PDA

View Full Version : Breugelrit - 15 maart


Jan
27-02-2008, 01:11
De meeste rittensporters hebben de seizoensstart al achter de tripmeter, maar onze eerste wedstrijd voor 2008 wordt de Breugelrit die Altena inricht op 15 maart 2008. Gezien de afstand (100 km) en het tijdstip (zaterdagnamiddag), valt het niet meteen te catalogeren onder de noemer Classic of Rittensport. 't Is gewoon eens iets anders en dat spreekt ons wel aan. Bovendien hoeven we er zelfs onze eigen provincie niet voor te verlaten ;)

Meer info vind je op http://www.altena-vzw.be/

Co-piloot van dienst is Quizpoes MMarc die zijn talent reeds bewezen heeft tijdens z'n debuut vorig jaar in de Vlaanderen Classic & Cabriotoer.

Ook Patrick probeert er bij te zijn.

Wie nog?

volvop31
27-02-2008, 16:19
Jan wij komen ook met de Volvo.
volvop31

Pinzie
27-02-2008, 22:25
Als mijn gelegenheids copiloot vervoer heeft tot aan de start, dan ben ik ook erbij :+

Jan
05-03-2008, 10:19
Als mijn gelegenheids copiloot vervoer heeft tot aan de start, dan ben ik ook erbij :+

Zo te zien gaat onze Pinzie regelrecht voor de overwinning ;)

volvop31
18-03-2008, 09:39
Het was wel echt een aangename rit. Voor ons 2 minpuntjes: we kwamen wel wat kwade (armzwaaiende) dorpelingen tegen en vooral de onverharde was soms wel heel slecht en te lang.

Pinzie
18-03-2008, 20:44
Wij vonden het wel een leuk ritje. Het onverhard had soms wel erg diepe gaten. Voor mij persoonlijk niet een probleem, maar ik kan me inbeelden dat vele eigenaars met leuke en speciale wagens dat wel hadden.
Eerste deel verliep perfect: 0 strafpunten
Tweede deel 1 strafpunt, en bladzijde vier niet in de roadboek zitten, wat we pas merkten toen we eraan kwamen.
Derde deel 90 strafpunten: laatste stempel hadden we niet, die aan de aankomst dus. De andere twee bordjes die we niet hadden, waren die aan het pleintje, met de visgraat. Eigenlijk werden we daar twee keer gestraft omdat we het pleintje niet gereden hebben. Persoonlijk vind ik het raar, dat als je een fout maakt, je er twee keer voor gestraft wordt ...
Eindresultaat: negende plaats in klasse tourisme.
Conclusie: Leuke rit, met klein beetje werk nog aan, maar met enorm potentieel om er een topper van te maken. We hebben ons enorm geamuseerd, en bij gelegenheid rijden Jens en ik nog samen :gas:

Werner333
18-03-2008, 21:39
Was idd een leuke rit. Geen last gehad van dorpelingen :D wel van het feit dat ik pas na deel 1 wakker werd wat ons ons dus direct al strafpunten opleverde voor te vroeg inklokken na deel 1...........
Deel 2 3 controles gemist :fight:
Deel 3 was ok. Wat gesukkeld met de visgraat maar er toch uitgeraakt.
Toffe rit en ideale timing. Op de middag beginnen en tegen 18.00 uur binnen.
Ben je toch nog op een degelijk uur thuis tenzij je onderweg ergens blijft plakken natuurlijk. :eek:

Pinzie
18-03-2008, 23:29
De andere timing is idd iets leuks, zeker voor mensen zoals mezelf die nog een heel eind te rijden hebben erna ...

Jan
19-03-2008, 01:03
Mooie rit met prima timing :applaus: De Ronde van het Meetjesland zoekt het in andere extremen (285km parcours + ruim 200km verplaatsing: trop is teveel :( )

Gaten in het wegdek, hoezo gaten in het wegdek :rolleyes: ??? In ieder geval, elke plas hebben wij omzichtig benaderd en omzeild, en dat met een laag bij de gronds groen monster. Tussen elke kudde kuilen kon je dan effe flink op het gas :gas:

Dat visgraatpleintje mocht wat ons betreft "en bloc" verbeterd worden. De visgraat snapten we na enige overpeinzing wel, maar daarbij hadden we een "gewoon" verkeersbord over het hoofd gezien. Vis is duur tegenwoordig, toch als je hem met strafpunten moet kopen.

De laatste stempel voorbij de aankomst vonden wij eerder een flauwe grap, maar ja RIR zeker? (roadbook = roadbook :o )

Al bij al een bevredigend resultaat voor ons en een pluim aan de organisatie.

Als nu die Italianen ook eens moeite zouden willen doen om snel te koken, snel een koffie te brengen, snel de rekening te maken, snel het wisselgeld terug te brengen........dan zouden we echt op een kristelijk uur thuis zijn geweest :D

Op naar de volgende, en voor ons wordt dat de Titanic.

Pinzie
19-03-2008, 20:20
@Jan:

De ronde van het Meetjesland wordt idd een Classic, maar het wordt een knap parcours, en zal zeker de moeite worden. Je zult hem in de toekomst of mss nu al kunnen vergelijken met de Belgian Westhoek classic.

Ivm de gaten in de onverharde stukjes: als je hard genoeg rijdt, hoor je ze enkel, maar voel je ze minder...:gas:

Ik deel ook de mening dat het pleintje eigenlijk maar met 1 letter zou mogen bestraft worden. Nu werd je twee keer bestraft voor 1 foute beslissing.

En de volgende wedstrijd kijk ik ook al naar uit:bye:

volvop31
19-03-2008, 21:01
De ronde van het Meetjesland, is dat niet in Nederland? Ik wil geen spelbreker zijn maar zie na of ge wel BA verzekerd zijt.

Pinzie
19-03-2008, 23:55
De ronde van het Meetjesland, is dat niet in Nederland? Ik wil geen spelbreker zijn maar zie na of ge wel BA verzekerd zijt.


Ronde van het Meetjesland is een rit in Bellem-Aalter. Je vind alle info erover via :


http://www.cameleonracingclub.be/

Pinzie
24-03-2008, 12:17
Blijkbaar heb ik me vergist en zijn we negende geworden in het derde deel, en vijfde algemeen.