PDA

View Full Version : Vlaanderen´s Classic Tour 11/12/2004


Jan
21-11-2004, 12:53
Voor de liefhebbers van rittensport, brouwerijen en gastronomie organiseert autoclub Altena op 11 december de Vlaanderen's Classic Tour 2004.

Zoals bij de memorial Gilbert Staepelaere gaat het om een dagrit van zowat 200 km, dit keer door de mooie omgeving van de Vlaamse Ardennen. 's Avonds kan je in de brouwerij Liefmans te Oudenaarde (tevens vertrek- en aankomstplaats van deze rit) van een avondmaal genieten met gerechten op basis van brouwerijproducten.

De duo's Patrick + Rudi en Wouter + mezelf zijn alvast in deze aantrekkelijke combinatie geïnteresseerd.

Zijn er nog andere Paddockers die hieraan willen deelnemen?

Meer info zie: www.altena-vzw.be

jan

Jan
30-11-2004, 09:36
Ziezo, deze twee teams zijn inmiddels ingeschreven.
Gaan hier nog Paddockers aan deelnemen? Inschrijven kan tot uiterlijk 3 december, da's dus niet lang meer.

jan

Pat
30-11-2004, 20:01
Jan, sorry, we hadden heel graag deze rit gereden. Maar na de Gilbert Staepelaere Memorial verkeert de wagen in te slechte staat om er dit jaar nog eentje bij te nemen.

Hopelijk volgend jaar !

Pascal
13-12-2004, 16:21
En, hoe is het geweest ? Of zijn jullie nog niet thuis :D :D :D

C U

Jan
14-12-2004, 09:49
Wees gerust, het verslag zal hier over enkele dagen wel verschijnen (ik wou gewoon even wachten op het detailresultaat van deel 4, maar dat is sinds gisterenavond bekend). Ons algemeen resultaat was behoorlijk, sommige deelresultaten zelfs uitstekend :D Je kan al eens gaan piepen op de site van altena.

jan

Jan
18-12-2004, 23:42
Zo, eindelijk wat tijd gevonden om een verslagje te schrijven.

Zaterdagochtend 11 december 6.00: opstaan om een dagje te gaan rittensporten. Bij ons in 't dorp heet dat "goe zot of niet wel wijs".

Hoewel een ontbijt in de prijs is begrepen, toch nog gauw een potje yoghurt naar binnen gewerkt, de tocht naar de startplaats in Oudenaarde duurt tenslotte zowat anderhalf uur, en met honger achter het stuur zitten, dat gaat niet.

Goed op tijd aangekomen bij brouwerij Liefmans, zeer mooi kader, heerlijk ontbijt en eigenlijk nog tijd zat, dus met z'n vieren nog even wat theorie opgefrist.
We hebben nog tien minuten voor ons vertrek, en ja, blijkbaar worden wij verondersteld om onze rallyplaten nog op de wagens te bevestigen. Alleen, wij hebben nog nooit eerder rallyplaten gekregen, dus we zijn er ook niet op voorzien, en de organisatoren hebben ook geen rolletje meegegeven. Patrick begint naarstig zijn kofferbak binnenste buiten te keren en ja hoor, hij vindt een rolletje "twal".

Deel 1: een weinig bolleke pijl, en heel veel ingetekende lijn, dat kan niet moeilijk zijn. Of toch?? Wordt daar in het roadboek toch wel gesproken over een RT zeker, daar hadden wij nog nooit eerder van gehoord :rolleyes: Gemiddelde snelheid 32 km/u, we zullen uit onze pijp moeten komen. Patrick en Rudi starten 2 minuten na ons. Na een kwartier rijden staan ze ergens op een kruispunt te koekeloeren waar wij nog niet eerder geweest zijn. Grote ogen van verbazing in beide auto's. Besluit: Patrick en Rudi mogen terug naar start om te herbeginnen.
Wouter en ik hebben steeds het gevoel dat we deze keer goed bezig zijn, tot we plots 90 graden rechts moeten draaien. Dedjuu, een sensor om de tijd te meten. Onze bumper staat net vóór de sensor en we zijn 3 minuten te vroeg. We hopen dat we net niet geregistreerd werden en wachten drie minuutjes, maar helaas, die te vroege tijd wordt op ons blad genoteerd.
Wat verder twijfelen we om een pleintje rond te rijden, er staat immers een letter, maar de ingetekende lijn loopt gewoon rechtdoor. We besluiten om ook maar rechtdoor te gaan, mis dus.
Deel 1 levert ons uiteindelijk 90,88 strafpunten op en een voorlopige 15de plek op 41 recreanten.

Deel 2 is vooral een pleintjesrit, al dan niet met een boompje of beton in het midden. Als je vier keer aan dezelfde kontrolepost passeert begin je toch wel te twijfelen of je nog wel juist zit. Zeker omdat we Patrick en Rudi vaak een andere kant zien uitrijden dan wijzelf. Hebben die wel hetzelfde roadboek?
We denken dat we wat tijdsvoorsprong genomen hebben en wachten rustig ons moment af voor een tijdskontrole onderweg.
Blijkbaar toch nog niet rustig genoeg, we laten ons te vroeg afklokken en dat kost ons twee strafpunten. We missen slechts één letter en dat brengt ons in deel 2 op de tiende plaats met 32 punten. We hebben dus nog steeds het gevoel dat we goed bezig zijn. Om alle twijfels weg te nemen even een belletje plegen naar routinier Werner om te weten hoe je met zo'n gebetonneerd pleintje moet omgaan :)

Deel 3: tijd voor iets nieuws, een puntenrit en een pijlenrit. Nooit eerder gedaan, maar het is een uitdaging. Hoort dit niet eerde in de toerismeklasse? Ja, Altena is Titanic niet, dus we tekenen onze ideale route dan maar zelf uit. Een vergrootglas zou niet slecht zijn om de kromming van de pijlen te kunnen interpreteren. We maken op een bepaald moment dan ook de foute keuze, en korten het parcours een beetje in. Groot is dan ook onze verwondering als blijkt dat we slechts 1 letter hebben gemist en onze tijd tot op de seconde juist weten in te schatten.
Deel 3 geeft ons een 6de plaats en 30 strafpunten. Patrick en Rudi die wel het juiste trajekt hebben uitgetekend, letten ietsje minder op de letters in de graskanten en scoren 150 ongewenste punten.
Wij daarentegen vinden dat we "goe bezig" zijn :D

Dat is motiverend voor deel 4. Ondertussen is het al donker en dat vinden we fijn, zo kombineren we een dag- met een nachtrit :D Na een half uur rijden ontmoeten we Patrick en Rudi, duidelijk komende vanuit een foute richting (degene waar wij nog niet geweest waren :D ) die op dat moment 25 minuten na ons zijn gestart. Voor de tweede keer mogen zij terug naar start (zij ontvangen echter geen 100 €).
De ingetekende lijn wil ons een weg "uitgezonderd aangelanden" laten berijden en aan het paaltje hangt een verleidelijke letter "Z". Even wat twijfelen, even tot aan het eerste kruispuntje, en dan toch maar de verboden weg in. Tot overmaat van ramp, net als je wat tijd wil goedmaken, weer zo'n sensortijdskontrole, en deze keer met de ganse auto er voorbij. Wachten moet niet meer. Dit kost punten. Op een parking van een café hebben we meer oog voor de andere deelnemers dan voor de letters, dus daar betalen we ook met klinkende munt.
We hebben nog steeds een goed gevoel, tot we vaststellen dat deel 4 ons 150 letterpunten en 8,56 tijdspunten oplevert. Da's net iets meer dan we zouden willen.

Ons eindtotaal voor zo'n eerste lange rittensportwedstrijd is nochtans behoorlijk, elfde met 311,44 punten. Voor Patrick en Rudi wordt dat een 25ste plaats met 554,48 punten.

Het avondmaal op basis van Liefmans bieren (konijn of zalm) smaakte voortreffelijk en werd doorgespoeld met uiteraard brouwerijprodukten.

De organisatie van Altena was uitstekend, mooi kader, bij elk deel een stijgende moeilijkheidsgraad, nooit het gevoel dat er ruim 90 deelnemende teams aanwezig zijn, veel oude juweeltjes als "konkurrenten" en natuurlijk een prachtige streek om door te rijden.


We gaan dat nog doen :D

Jan, Wouter, Patrick en Rudi