de dans voor Broodcooren/De Coster (Belgium Racing). Zij krijgen respectievelijk versterking van Meys/Van Maldeghem en Christophe Bürrick.
Ook Moore/Cox/Redhouse worden gevaarlijke outsiders terwijl de Daikin Mini met Van de Velde/Ickx/Delcour/Leggate een volledig vrouwelijke bemanning meekrijgt. Uniek in de geschiedenis van de Belgische autosport.
De Mini S3 stond reeds tweemaal op het ereschavot en de dames zijn niet van plan om onder te doen voor hun overwegend mannelijke collega’s. Grote onbekende is de BMW Compact waarmee o.a. Euser/Van der Kolk komen aandraven. Volgens Cor een aardig en leuk wagentje dat behoorlijk uit de voeten kan. Afwachten maar.

In Divisie Silhouet kregen we slechts twee inschrijvingen binnen. Budgetproblemen houden de Jaguar op stal, maar Marc Duez vond een zitje in de PSI-Porsche bi-turbo naast Palttala en Van Sande.
We zullen het dus moeten stellen met de Ford Mondeo met Radermecker/ Muytjens/de Sordi en de KS Motorsport-BMW van Van Bellingen/Leyssens/ Vandermaesen/Herman.

Naast de piste is er uiteraard naar jaarlijkse gewoonte een brede waaier aan animatie en entertainment.

Kanaal 2 brengt zijn Zomertour naar de 24 Uren, om 22 uur zaterdagavond is er een heuse Beach Party featuring Red Bull Hummer in een gigantische circustent, cadeaus worden met massa’s uitgedeeld bij Ambi Pur, Extra Zone zorgt voor CD’s, CD-ROM’s, DVD’s en games, Zwaan’s GTR-Racing zorgt voor een 10-tal GTR-simulatoren, enz……
Ook op de piste is er tijdens de pauze spektakel te beleven. Peter Van Delm doet een demonstratierit met de MAN-truck waarmee hij zal deelnemen aan de Q8 Truck Super Prix, terwijl MADUSA, een mega monster truck rond 17 uur voor de tribunes enkele wagens zal verpletteren door erover te jumpen. Een Belgische première in de aanloop naar Monster Jam op 10-12 september in het Antwerpse Sportpaleis.

Verder is alles via internet te volgen op diverse sites. Uiteraard via de officiële Belcarsite, maar ook op pitstop.tv en autosport.be. Voor de 24 Uren is er al voor de derde keer een interessante samenwerking met 24U.be die met een groep vrijwilligers het hele evenement op de voet volgen.