PDA

View Full Version : In aanbouw: Peugeot 206 WRC - Gronholm 2003 - Tamiya 1/24


206WRC-ke
29-12-2004, 23:40
Ik had hier graag deze nieuwe topic geopend.

Het lijkt me leuk dat iedereen zo soms enkele foto's post van zijn model waar hij aan bezig is te bouwen hierin plaatst. :)

Ik heb ook ff enkele foto's van mijn 206 genomen, je kan ze zien op de volgende pagina:
http://home.scarlet.be/~firminl/modelbouw/206WRC.htm

Sennaka, je ziet nu mss hoe de verf in die witte naden onder de deur eruit ziet... Ook in de voorbumper zie je het... De achterbumper is wonderwel goed gelukt, bijna niets van rood, maar daar zitten dan ook bijna geen naden in... :)

(En ik geef toe dat de kleuren van heel het binnenste niet juist zijn, maar als beginner beschik ik nog niet over 1000 soorten verf... :);))

Dominique
30-12-2004, 00:40
Ik denk dat ik weet wat je hebt gedaan: eerst het rood gespoten en dan het wit erover. Klopt?

In ieder geval: altijd (ALTIJD) beginnen met de meest lichte kleur, dan de donkere erover. Indien je zit met naden, moet je extra aandacht schenken aan het afplakken. Je spendeert bij het spuiten bijna evenveel tijd aan het afplakken van de verschillende vlakken, als aan het spuiten zelf (allee, ik dan toch), en toch gaat het dan soms nog fout (allee bij mij dan toch :D )

De binnenkant zou ik aanraden om toch te spuiten. Buitenkant heel zorgvuldig afplakken en dan met niet te veel druk (of met een spuitbus misschien) een kleurtje geven). Moet lukken. Indien mogelijk eerst de ruiten er terug uithalen voor de veiligheid, anders wordt het weer plakken ...

206WRC-ke
30-12-2004, 00:50
Binnenkant doen is nu niet meer mogelijk hoor, alles zit vast en kga niet meer beginnen kapot trekken. :)

Ik heb niet eerst het wit gedaan en dan het rood hoor. Het wit is de plastic zelf, das geen verf want de kas was wit als ik ze uit de doos haalde. Ik heb die boord just met plakband (gewone, mss beter speciale gekocht?) afgeplakt. Wel heel zorgvuldig (bijna 2.5u aan bezig geweest...) en dacht dat het goed was, maar bij het eraf halen vd plakband weerklonk hier een vloek door ons huis... :D:p

Dominique
30-12-2004, 14:00
Ah OK. Dan zal er inderdaad nog een gaatje gezeten hebben aan die naden.

Het best is dat je masking tape koopt. Die van Tamiya is heel goed, maar gewone afplakband voor verven kan ook al een oplossing zijn.
Altijd goed verzekeren dat je die naden goed afplakt. Ik ga eens met mijn vingernagel over de rand van de tape voor ik begin te spuiten. Dat is nog altijd geen garantie dat het goed zal zijn, maar je gaat dan de randen van de tape goed aandrukken.

Enfin, volgende keer zal het beter zijn, daar ben ik zeker van! Amuseer u ondertussen.
:)

vinnie
30-12-2004, 15:27
Ik heb bij ons in de club ook al eens gehoord van iemand die na het afplakken van een model een fijn laagje vernis spuit op de naad tss plakband & model. Bye the way ikzelf gebruik plakband van 3M scotch brand tape niet de klassieke tape(wit) maar de gele is bijlange niet zo duur als die van tamiya en zeker even goed.
Greetz Vinnie.

Dominique
30-12-2004, 16:47
Goeie tip Vinnie. Dat zou het probleem van het "doorsijpelen" via de naden inderdaad kunnen verhelpen.

Die moet ik onthouden :)

206WRC-ke
31-12-2004, 19:02
Waarom is de titil van deze topic veranderd???

Het was de bedoeling dat met "Mijn modelkit in opbouw..." ook de andere gebruikers van dit forum over de opbouw van hun kit hier praten en foto's zetten, niet specifiek van mijn 206...

Nuja...

AANDACHT :D

Mijn 206 is af !!! (En blij dat ik ben...) Ben er zelf redelijk tevreden over. Meerdere foto's ervan kan je hier vinden: http://www.jnet.be/~ksanieuwkerk/MB/site206WRC/206WRC.htm

Wat vinden jullie ervan? Voor mijn eerste kit... :)
http://www.jnet.be/~ksanieuwkerk/MB/site206WRC/Dscn2097.jpg

Dominique
01-01-2005, 11:42
Zeker niet slecht voor uw eerste kit. Felicitaties !!

Enkele opmerkingen moeten mij toch van het hart:
Bij je volgende kit, probeer dan alle onderdelen te schilderen. Wanneer je ziet dat een bepaald onderdeel in wit plastiek komt, en het zou wit moeten geschilderd worden, doe dat dan ook. Je zal zien dat het effect er veel mooier door wordt, en je model zal niet meer "plastiekerig" overkomen. Dit probleem ga je zowiezo aan moeten pakken eens je jezelf gaat verplichten om altijd primer te gebruiken vooraleer je een onderdeel in een kleur gaat zetten.
Primer is van essentieel belang als je onderdelen gaat verven. Primer zorgt voor een betere bescherming van de ondergrond (je plastiek), voor een betere dekking van de uiteindelijke laklaag, en voor een egale hecting van de laklaag.

Ook moet je zeker alle zichtbare onderdelen in de juiste kleur zetten, zoals bv de remklauwen, de bouten op de velgen etc...

Wat je spuitjob betreft: hoed af!! Je bent er in geslaagd om een zeer mooie glans rood op de wagen te zetten, wat zeker niet makkelijk is.

Overall kan je zeggen: een heel goed begin! Doe zo zeker verder !!
:)

206WRC-ke
01-01-2005, 13:12
Merci :)

Mss had ik die onderste boord idd moeten wit schilderen, maar ja... tis nu zo hoor. :)

En idd, sommige onderdelen zijn niet in de juiste kleur, maar zoals ik al in een andere topic zei; als beginner kan je niet verwachten dat ik al die verschillende kleurkes direct heb of zal kopen hé. Naarmate ik meer modellen ga maken zal dit wel verbeteren zeker...

(beginnersfoutjes eh)

;)

Guido
01-01-2005, 21:53
Originally posted by 206WRC-ke
[B]Waarom is de titil van deze topic veranderd???

Het was de bedoeling dat met "Mijn modelkit in opbouw..." ook de andere gebruikers van dit forum over de opbouw van hun kit hier praten en foto's zetten, niet specifiek van mijn 206...

Nuja...



Zoals ik al in mijn eerdere pm aangaf, houden we het hier graag netjes en gestructureerd. Als andere modelbouwers ervaringen willen delen, starten ze natuurlijk best zelf een topic over dat specifieke model. Dat is het overzichtelijkst en naderhand allemaal veel makkelijker terug te vinden voor andere bouwers ook. ;) Ik zou na 6 maanden, als ik ook zo'n 206 zou willen bouwen, helemaal niet meer weten dat er een mooi verslagje te vinden valt onder de titel "mijn eerste modelbouwkit"

Dat gezegd zijnde. Mooi resultaat voor een eerste kit. Er zitten wat foutjes in hier en daar (zoals al aangehaald) maar je bent zeker goed op weg en hebt de smaak duidelijk te pakken.

"Er zit een les in ieder model" en met dat indachtig, mogen we hier allicht nog mooie creaties van jou verwachten. Doe zo verder! :)

206WRC-ke
01-01-2005, 23:35
:)

Inderdaad ok Huudo. Ik dacht alleen hiermee het aantal nieuw geopende topics over onderwerpen een beetje te onderdrukken, maar zo te zien is dat geen probleem dan. :)

Bedankt voor het compliment. Er zitten inderdaad meerdere fouten nog aan mijn wagen, maarja... ;)

Ik ben momenteel terug al bezig aan ene, maar geen rallywagen. We hadden hier op zolder nog een oude doos van Revell liggen met een Brabus 3.6-24V half gemaakt erin. Al meer dan 5 jaar oud denk ik. Mijn broer had er eens aan begonnen in zijn jonge jaren (en nog met de verkeerde lijm waarvan ik de sporen goed heb mogen proberen te kuisen). Ik heb hem bijna helemaal terug uit elkaar gehaald en ben hem nu terug aan het opbouwen.

Binnen enkele weken zal ik mij de Impreza WRC - Solberg - Japan aanschaffen denk ik. ;)

Guido
01-01-2005, 23:40
Wat het aantal topics betreft, geen probleem hoor, hoe meer en specifieker, hoe liever ;)

Enneuh, die Brabus... foto's laten zien he ;)

Dominique
01-01-2005, 23:43
Originally posted by 206WRC-ke : Naarmate ik meer modellen ga maken zal dit wel verbeteren zeker...

(beginnersfoutjes eh)

;)

da's nikske. Ik heb die ook gemaakt, en al die andere modelbouwers ook, maak u maar geen illusies. Maar zoals gezegd, er zit een les(je) in ieder model. En ook: doe zo zeker verder !! :)

Ook, als je kan, kom dan naar de modelbouwmeetings in Zolder. Daar wordt op een heel amicale manier ervaringen gewisseld. Heel leerzaam !! Kijk hier (http://forum.depaddock.eu/showthread.php?s=&threadid=8844)

206WRC-ke
14-01-2005, 23:42
Vond hier (http://www.magietec.com/~models/gallery/view_album.php?set_albumName=peugeotwrc2) nog enkele foto's van de 2003 206 WRC in Monte-Carlo mét de Marlboro logo's... Toch ook niet mis hoor... :)

(wel enkele dingen die niet kloppen: gele pinker, reclame-klevertjes in witte strook onder 'Eurodatacar', da spel naast luchthapper op dak is wit en moet grijs, ruimte tussen zijruit en achterzijruit is rood en moet zwart,...) ;)

HF_INTEGRALE
21-01-2005, 22:49
Hallo, Iedereen. Ik ben hier TOTAAL nieuw en heb gelukkig méér ervaring in het bouwen van modellen dan van hier 'Items' te posten. Ik moet m'n weg hier nog wat vinden. Ik ben hier 'beland' door iemand die van mij een Ford Focus WRC Tamiya 1/24 gekocht heeft (Hallo Karel ...)
Ik heb hier zelfs ontdekt dat mijn 2 Ford Escorts Mk. II RS 1800 die ik op eBay verkocht hier ook ter sprake kwamen ...
Blijkbaar worden hier sites en links en fotos uitgewisseld, dus zal ik me ook maar eens een Digitaal toestelleke moeten aanschaffen mettertijd.
Ik zal alvast mijn duit in het zakje doen :
Bezoek eens deze sites : (misschien kennen jullie die reeds ?)
www.laubak.com
www2.comco.ne.jp/%7Egarage/index.html (Rally Garage)
www.marksmodels.co.uk

'k Zal hier nog veel moeten leren, maar 'k zal dit trachten onder de knie krijgen

206WRC-ke
21-01-2005, 22:53
Ah :D dag Marcus
De weg goe gevonden ja? :p

Iedereen is hier nieuw eh en moet leren ;)
Tof dat je hier er ook bij bent.

btw: Sennake, op die eerste link (www.laubak.com) dat HF integrale gaf staat ook een "diary" over een Celica, zo ene dat gij maakt, mss intressant?... :)

Dominique
22-01-2005, 00:14
welkom!
:bye: