PDA

View Full Version : IRL 2005, the year of Danica Patrick


Mark
18-12-2004, 16:45
De Formule coureur met de meest opmerkelijke prestaties in 2004 was wellicht de Amerikaan Scott Speed in de diverse Europese FRenault 2000 wedstrijden. Deze coureur uit het ""Red Bull programma" was een van de kandidaten voor het GP2 circuit.

Helaas, Speed gaat terug naar de States. Voor het Red Bull team van Eddie Cheever zal hij uitkomen in de IRL. Enkele ovals en alle roadcourse wedstrijden. Zowel autosport.nl als italiaracing.net melden dit nieuws.

Eerlijk gezegd vond ik IRL maar een duffe aangelegenheid, met de komst van roadcourses kon dat weleens gaan veranderen. Heel wat jonge talentvolle piloten maken de over stap naar de IRL. De Duitser (Belg?) Andre Lotterer is bezig met een test en eventueel zitje in de IRL.

Toyota testcoureur Ryan Briscoe is ook op weg naar de States, tja en de komst van Danica Patrick maakt het geheel tot een mooi kijkplaatje ;) :D

Mark
23-12-2004, 14:00
Originally posted by Mark
Helaas, Speed gaat terug naar de States. Voor het Red Bull team van Eddie Cheever zal hij uitkomen in de IRL. Enkele ovals en alle roadcourse wedstrijden. Zowel autosport.nl als italiaracing.net melden dit nieuws.


Tegenstrijdig nieuws, vandaag op www.f1world.be

De Amerikaan Scott Speed richt zich, als Europees Formule Renault 2000-kampioen, volledig op een seizoen in de GP2 Series. Datzelfde jaar nog wil hij voor Red Bull Racing testen.

Benieuwd welke van de twee versies waarheid gaat worden.

Mark
27-12-2004, 18:49
:D "IRL goes Beverly Hills, 90210"

Officials van de IRL en de welbekende TV producer Aaron Spelling ( De maker van Beverly Hills, 90210 en Starsky&Hutvh) hebben een overeenkomst met elkaar gesloten. De IRL zou als basis dienen voor een nog te ontwikkelen TV-serie, de verhaaltjes zouden wel fictief zijn.

Voor dat het zover komt moet er eerst een script worden gemaakt, dan een "pilot" ...........en dan pas eventueel de serie. Dus voordat we wekelijks naar de avonturen van een of andere IRL-hero kunnen gaan kijken moeten er nog heel wat hordes overwonnen worden ;)

Bij autosport horen mooie vrouwen maar "adult entertainment" hoeven we niet te verwachten :D

IRL spokesman John Griffin: The IRL has retained the right to keep the show from being too adult-content oriented. www.indystar.com

Waarom een TV-serie? IRL wil zijn doelgroep uitbreiden, mannen tussen de 18 en 34 zijn het beoogde doel ;)

Mark
16-01-2005, 21:28
Former Formula One test driver Ryan Briscoe has signed to become Ganassi Racing's third driver in the Indy Racing League in 2005, joining Scott Dixon and Darren Manning. Briscoe, a 23-year-old Australian, was a Toyota test driver the past three F-1 seasons. www.indystar.com

De IRL maakt qua rijders-kwaliteit een goede groei mee deze winter......nu nog de kwantiteit ;)

Mark
18-01-2005, 18:31
Toch wel een aardige naam lijkt me zo.............

Tomas Enge was confirmed Monday as the second driver in Panther Racing's Indy Racing League program for the 2005 season. He joins returnee Tomas Scheckter www.indystar.com

Heel wat sterke Europese namen in 2005, roadcourses erbij in 2005...........het gaat nog eens wat worden met de IRL.

Mark
20-01-2005, 20:00
In 2005 zal de IRL ook racen op road-courses, dus niet alleen ovals. Vandaar dat ze deze week testen op Homestead met de infield-sectie erbij........

Ene Ryan Briscoe ;) heeft daar als debutant op zijn allereerste dag de gehele bende naar huis gereden. Toch wel een prestatie....

Mannen als Kanaan, Franchitti, Wheldon, Manning, Carpentier, Herta, Castroneves, Dixon moeten zand happen bij de tijden van Briscoe. Gaat nog leuk worden dit jaar.

Raceboy
06-02-2005, 00:09
Die road courses zijn mss toch niet zo een goed idee.
Hornish moet een week rust houden met tendinitis. Hoe heeft hij dat opgedaan? Door het vele schakelen op de Homesteadt road course :D

Raceboy
09-02-2005, 21:48
As has been speculated for a little while, Indy Racing League CEO Tony George will today [Wednesday] confirm that he is to start a family-run team with which to prolong stepson Ed Carpenter's career in the series.

Wordt wel lastig zo. Als je je eigen veld al moet vullen.

Mark
06-03-2005, 00:08
De kwalificatie voor de eerste race van het seizoen 2005 zit erop. In Homestead zal a.s. zondag de Toyota Indy 300 verreden worden.

De aandacht gaat uit naar de debutant op plaats 9.......eigenlijk debutante ;) Danica Patrick mag zeer tevreden zijn met dit resultaat, ze zit kort in de buurt van haar teammaats Rice (4de), Meira (2de). In een veld van 22 deelnemers is dit een goed resultaat.

Maar Tony George zal nog het meeste in zijn nopjes zijn. Danica zal in 2005 het uithangbord worden van de serie, op die manier gaat George met de IRL eindelijk voor nation wide publicity ;)

2005, het jaar van de doorbraak voor de IRL en vrouwen in de autosport? Mijn gokje: ja

Mark
04-04-2005, 17:00
Eerlijk gezegd vond ik IRL maar een duffe aangelegenheid, met de komst van roadcourses kon dat weleens gaan veranderen.

De eerste race op een streetcourse zit erop............volgens de verslagen nogal een heftige bedoening. 8 van de 21 coureurs hebben wegens een crash of een botsing het einde van de wedstrijd niet gehaald.

Meer op: http://www.speedtv.com/articles/auto/indycar/16038/ Voor de liefhebber ;)

Raceboy
28-06-2005, 20:24
geniet er maar van, het zijn de laatste twee jaren .

Japanese carmaker Toyota has announced it will withdraw from open-wheel racing in the United States at the end of the 2006 IRL season.

After 12 years of involvement with the IRL and CART championships, Toyota will stop supplying engines to all open-wheel series in America.

The company said its decision will not affect either the IRL engine development program for the remainder of 2005 or the 2006 season, or any of the current contracts that Toyota has with individual teams.

bron: autosport.com

al is niet alle hoop opgegeven. Cosworth zou wel is onder de naam Hyundai kunnen verder gaan meld autosport magazine.

Mark
28-06-2005, 22:02
al is niet alle hoop opgegeven. Cosworth zou wel is onder de naam Hyundai kunnen verder gaan meld autosport magazine.

Hyundai wil het motoren programma overnemen van GM in de IRL. GM heeft dit project weer uitbesteed aan Cosworth.

Ja en Cosworth is in handen van de Champcar-bonzen Kalkhoven en Forsythe. Let wel, die twee gaan niks verkopen aan Hyundai.............ze gaan er simpelweg een Hyundai badge opzetten.............

Daar komt bij dat Cosworth werk nodig heeft. RBR heeft de Cosworth motor vaarwel gezegd in de F1 en Minardi gaat vrolijk verder met een geknepen V10 in 2006. Kalkhoven zal toch 600 man aan het werk moeten houden in zijn fabriek.

Met het mogelijke vertrek van Toyota en het afscheid van GM is de interesse van Hyundai zeer welkom. Toch schappelijk Kalkhoven en Forsythe dat ze de concurrent in leven houden.

Meer op: http://www.speedtv.com/articles/auto/champcar/17709/

Nieuws stond reeds op 20-6 online op Speedtv.com...............bovenstaand stukje tekst heb ik reeds enkele dagen geleden op een ander forum gepost om de cowboy van Champcar.nl te kietelen....echter nog steeds geen reactie. Hij zal wel van zijn paard zijn gedonderd na het lezen van dat artikel op speedtv.com :D

Mark
14-08-2005, 16:04
Maar Tony George zal nog het meeste in zijn nopjes zijn. Danica zal in 2005 het uithangbord worden van de serie, op die manier gaat George met de IRL eindelijk voor nation wide publicity ;)


Na haar bijna-overwinning tijdens de Indy 500 is de mediahype omtrent deze dame losgebarsten. De hype blijft voortduren...........echter Danica laat zien dat geen ééndagsvlieg is. Gisteren heeft ze voor de tweede maal de pole gepakt voor een IRL wedstrijd. Op de Kentucky Speedway is dit weekend de Amber Alert Portal Indy 300.

Benieuwd of Danica ditmaal haar snelheid van de trainingen en kwalificaties kan laten zien in de wedstrijd zelf. Haar concurrenten worden al nerveus ;)

"This could be a race where she could score her breakthrough win," Wheldon said. "Her car looks really good in race trim."
www.indystar.com

Mark
19-08-2005, 00:20
Een les in: "Hoe werkt TV en hoe autosport zich moeten plooien en voegen naar de wensen van de TV-mannen";)

ESPN boss wants IRL to push Patrick

For the 2006 season and beyond, Mark Shapiro, the cable sports network's executive vice president of programming and production, wants to see more of a marketing emphasis on rookie sensation Danica Patrick, additional night races and no event in Japan.

http://www.indystar.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050816/SPORTS01/508160402/1052

Raceboy
19-08-2005, 00:22
geen races in Japan? daag toyota en Honda => daag IRL ;)

Mark
19-08-2005, 00:47
geen races in Japan? daag toyota en Honda => daag IRL ;)

Van Toyota is al maanden bekend dat ze richting Nascar gaan. Honda zou heel graag een nieuwe tegenstander hebben maar mocht dat niet het geval zijn dan gaan ze op een soort "Cosworth-achtige" manier motoren leveren.

AlesiRed27
28-09-2005, 08:00
OK, sinds de hype rond Danica (Twee keer 4de in de IRL rondes...) is het stilletjes geworden - heb zonet haar "2005 specs" nog eens bekeken, nog eens 8ste en 6de geworden, verder middenveld en achteraan.

Is het nog steeds een snelle dame? Is het een leerproces in de IRL? Zien we deze dame nog in de F1 binnenkort?

Discuss. :eek:

Mark
28-09-2005, 12:43
Nou, die Hype is allesbehalve voorbij............wellicht hier in Europa maar in de States zeker niet. Ze blijft daar voorpaginanieuws. Niet zo gek als David Letterman een van je teambazen is. Volgende opleving die je kunt verwachten is omtrent haar a.s. huwelijk.

Na Indy heeft ze nog een aantal pole-positions weten te bemachtigen........alleen kan ze die lijn niet doortrekken in de races.

Fonne
08-05-2007, 22:26
Daninca Patrick staat volgende maand in de Playboy ! :drewl:
Net in het heetst van de strijd tijdens haar derde seizoen in de Indy Car, zal racebabe Danica Patrick uit de kleren gaan voor de Playboy van volgende maand.Bron: HLN.be http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_456258.html?wt.bron=categorieArt1

Mark
08-05-2007, 22:34
Daninca Patrick staat volgende maand in de Playboy ! :drewl:
Bron: HLN.be http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_456258.html?wt.bron=categorieArt1


Die kopen we dan voor de begeleidende teksten. Wie weet staat er een leuke quote tussen :D

TommySoprano
09-05-2007, 13:22
Speelde vorig jaar ook een rolletje, samen met Dale Jr. in een leuke clip van Jay-z. : http://www.youtube.com/watch?v=qopwiGItevI