PDA

View Full Version : debuut JJ Motorsport


joost
17-08-2004, 11:59
Persbericht:
JJ Motorsport maakt zijn debuut

De MINI Challenge anno 2004 krijgt er vanaf de 24 uren van Zolder een nieuw team bij. JJ Motorsport zet op 21 augustus zijn eerste stappen in de nationale autosport en dit met niemand minder dan Kurt Mollekens en Markus Palttala achter het stuur van de JJ Motorsport MINI Cooper S.

Jan Horemans, drijvende kracht achter JJ Motorsport, verduidelijkt de opzet van het team:
“Ik heb vorig seizoen zelf aan enkele wedstrijden van de Challenge deelgenomen en ik had meteen de smaak te pakken. Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk en samen met enkele commerciële partners en vrienden zijn we aan een heus project begonnen : het uitbouwen van een eigen structuur, een eigen “team”.

Met de geboorte van JJ Motorsport lanceren we ook het initiatief “Racing for Jobs” waarbij wij ondernemers en bedrijven de kans bieden hun inspanningen rond werkgelegenheid in de verf te zetten. Want vandaag komen enkel dié bedrijven in het nieuws waar mensen verdwijnen. Maar er zijn ook de talloze positieve voorbeelden waarvoor geen aandacht is en uiteindelijk zijn die bedrijven de drijvende kracht van onze economie. “Racing for Jobs” wil letterlijk en figuurlijk een motor voor het imago van deze bedrijven zijn. De mogelijkheden, op en naast het circuit, voor de bedrijven om met ons tot een samenwerking te komen zijn legio. Zo bieden we bijvoorbeeld, met de steun van Manager Magazines, rekruteringsnamiddagen op het circuit aan.
Niet alleen bedrijven voelen zich trouwens aangesproken door het “Racing for Jobs” idee; zo vinden we op de lijst van partners ook een middelbare school: het Gemeentelijk Instituut van Keerbergen. Het GIK is een middelbare school voor technisch en beroepsonderwijs waarvan de leerlingen ieder raceweekend voor de technische ondersteuning van het team zullen instaan. Vandaag bestaat er rond het technisch en beroepsonderwijs een negatieve beeldvorming, waardoor mensen te weinig opteren voor deze sterke studierichtingen en de vraag naar goed geschoold vakpersoneel vaak onbeantwoord blijft. Ons initiatief wil jonge mensen aanzetten om bewust te kiezen voor zulke opleidingen. ”

Als alles naar wens verloopt mogen we nog meer races verwachten.
“Met ervaren piloten zoals Kurt Mollekens en Markus Palttala, die al méér dan eens bewezen hebben tot de top in België te behoren, gaan wij de uitdaging om mee voorin te strijden aan.
Met het weekend van de 24 uren van Zolder hopen wij een mooi debuut te maken, dat de toon voor de rest van het seizoen zet. Als alles naar wens verloopt komen we volgend jaar graag terug. Zo hopen wij bedrijven te overtuigen “mee aan boord te stappen” van de MINI om zo van ons initiatief een lange-termijn project te maken. Maar laten we eerst dit weekend afwachten om zodoende aan de toekomst van ons jong team verder te bouwen.”

JJ Motorsport Pers

Voor info over het team:
www.racingforjobs.be of info@racingforjobs.be


Voor meer info over de MINI Challenge:
www.minichallenge2004.be

Maarten
17-08-2004, 16:11
amai

chique initiatief als ik dat zo lees
en het zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan als je de bezetting op de wagen ziet