PDA

View Full Version : VAS rittensportkampioenschap 2005


Pascal
14-11-2005, 03:52
Ikzelf had in de voorgaande jaren al enkele ritten gereden. Ann had geen ervaring als navigator en zeer beperkte ervaring als piloot. Desondanks besloten we om dit jaar deel te nemen aan het volledige kampioenschap VAS rittensport, klasse recreatie. We reden alle ritten samen met uitzondering van de Nacht van de Vlaamse Ardennen. Omwille van het feit dat Ann moest werken deed free-lance navigator Werner uitstekend zijn werk. We wonnen deze rit namelijk.

Ons kampioenschap :

Zesde in de Titanic-rit.
Achtste in de Leeuwenrit.
Tweede in de Ronde van het Meetjesland.
Eerste in de Nacht van de Vlaamse Ardennen.
Negentiende in de Stravn Toebaksrit.
Elfde in de Nachtuilenrit.
Tweede in de Begijnenrit.

Zeven ritten, waarvan de vijf beste tellen voor het kampioenschap, zorgt ervoor dat Ann eindigt als eerste vrouw op een zesde plaats en ikzelf derde eindig. Niet dat we vooraf ambities hadden in het algmene klassement maar naargelang het kampioenschap vordert, word je hierover door andere deelnemers aangesproken en begin je toch eens te tellen waar je staat en waar je terecht zou kunnen komen.

Al bij al een leuk jaar gehad en stilaan opgenomen in de rittensport-familie, waarvan ik moet vaststellen dat het een leuke familie is.

In de ATM gaat Ann van start als navigator want ze wil dit ook wel eens proberen. De rit is lang genoeg om er iets van te leren...

Of we volgend jaar zullen deelnemen aan het volledige kampioenschap, weten we nog niet. We hebben kunnen zien dat er heel wat ritten zijn in West-Vlaanderen. Vanuit Diest is dit al een hele trip en waren we dikwijls pas "kot in de nacht" thuis. Misschien rijden we wel " la carte"... En misschien gaan we ook wel eens proeven van de klasse Toerisme... We zien wel...

Waar staan jullie in het kampioenschap ;)

C U

Jan
15-11-2005, 22:56
Een mooi palmares hebben jullie dit jaar verzameld:applaus:

In het kampioenschap staan wij eigenlijk nergens:rolleyes: en dat heeft alles te maken met de manier waarop wij rittensport benaderen. Zo willen wij ons beperken tot 4 wedstrijden per jaar, verdeeld over 2 avondritten en 2 dagritten. Tevens stellen we ons als doel om bij verschillende organisaties te gaan rijden, kwestie van zoveel mogelijk te leren. We komen dus niet uitsluitend bij VAS-wedstrijden aan de start. Bovendien krijgen een aantal andere aktiviteiten soms voorrang op de rittensport. Zo hebben we voor de tweede maal op rij verstek moeten laten gaan voor de Begijnenrit:(
Allemaal mooie principes natuurlijk, de eerlijkheid gebiedt mij vast te stellen dat we die in 2005 nog niet zo dikwijls gerespekteerd hebben:eek:
We reden/rijden namelijk slechts 1 avondrit en 3 dagritten, waarvan deze 3 laatste allemaal door Altena georganiseerd werden/worden. Weg diversiteit:(

Dat geeft volgend resultaat:

16de in de Titanicrit te Rijkevorsel (er had veel beter in gezeten:rolleyes: )
5de in de Classics & Cabrio's dwars door het Waasland (1ste cabrio)
4de in de Vlaanderen Classic Tour
? in de Memorial Gilbert Staepelaere

Tussendoor hebben we ook eens "ons best" gedaan tijdens een lesavond van de MAK met praktische proef langsheen de diepe grachten van Zemst.

Van Toerisme willen we zeker eens proeven, maar eerst willen we permanent goede uitslagen boeken in de recreatieklasse;)

Werner333
15-11-2005, 23:10
Zelf op de 7de plaats terecht gekomen. Mijn "vaste" piloot Johan 23ste.
Zelf 2 ritten niet gereden, 3 met Johan, 1 met Pascal (zege, was zeer leuk) en 1 met Sennake als piloot.
Het was een tof jaar, veel geleerd en hoe we het volgend jaar aanpakken zien we wel.

Jan
15-11-2005, 23:24
Uiteindelijk blijken we toch wel in een of ander kampioenschap voor te komen, nl. de Challenge Roger Boeren. Potten breken doen we daar niet, maar binnen DePaddock deelnemers staan we toch niet slecht geklasseerd;)
Op 26 november vallen nog belangrijke punten te winnen:D