PDA

View Full Version : VW FUN CUP Snetterton en voorbeschouwing Zolder


Maarten
17-10-2004, 16:45
Na de blamage van Duitsland, kwam (hopelijk) een rechtzetting in Engeland! Perdieus Motorsport kwam als enige in de Light categorie (amateursklasse) aan de start en moest het dus opnemen tegen de Europese top van de VW Fun Cup. De kwalificaties verliepen in het Engelse Snetterton niet zoals verhoopt. De wagen was door de herstellingswerken aan de carrosserie behoorlijk verzwaard, 50kg extra was de uitkomst van de opeenvolgende herstellingen. Daarbij kende Perdieus Motorsport nog pech bij de loting en vertrokken ze als 30ste op 33deelnemers. Oudste zoon Pieter was er opnieuw bij en nam de start van de race in volle regen. Hij maakte een mooie remonte en gaf het stuur na 50minuten over aan Maarten op een 18de plaats. Ook Maarten zette de remonte verder en bracht de wagen op de 14de plaats binnen, op een ronde van de leider . Vader Marc nam over maar de baan lag er ondertussen zo goed als droog bij. Dit speelde niet in het voordeel van de familie Perdieus met hun zwaardere wagen. Na een constante race en nog wat verschuivingen binnen de top 20 eindigde Perdieus Motorsport op een 15de plaats algemeen. Als enige lightdeelnemer wonnen ze dan ook deze klasse!

De voorlaatste manche van het kampioenschap vindt komend weekend plaats in zolder. Daar zullen door het Muizense team twee wagens ingezet worden. Naast de éénzitter in de kleuren van 'XX by MEXX' komt de tweezitter na twee maanden inactiviteit opnieuw aan de start in de kleuren van 'PanEuroLife'. Zonen Pieter en Maarten verdedigen hun leiderspositie in het Light Kampioenschap. Een overwinning zou de twee youngster een optie op de titel kunnen geven. Het resultaat van de Nürburgring wordt geschrapt uit de rangschikking en dan staan de Perdieus' zonen slechts op een derde plaats in het kampioenschap met 9 punten achterstand op de leider. Het belooft een sprintrace te worden van iets minder dan 5uur om de week daarna tijdens de Belgian Finals al dan niet met de titel te gaan lopen in Francorchamps.
De tweezitter komt aan de start met piloten Manfred Verbeke, David Baudeweyns, Anneke (dochter) Perdieus en Marc (vader) Perdieus. Zij beogen een podiumplaats in het biplace klassement om alsnog binnen de top drie van het kampioenschap te kunnen eindigen!

De race in Zolder wordt op zondag verreden vanaf 13uur. In het voorprogramma van dit treffen staat de eerste race van de Roadster Cup op het programma, een concept van de organisator PRC. Dit zijn super fun cups, met een iets groter vermogen, minder gewicht en de look van een oude Porsche 365, waar James Dean nog geschiedenis mee heeft geschreven.

De Belgian Finals in Francorchamps worden verreden op 30 oktober, van 16u tot 22u, een finish in de nacht dus! In het voorprogramma zien we het tweede optreden van de Roadster Cup en de ontknoping van de Belgian Touring Car Series.

Dus alle paddockers op post zou ik zeggen!!

ciao

Maarten Perdieus

Speesman
17-10-2004, 19:13
Ik kom ook in Zolder aan de start, bij de uniroyal wagen (heb namelijk vandaag een selectieproef gewonnen in Puurs).

gwyllion
18-10-2004, 13:56
Originally posted by speesman
Ik kom ook in Zolder aan de start, bij de uniroyal wagen (heb namelijk vandaag een selectieproef gewonnen in Puurs).
Proficiat Dave.

kartboyke
18-10-2004, 14:38
En ik rij mee in francorchamps met de uniroyal fun cup. :D

Werner333
18-10-2004, 17:32
Originally posted by Maarten
Het belooft een sprintrace te worden van iets minder dan 5uur
:D :D :D

Aan speesman en kartboyke: AMUSEER jullie he.

Boetzie
19-10-2004, 20:41
@Kartboyke en Speesman:

Hoe fixen jullie toch met uniroyal???

Nog 2 jaar en we hebben een "De Paddock Uniroyal" Team :D

Succes jongens en tot zondag!!!

roovers-racing
25-10-2004, 00:07
Originally posted by kartboyke
En ik rij mee in francorchamps met de uniroyal fun cup. :D

Het was vandaag in Zolder als eens leuk om de Fun Cup wagens in aktie te zien. Dit geeft toch al een indruk wat we volgende week in Francorchamps zelf gaan meemaken.
Ben erg benieuwd en hoop dan op een goede race.

Tot dan.