PDA

View Full Version : Daikin Racing Team/24 Uren vlug vergeten


P De Sonville
25-08-2004, 22:42
Weekend om vlug te vergeten

Buiten het wapenfeit dat Vanina Ickx een knappe derde chrono (1.43.788) in de Klasse TB op de tabellen zette kunnen we op sportief vlak weinig positiefs op papier zetten vanuit de kamp van Daikin Racing Team. Het begon reeds tijdens de eerste reeks van de MINI Challenge toen Alexandra, gevangen tussen twee concurrenten, de rondtollende Haschke niet meer kon ontwijken en hem op volle snelheid ramde. De onfortuinlijke pilote werd afgevoerd naar de kliniek. In eerste instantie kreeg ze van de koersdirectie startverbod voor de 24 Uren, maar na een onderzoek bij de circuitdokter op zondagmorgen kreeg ze toch het licht op groen en kon zodoende toch nog een (pijnlijke) stint afwerken. Het enige goede nieuws is dat de MINI S3 goed evolueert en dat het duo Vanina Ickx/Alexandra Van de Velde de moeilijke bolide onder de knie hebben. Met twee podiums en tweemaal technische averij tijdens de eerste vier wedstrijden ambieerden Vanina en Alexandra tijdens de Zolderse etmaalrace terug een podiumplaats in hun klasse. Beide dames werden hierin bijgestaan door Sylvie Delcour en de Engelse Fiona Leggate.
In ieder geval een uniek gegeven voor de geschiedenisboeken. Nog nooit kwam in België, en misschien ook nergens elders, een dameskwartet aan de start van een autorace. Normaliter zou Alexandra de start nemen. maar door het feit dat de Wetterse advocate zich op dat moment nog in de kliniek bevond kreeg Vanina de eer om de Euphony 24 Uren van Zolder aan te vangen.
En reeds op de startgrid ging het mis. Er werd een lek ontdekt aan een overdruk-leiding van het water, waardoor de MINI S3 de wedstrijd moest aanvangen vanuit de pitstraat. Op zich geen ramp tijdens een 24 urenwedstrijd, maar hierdoor zag Vanina haar schitterende derde chrono in rook opgaan. Even later moest Vanina op de omloop naar de kant toen de gaskabel het begaf. Met véél gevoel voor improvisatie kon de Daikin-pilote het euvel oplossen met……haar schoenveter.
Hier reeds verloor het team ruim één uur tegenover de concurrentie. In de loop van de nacht begaf een lager van de versnellingsbak en terug ging een uur verloren bij het vervangen van de schakelbak. En nog was de kelk niet leeg, want op het middaguur ging de ophanging van de achterbrug stuk. Over and out.
Op dat moment bevond de MINI, ondanks alle tegenslag, zich in vijfde positie in de Klasse TB en had nog uitzicht op de vierde plaats. Dus zonder al die miserie was een podiumplaats duidelijk een haalbare kaart.

Autofan
27-08-2004, 10:10
Heel spijtig, want met de Daikin-Mini was één van de mooiste en origineelste wagens van de Belcar ineens uit de strijd. Helaas gebeurde dit ook juist waar ik stond. Niettemin hebben de vier vrouwen zeer zeker hun mannetje gestaan. Ze waren ook heel vriendelijk, vooral Fiona :p Heel veel succes bij het Racing Festival en de Masters, ik kom zeker weer voor jullie supporteren. Het potentieel is er, nu nog het geluk ;)