PDA

View Full Version : de race thread


airco
24-06-2001, 14:11
normale start van alle toppers, behalve Barrichello!!

McLaren's heel goed weg!!

Op kanaal 2 zijn ze weeral aant neuten over onsportief gedrag van M.Schumacher!!!

Volgens mij was dienen start toch volkomen reglementair!!

airco

airco
24-06-2001, 15:06
belangrijke wending:

R.Schumacher kreeg 10 secs stop and go voor het over de witte lijn rijden bij het verlaten van de pits!! Hierdoor zijn de kansen van R.Schumacher op de winst vandaag hard geslonken!!

/*off-topic mode/

persoonlijke mening ==> een belachelijke straf

airco

airco
24-06-2001, 16:04
allé de samenvatting van de race

Williams en Ferrari staan op gelijke voet!!
- Williams is misschien ewa sneller
- Mor de pitcrew van Ferrari ownt zwaar (including strateeg Ross Brawn)

R.Brawn zorgde er toch nice voor dat schumi net voor DC de baan opkwam, en R.Schumacher er just achter.

over de straf van R.Schumacher:
==> een belachelijke straf, als ze daar allemaal stop-en go's voor gaan geven, kunnen ze iedereen stop en go's beginnen te geven!!

Of deze straf ervoor gezorgd heeft dat we een andere winnaar kregen???

Weet ik zo niet!! M.Schumacher bleek na zijn eerste pitsstop R.Schumacher toch iets beter te kunnen opvangen dan de eerste keer!! Dus ik denk dat Michael zowieso gewonnen zou hebben!! al dan niet of Ralf bestraft zou zijn!!

airco

TiBo
24-06-2001, 16:12
Originally posted by airco
over de straf van R.Schumacher:
==> een belachelijke straf, als ze daar allemaal stop-en go's voor gaan geven, kunnen ze iedereen stop en go's beginnen te geven!!


Ik weet niet wat die mensen bezielt !!

Voor die straf zat ik aan het scherm gekluisterd, ... daarna heb ik rustig de tafel kunnen afruimen, ... de race was toch gelopen.

Laskaat
24-06-2001, 16:48
Inderdeed, de spanning was eraf na de stop & go, maar denk toch dat het gerechtvaardigd was hoor, er was niemand aan het komen ja, maar als er vooraf gewaarschuwd is voor het niet overschrijden van de witte lijn en iemand doet het toch!! Ja, dan moet er gestraft worden hé, en wat betreft MS, niettegenstaande dat ik liever zijn broer had zien winnen moet ik toch zeggen dat hij er niet helemaal over zat, erop, dat wel, maar bij zaalsporten is erop nog altyd niet buiten hé, dus dat mogen we hier ook wel stellen. Voor schoonheid krijgt deze GP een 4/10 van mij.
McLaren heeft gedaan wat ze kon, da was duidelijk, heel constant en beloont met toch nog 5 puntjes, dikke pech (weeral) voor Jordan, vind dat dit wel héél lang blijft aanslepen hoor die pech!!
Proficiat voor Montoya, heeft gereden wat hij kon, zonder fouten, en zie, weeral een podium. Barrichello bijna niet gezien , buiten in de start die btw wel heel slecht was.

Vond het wel raar dat Williams geen 1 of 2 ronden langer kon buitenblijven dan Ferrari, anders leggen ze ronden meer af en nu..... een beetje misrekende taktiek hoor van F.W., mischien had Ralf dan ook niet zo onstuimig buitengestormd als hij alleen was binnen gegaan.

Allé, hopelijk word het volgende week een beetje spannender en mooier om naar te kijken.
Greetz,
DE Laskaat

tsjolder
24-06-2001, 17:45
Op dit moment lijkt het alsof er nog steeds maar 2 topteams zijn: Ferrari en nu Williams. McLaren was nog veel verder weg dan in Canada, Hakkinen laat zich eigenlijk belachelijk maken: gedubbeld en bijna nog Irvine erlangs, tenzij hij een probleem had waar ik nu niet van weet.

Die straf: tja, 't is naar de letter van het reglement juist, naar de geest ervan niet, vind ik.

Goeie race van Michael en Juan Pablo. Coulthard die het best mogelijke eruit haalt en de schade beperkt. Ik denk dat hij na de eerste pitstop van Ralf hem opzettelijk doorlaat, omdat hij weet dat hij nooit voor Ralf kan eindigen en dat Ralf zijn broer nog kon bedreigen: goed gezien eigenlijk. Barrichello: niet gezien na zijn abominabele start.

De race in zijn geheel: 4/10, gebuisd, wegens geen inhaalmanoeuvers gezien. Enkel de gebroeders zorgden voor wat spanning die dan door de wedstrijdleiding werd weggenomen.

RoBByNiO
24-06-2001, 18:44
saaaaaaaaaie race

logische winnaar en logische nr twee.

barri kutstart, dacht dat hem ni weg kon eerst

mclarens snelle start

stop and go wa overdreven maar reglement = reglement

heeft race gekanteld en doen versaaien

verstappen nog uitgevallen, nog een moment van ontspannning

schumi verbreekt record Prost binnen de 5 races en is zo goed als wereldkampioen!

Minardi halfweg het seizoen als enige nog geen punt...

Marques buiten, de klungel!

DA WAS MIJN MENINGMIJN

Oneliner
24-06-2001, 19:14
Wat hier niemand heeft aangehaald, is de manier hoe ralf michael aan"sprak"

hij was behoorlijk pissed, en ik denk dat eht om de start ging(maar wie ben ik)

Ik ga hier in ieder geval sebiet is ee nfilmke (cockpitvieuw) van r of m proberen vast te krijgen en die start is bekijken.

En een dikke proficiat voor de wedstrijdleiding om de race te verknoeien.

En het feit da schumi weg was na de pitstop, aangezien de michelins bij het begin ook 10 ronden nodig hadden, denk ik da ralf ook nu na 10 ronden trug achter zen broer zou zitten en we een hele spannende race te zien zouden gekregen hebben (wa ne zin)
verder een goede race van schumi, mor algemeen punten voor de race: voor de pitstop 8/10, na de pistop een 2/10 met dank aan de wedstrijdleiding.

en toch puike wedstrijd van JP

cyazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (met de nadruk op zzzzzzzzzzzzzzzzz)

RoBByNiO
24-06-2001, 19:23
op ka2 hebben ze het laten zien (de start) vanuit de cockpit van Montoya.

Het was close!

Ni fair, maar het blijft reglementair he...

Ferrari Forever
24-06-2001, 19:28
't HAD inderdaad een hele mooie race kunnen worden, dus ik weet niet wat die wedstrijdcommisarissen daar bezield heeft. Vergeet niet dat we hier niet naar één of andere cafésport zitten te kijken hé. Hoeveel honderden miljoenen mensen kijken er wereldwijd niet mee, dus hoe immens zijn de belangen daardoor dan wel niet ?
Daarom snap ik echt niet hoe , schijnbaar , lichtzinnig sommige beslissingen genomen worden.

Oneliner
24-06-2001, 19:32
en als de klacht komt van een team, dan vind ik dat heeeeeeeeeeeeeel laag, ja ook van as et van mclaren is

TiBo
24-06-2001, 19:36
Originally posted by Oneliner
Wat hier niemand heeft aangehaald, is de manier hoe ralf michael aan"sprak"

hij was behoorlijk pissed, en ik denk dat eht om de start ging


Ik dacht dat eerst ook, ... maar Michael wist op de P.C. vrij veel af van de 'Stop-and-Go' van Ralf, dus volgens mij zou het wel eens om die straf gegaan kunnen zijn. Ralf maakte na de race inderdaad een gebaar met zijn hand, .... niet over de start dus maar over zijn straf.

Laskaat
24-06-2001, 22:41
ewel Tsjolder, leg eens uit wat er zo belachelijk was aan Hakinen? Hij is helemaal niet gedubbeld, is dat geweest ja, maar heeft zich door de pitstops weer ontdubbeld! Dus volgens jou zijn al degen na de vijfde plek belachelijk als ik het goed begrijp. waarom moeten er dan 22 rijders mee doen volgens jou als alleen de eerste vijf tellen? Typisch anti-McLaren jij. En wat de tropteams betreft, ik denk dat er nog drie zijn, en ze stonden alle drie op het podium.

Werner333
24-06-2001, 23:06
Niet veel aan toe te voegen.
Prachtige start. Straf van Ralf is discutabel.
Rubens was wat bleekjes, DC heeft geluk, Mikka ontgoochelt, Sauber, Bar en Jordan gaan af als ne gieter.
Ferrari is op weg naar de dubbel.
En Juan kan blijkbaar toch met de stress om.

Finish
24-06-2001, 23:29
Die 3 teams stonden in de juiste volgorde op het podium beste Laskaat. Tsjolder toont hier niet aan dat iedereen die gedubbeld wordt belachelijk is - dan zouden Alonso en Marques oerbelachelijk zijn - hij wilt hier mogelijk gewoon aantonen dat het er wel serieus belabberd aantoe gaat met Mika Hakkinen die z'n motivatie nu wel zeer ver moet gaan zoeken wilt hij nog een rol spelen in het WK. En noem het voor mijn part belachelijk, maar hij wordt nu toch echt weggereden door David Coulthard. Hakkinen is dat type piloot die als het goedgaat presteert als de beste. Maar als het tegenzit, raakt hij werkelijk in een diep dal.

Ook Vigneron en Tassin op Rtbf ne croyaient pas ses yeux: le double champion du monde se fait doubler par le dernier champion du monde. Imaginez-vous, voegde Vigneron daar nog es aan toe. Het feit dat Hakkinen zich daarna ontdubbelde helpt volgens mij niet echt, aangezien hij nog altijd een pak seconden na Coulthard over de Finish kwam. Dan ben je volgens mij 2de coureur in het team en kan je je ter beschikking stellen van je ploegmaat indien nodig. Maar dat wilt Mika niet...


Tot daar die reactie op Laskaat/tsjolder

Ne nekeer mijn mening van de race er tegenaan smijten :D

Winnaar van de week: Schumacher (allebei)
Verliezer van de week: McLaren (allebei)

DamN, ik dacht dat na Canada niks saaier meer kon bestaan, maar kwam toch in de buurt van de jaarlijkse GP op de Hungaroring: treintje rijden en wachten tot de pitstops tot er hier en daar van plaats wordt verwisseld. Het duel tussen de gebroeders Schumacher was een exacte kopie van Canada, en tot aan de pitstops verwachtte ik dan ook zeker geen inhaalmaneuver van Ralffff.
Dan knallen ze beide de pits in. Michael rijdt bij het binnengaan van de pits nogal 'bruusk' over die lijn, waarop na de IDIOTE stop and go nog veel kan over nagepraat worden. Ralf zag je duidelijk iets verkeerds doen, enkel hij besefte het mogelijk zelf geeneens dat hij over die lijn ging. Hij keek naar eigen zeggen of er verkeer afkwam.
De conclusie uit die stop and go is dat Ralf zijn 2de plaats verliest aan Montoya die een stabiele race reed, en zelfs de tragere Coulthard voor zich moet dulden.
En daar bleef het bij wat deze race betreft. Tijdens de laatste rondjes twijfelde ik nog of ik m'n zetel bleef zitten of buiten de zon ging opzoeken.

Lang gaan we deze keer niet moeten wachten, want vrijdag staan ze er al terug klaar voor, Magny Cours here we come ! Michelin kent het circuit door en door, dus verwacht Ralfff en Montoya maar terug op het podium.


Toppers Nurburgring:
+Schumacher M/R (tjah)
+Montoya (had in feite 3de moeten finishen, wedstrijdleiding gaf hem plaats 2 cadeau, reed enkele serieus snelle rondjes)
+Coulthard (houdt het hoofd koel en beperkt de schade)

Floppers
-Barrichello (slechte start, Paris-Dakar,...)
-Marques (slaagde er als enige coureur niet in de eerste bocht te nemen en viel mooi als eerste uit. Valt te vergelijken met Mazzacane of zelfs Rosset )
-Jordan (allebei)
-Arrows (Reed Verstappen mee ? Enkel gezien bij het dubbelen)
-Alesi (slaagt er voor de eerste keer in een race niet uit te rijden, dan nog door vreemd inhaalmaneuver op Raikkonen)
-Sauber (het kan niet altijd mooi weer zijn)
-Panis (BAR...)
-en dan uiteindelijk Hakkinen die door gebrek aan motivatie beter vervangen wordt door Wurz. klinkt hard, is zo.
-wedstrijdleiding die hier wel serieus beginnen vitten en de race om zeep helpen. Daarom krijgt Ralffff ook de titel pechvogel van de race mee.

http://www.f1racing.nl/photo/europe/sun5b.jpg

airco
25-06-2001, 00:08
mja

I agree met de finish voor de volle 100 %

airco

Mario
25-06-2001, 11:35
Ik heb de race compleet 'gemist' en 't kan me niet schelen ook. 't Wordt erg met mij denk ik, na Canada deze GP niet of nauwelijks gevolgd zonder dat ik er ziek van ben. Ik denk dat ik ziek ben...

Dus verwacht van mij geen commentaar...

Rallyloverke
25-06-2001, 12:06
Mario,

Is dat misschien sinds je weet dat Rallycross meer spektakel biedt en publieksvriendelijker is? :D :D :D :D :D

Modena
25-06-2001, 14:07
. Ik denk dat hij na de eerste pitstop van Ralf hem opzettelijk doorlaat, omdat hij weet dat hij nooit voor Ralf kan eindigen en dat Ralf zijn broer nog kon bedreigen: goed gezien eigenlijk.

Schandalig toch! Sinds wanneer zijn Williams en McLaren één team?
Een piloot moet zijn plaats verdedigen, tenzij tegen zijn teammaat!
Zomaar een andere piloot van een ander team voorlaten zodat die punten kan afsnoepen van een rivaal is NOT DONE! Dat gaat te ver, dat is 'over the line'! Maar ja, Williams en Dennis hebben zo al stoten uitgehaald, en waar wordt er achteraf over gezeverd? Over Barrichello die Schumacher voorlaat!? Ongelooflijk toch!
Ja, Dennis wil geen teamorders geven aan Mika, die nu wel hopeloos achter staat. Maar aan DC geeft hij dan wel orders om Ralf te laten passeren! Ik vind Dennis echt wel de grootste hypocriet van de paddock (de echte)!!
En dat niemand daar op reageert! Ze zouden DC twee races moeten schorsen!
Of anders kunnen ze volgende keer nog beter afspreken en Montoya Michael er laten afcrashen ofzo.. Ik wil maar zeggen: dit opent de deur voor allerlei combines. Is dat F1?

Dikke buis voor McLaren en DC!!!

En da maneuver van Schumi bij de start? Die ging nooit zijn eigen broer er af crashen, da was misschien close, maar volledig onder controle!

En die straf was inderdaad overdreven, maar die reglementering is er niet voor niets...

Finish
25-06-2001, 16:50
Je kan het ook zo bekijken: Met z'n eigen broer zal hij nooit op de vuist gaan, en daarom kan je er zowat alles mee proberen :)
Toen ik die start live voor de eerste keer zag kreeg ik idd wel een déjà-vu van verschillende races in 2000, waar Schumacher dezelfde (toegelaten) tactiek gebruikte.

En David Coulthard: schorsen voor 2 races...hmm lijkt me ietsje overdreven. Ik vraag me wel af wat het antwoord van DC zou zijn moest je hem vragen waarom Ralf er zo makkelijk voorbij mocht gaan....
En Ron Dennis heeft dringend een vakantie nodig. Na Monaco en z'n laffe bedreigingen tegen Bernoldi kan je alles van hem verwachten.

Mario
25-06-2001, 18:05
Ik heb de race niet gezien, dus weet niet goed waarover het gaat, maar misschien wisten de mannen van McLaren dat RS een straf boven het hoofd hing en vonden ze het verstandiger niet om die positie te strijden.

Als Senna in Estoril '89 Mansell er ook gewoon had voorbij gelaten, dan was hij er ook niet afgerost geweest.

't Is maar een gedacht.

airco
25-06-2001, 18:34
bwa ja, ik zag der ook nie echt nie veel verkeerd in!!!

Ge kunt Coulthard nu moeilijk gaan verwijten dat hij R.Schumacher doorlaat, als hij daardoor meer kans heeft op de wereldtitel!! Volgens mij is dit een wreed menselijke reactie, die elke piloot in die situatie zou hebben!!!

Of dat het kwa racing fair is, das een andere vraag!!!

mor iemand daarvoor gaan bestraffen zou ik overdreven vinden!!

Bovendien zou ik als Ferrari zijde zeker en vast niet klagen nu!!! Ze krijgen de kans om een 2 vs 1 duel aan te gaan!! De motivatie, en de kracht om te slagen zal der alleen maar groter van worden!!!

airco

tsjolder
25-06-2001, 20:27
Laskaat, ge hebt gelijk Hakkinen heeft zichzelf weer ontdubbeld door de tweede pitstop van Schumacher. Maar ik denk dat Finish vrij goed verwoord heeft wat ook ik denk. Ge kunt toch niet ontkennen dat Hakkinen een verschrikkelijk slechte race rijdt in een auto die minderwaardig is geworden aan de Ferrari en de Williams. Iemand die gedubbeld wordt, is niet belachelijk, maar ik vind het wel vernederend, wanneer je aan het begein van het seizoen als 1 van de 2 grote favorieten start en dan op zo'n achterstand wordt geplaatst door de concurrentie. Het wordt hoog tijd dat ze daar bij McLaren (Hakkinen incluis) eens weer wakker schieten, want op dit moment wordt hun achterstand almaar groter. Tekenend was eigenlijk het beeld van Joe Ramirez tijdens de race.
En Laskaat, blijkbaar kan ik niks goeds meer zeggen in uw ogen. Ik ben geen McLarenfan, da's waar, maar het is nu toch wel fair om te zeggen dat ze slecht bezig zijn.

Sennake
25-06-2001, 20:42
Originally posted by airco
bwa ja, ik zag der ook nie echt nie veel verkeerd in!!!

Ge kunt Coulthard nu moeilijk gaan verwijten dat hij R.Schumacher doorlaat, als hij daardoor meer kans heeft op de wereldtitel!! Volgens mij is dit een wreed menselijke reactie, die elke piloot in die situatie zou hebben!!!

Of dat het kwa racing fair is, das een andere vraag!!!

mor iemand daarvoor gaan bestraffen zou ik overdreven vinden!!

Bovendien zou ik als Ferrari zijde zeker en vast niet klagen nu!!! Ze krijgen de kans om een 2 vs 1 duel aan te gaan!! De motivatie, en de kracht om te slagen zal der alleen maar groter van worden!!!

airco

100% akkoord met den Airco seh!
Ik kan begrijpen da we reageren als een piloot een andere NIET doorlaat, maar als we nu ook al gaan reageren wanneer een piloot een andere WEL doorlaat???????????????????

airco
26-06-2001, 00:07
i totally agree met sennake!!! =p =p


da gebeurd ook nie veel da wij overeen komeb he!! ;-)

j/k

airco

Finish
26-06-2001, 01:15
't zou anders maar verdomd saai zijn moesten wij met alles en iedereen akkoord gaan. Dan bestond dit forum gewoon niet :D

Modena
26-06-2001, 09:36
Ik kan begrijpen da we reageren als een piloot een andere NIET doorlaat, maar als we nu ook al gaan reageren wanneer een piloot een andere WEL doorlaat???????????????????

Euh Sennake, ik dacht dat de bedoeling van racen was om de tegenstrever juist NIET voorbij te laten.
Ik vind het dan ook zeer grof dat DC Ralf gewoon zonder strijd voorbijlaat. Daar moet je toch gewoon tegen reageren! Het is toch geen wielrennen...lol.
Niet dat Ferrari het niet kan halen tegen de gecombineerde krachten van Williams en McLaren, maar ik vind het toch niet serieus dat dat zonder boe of ba kan. Die domme commentatoren van RTBF (die gasten beginnen hoe langer hoe meer op die apen van VTM te trekken) hebben dat zelfs niet gezien. En maar zagen op Schumacher en zijn scheve starts, maar voor de rest ?

airco
26-06-2001, 10:20
mo allé modena, oe zoude nu zelf zijn:

- ofwel laat ge em door, en hebt ge nog een kans op de wereldtitel
- ofwel gaat ge dermee strijden, en worden uw kansen op de wereldtitel alsmaar kleiner

Bovendien weet DC dat hij met zijn McLaren R.Schumacher nooit kan tegenhouden, want die kan in zijn williams tijden draaien die 1,5 sec sneller zijn!!!

dit is volgens mij nie meer dan menselijk zene!! Hoe zout ge zelf reageren in die situatie!!

Natuurlijk zou ik voor de spanning ook veel liever een gevecht zien, moja soms zijn de belangen (wereldtitel nvdr.) gewoon veel te groot!!!

airco

Modena
26-06-2001, 10:32
Waarom heeft nu ineens iedereen begrip voor de belangen van DC? En als Barrichello Schumacher voorlaat, heeft niemand daar begrip voor! En dat zijn wel teamgenoten.

Ik blijf erbij: een echte piloot verdedigt zijn positie, en zeker tegen iemand van een ander team! Als ge meerijdt voor de titel, dan moet ge gewoon zoveel mogelijk punten scoren, en der geen kwijtspelen in de hoop dat de rivaal er ook wel zal kwijtspelen. Dat is volgens mij fundamenteel in de autosport!!!

Maar ik heb het al dikwijls gezegd: DC is, naar mijn bescheiden mening, helemaal geen piloot! Een zagevent en would-be gentleman (je verloofde in de steek laten voor een jonger en blonder ding is echt wat een gentleman zou doen, nietwaar DC?)
die niet kan inhalen!

Mario
26-06-2001, 10:33
Ik moet ineens denken aan Kimi Raikonen in Oostenrijk die ook mooi vrij baan liet aan Schumacher toen die een beetje achterop was verzeild. Dan moet ge u daarop ook maar goed kwaad maken hé.

Finish
26-06-2001, 10:37
Raikkonens motor noemt Petronas. De Ferrari van het jaar ervoor dus. Ferrari laat Ferrari voorbij....
En misschien ook het feit dat Schumacher gewoon makkelijk voorbij rookie Raikkonen raakte ?

Modena
26-06-2001, 11:16
Idd, Finish.

Maar als Raikonen Schumacher gemakkelijk liet passeren, alleen omdat die met een Ferrari rijdt en op kop staat in het WK, dan is het ook een grote ezel! Maar mij daar kwaad op maken? Het was nu niet direct iets dat het WK kon vervalsen dus dat is de energie niet waard.
Het stoort me vooral dat het DC was die zoiets deed: die heeft altijd als eerste commentaar op een ander (en vooral op Michael) en is zelf altijd het (schijn)heilige engeltje. Niet dus!

Laskaat
26-06-2001, 11:18
Tsolder, legt ne keer in detail uit waarom Mika een verschrikkelijke slechte race gereden heeft!! Hij heeft constant de tyden gedraaid die mogelijk waren met zijn wagen, is zesdes geeindigd dus 1 puntje want meer zat er duidelijk niet in met die wagen! Ik heb hem 1 foutje zien maken in de chicane das al, waarom dan "VERSCHRIKKELIJKE SLECHTE RACE"????
En Coulthard is "GEEN PILOOT" zeg jij, die staat wel tweedes in het Wk hé, Moest David er niet zijn was Shumi al wereldkampioen zeker, want alhoewel Williams duidelijk aan het verbeteren is zijn ze "nog" niet in staat mee te spelen voor het WK. Neem DC weg nu en we moeten niet meer kijken dit jaar want dan is alle motivatie bij iedereen (incluis Shumi zelf) weg.
En dan Modena, besef je eigenlijk wel hoe belachelijk jou opmerking wel is om Dc 2 wedstrijden te schrappen wegens het vlotjes doorlaten van RS?? Amaai zeg, wat een "proffesioneel" commentaar hier weer zeg*L*

Finish
26-06-2001, 11:19
DC een engel ? HaHa :)

Na al dat gekibbel vorig jaar omtrent de gevaarlijke starts van Schumacher, begon hij hetzelfde te doen. Bekijk de start van Hockenheim 2000 maar eens, waar hij Schumacher tegen de zijkant duwt met als gevolg: mijn en TiBo's signature

Mario
26-06-2001, 11:26
Qua commentaar is Coulthard al heel wat gekalmeerd heb ik de indruk. En wie stond er in Oostenrijk te huilen terwijl er al bij al weinig aan de hand was ?

Laskaat, dat was Tsjolder niet die dat over Coulthard schreef (geen piloot).

Modena
26-06-2001, 11:41
Ach Laskaat, ze moeten DC geen twee races schrappen, maar twee seizoenen!!! Zo een SLECHTE PILOOT dat hij bijna GEEN PILOOT te noemen is.

En Coulthard staat toch enkel tweedes in het WK omwille van zijn regelmatigheid, maar niet omwille van zijn snelheid!

Finish
26-06-2001, 11:44
WoW Modena, daar sla je volgens mij de bal toch mis. Coulthard mist regelmatigheid, maar om hem geen goed piloot te noemen...

Modena
26-06-2001, 11:47
Coulthard is volgens mij regelmatig op een middelmatige manier.
En ik zie echt geen reden om hem een goed piloot te vinden, enkel en alleen omdat hij de chance heeft van in een McLaren te rijden en zo veel punten te scoren.
Echt, ik heb nog nooit iets gezien van DC waarvan ik bij mezelf dacht: "amai da's knap" ofzo.
Der zijn er veel die kunnen wat DC kan, en er zijn er genoeg die beter kunnen, volgens mij.

Mario
26-06-2001, 11:49
Ieder zijn mening natuurlijk, maar zijn pole in Monaco dit jaar vond ik persoonlijk wel degelijk knap gedaan.

En in Brazilië heeft hij de almachtige toch ook in zijn hemd gezet.

airco
26-06-2001, 12:08
mja, de vraag is dan wel, hoeveel seizoen hij al op dit niveau presteert!!

een topper presteert gedurende heel zijn carriere!!!

DC heeft dit seizoen idd al mooie dingen laten zien, maar de voorbije seizoen wast maar magerkes, en ver in de schaduw van zijn teamgenoot!!!

voor Hakkinnen geldt hetzelfde (weliswaar in mindere mate): Hakkinnen is dan wel 2-voudig wereldkampioen, maar presteren deed ie ook enkel als hij een superieure wagen had!! Dit jaar gaat het ewa moeilijker, en Hakki is nergens meer te bespeuren!! Em geraakt zelfs nimmer voorbij zijnen teammaat!!

Nu moogde gij nekeer een seizoen noemen dat echte toppers: Senna, Schumi, Prost, ... enzo nie presteren!!!

Dat zijn (waren) piloten die altijd presteren!! altijd sneller dan hun teammaat, zelfs als de motivatie door problemen binnen het team niet al te best is!!!

airco
26-06-2001, 12:09
en als ik het heb over presteren, dan heb ik het over een seizoen, of een flink stuk van een seizoen!! niet over 1 inhaalmanoeuver of over 1 race!!!

airco

Mario
26-06-2001, 12:10
Akkoord Airco dat DC niet van dat kaliber is, maar om meteen te gaan beweren dat hij hier niet thuishoort, vind ik toch een beetje overdreven.

Modena
26-06-2001, 12:12
En hoeveel keer zijn de McLarens dit jaar al in hun hemd gezet? Door Ferrari, maar ook door Williams en zelfs door Jaguar!

Mario
26-06-2001, 12:13
Dat ontken ik ook helemaal niet beste Modena. Ik wou er gewoon op wijzen dat iemand die MS op zijn waarde klopt toch wel enige kwaliteiten in huis moet hebben.

Modena
26-06-2001, 12:14
En ik zou DC echt nog wel eens willen zien rijden met een wagen van de middenmoot. Dan zal snel duidelijk worden hoe laag zijn niveau is...

Modena
26-06-2001, 12:19
MS is niet onklopbaar, Mario. Al goed, nietwaar?lol
En natuurlijk heeft DC wel enkele kwaliteiten als piloot. Maar ze zijn soms toch wel ver te zoeken.
Iedereen doet alsof DC echt een titelkans had dit jaar. Volgens mij heeft hij dat nooit gehad, zelfs met een top-McLaren zou hij dat niet of nauwelijks kunnen. Wie geloofde er echt dat Irvine in '99 een kans had om Hakinnen te weerstaan? Niemand toch? Wel, DC is zeker niet beter dan Irvine, volgens mij. Ook qua palmares denk ik dat er niet zoveel verschil is. Allebei redelijke subtoppers met soms een uitschieter, zoal Monaco dit jaar, voor allebei.

airco
26-06-2001, 12:23
bwa ja DC heeft kwaliteiten, en om ff ne link te leggen naar dienen verstappen-thread hier ewa verder!!! JA, verstappen heeft ook kwaliteiten!!!

En iedere piloot doet in zijn carriere wel eens bangelijke manoeuvers

en ja ... DC is het laatste jaar Fel verbeterd, ...


airco

Mario
26-06-2001, 12:34
Ik vermoed trouwens wel waarom je zo kwaad bent Modena. Om een extreem voorbeeld te nemen: een Gilles Villeneuve zou vermoedelijk liever zijn auto hebben kapot gereden dan Ralf Schumacher er voorbij laten. Maar daar heb je dan wel een volbloed racer mee natuurlijk.

Maar om helemaal eerlijk te zijn - en nu pleeg ik heiligschennis - soms leek het me dat er in zijn hoofd (dat van GV) af en toe toch wel eens een kortsluiting plaats vond en dat hij niet altijd van de slimsten is geweest. Da's natuurlijk allemaal achteraf gemakkelijk gezegd en ik heb geen enkele GP van hem bewust meegemaakt. Maar misschien maakt dat ook deel uit van de charme en de betovering die nog steeds van hem uitgaat.

't Is alweer maar een gedacht.

Dat topic staat hier precies wel in brand.

Modena
26-06-2001, 12:41
Een goei discussie af en toe moet kunnen.
Maar ik ben niet echt kwaad ofzo, ik kan DC gewoon soms niet goed verdragen. Waarschijnlijk idd oa omdat ik hem geen "pur sang" racer vind. Als hij nu nog in een Ferrari reed kon ik hem dat misschien nog vergeven... :D
En dat van die kortsluiting, dat moet je er maar bijpakken zeker? Hebben alle groten dat niet af en toe? Een Senna en een Prost deden soms ook grove stoten, maar misschien was dat bij hen wel meer koel en berekend...
GV blijft alleszins voor mij het prototype van de echte racer, en Alesi komt heel dicht in de buurt.
Maar alleszins: no hard feelings hé gasten, 't is maar een discussie.

airco
26-06-2001, 12:55
hehe

tsjolder
26-06-2001, 13:04
Even mijn mening over DC: ik heb dus nooit gezegd dat hij geen piloot was, zoals Mario al zei, waarvoor dank. Ik vind DC, zeker tot en met vorig seizoen, behoren tot de betere middenmoot. Hij rijdt al jaren met de beste auto (behalve dan zijn beginjaren bij McLaren) van het veld en toch heeft hij nooit echt meegespeeld voor de wereldtitel. Nu en dan laat hij mooie dingen zien, maar zoals airco al zei, dat doet iedere piloot wel eens, behalve de rossets, mazzacanes en marquessen onder ons. Iedere piloot die in de formule 1 raakt, is eigenlijk al een toppiloot. Ik denk gewoon dat DC niet het stukje extra aan een team kan geven wat Schumacher en Hakkinen wel kunnen (konden blijkbaar bij Hakkinen). Ik zou DC wel eens in een mindere wagen willen zien rijden en kijken hoe hij daar zijn plan trekt, misschien kan hij mij dan van mijn ongelijk bewijzen. Coulthard doet mij een beetje denken aan Damon Hill: overwinningen door een zeer goede wagen en pas in tweede instantie door de eigen kwaliteiten. Voor mij is Coulthard dus een goede piloot, maar geen toppiloot.

Wat Hakkinen betreft: als je op zo'n achterstand eindigt van de winnaar en ook nog eens ver achter op je ploeggenoot, kan je moeilijk zeggen dat je als dubbel wereldkampioen goed hebt gereden. Waar Hakkinen vroeger nog bijna steevast sterker was dan Coulthard finisht hij nu zo ver achter, dan kan ik niet anders dan zeggen dat hij slecht heeft gereden.

Finish
26-06-2001, 13:20
Om even terug te komen op die Marquessen, Mazzacanes en Rossets.

Rosset is een klungel, daar blijf ik bij. Marques komt wel min of meer in de buurt van Rosset en hoort idd ook niet echt in F1 thuis. Ik herinner me bijvoorbeeld ook niets meer van z'n carrière bij Sauber in '97, als vervangpiloot van Larini/Morbidelli...

Maar dan die Mazzacane -en misschien geldt dit ook voor gasten zoals Marques, Nakano, Badoer,...
Die hebben zich in feite nooit echt kunnen bewijzen en ook nooit een échte kans gekregen om zich te ontwikkelen in F1. Want zeg nu zelf, wie gaat er grootste prestaties neerzetten in een Minardi ? Geef die mannen een kans in een, pakweg Prost, Arrows... nog niet snel maar soms toch heel ff in de punten.

Dan kan je natuurlijk zeggen dat het échte talent in een Minardi komt bovendrijven. Alonso doet het idd niet slecht. En mannen zoals Fisichella, Trulli, Gené hebben het ook min of meer kunnen waarmaken. Hoewel Trulli geluk had met de crash van Panis in '97. Anders had hij evengoed nooit in de F1 gebleven.
Dat wil ik dus aantonen: een Minardi is nooit een wagen om een coureur in te beoordelen.

Savi
26-06-2001, 15:59
Hier ga ik toch ook eens op reageren seh. (met nieuwe avatar hé manne, tis me gelukt !)

Het grote verschil tussen Schumacher en DC is dat Schumacher ver gaat om te winnen. DC wil het zogezegd "fair" houden, maar daar gaat het racen toch nie om, ofwel ? Het is en blijft een race, en ik vond wat Schumi bij de start deed perfect normaal. Sinds wanneer gaan we iedereen wat sneller is zomaar voorlaten ? 't is geen race om de meest sympathieke te worden hé, tis godverde om wereldkampioen FORMULE 1 te worden. Iedereen wilt hier maar de moraalridder komen spelen terwijl het om racen gaat, puur racen. Dus van mij mag Schumi blokkeren wie hij wil, wanneer hij wil en hoe hij wil. DC heeft het lef niet, en is daarom ook geen echte kandidaat voor de titel. Mika helemaal niet, ik heb hem nooit goed gevonden. Pas vanaf '98 begon hij te presteren, en juist toen de McLaren ook. Maar wie was er elk jaar bij om mee te doen voor de titel sinds '94 ? Juist , Schumi. ('99 nie meegeteld). DC zal nooit zo zijn want hij heeft er de ****** nie voor.

Modena
26-06-2001, 16:11
Awel, da's goe gezegd!

airco
26-06-2001, 16:48
mja savi, kgaan akkoord met u!!

tot op een zeker niveau toch!!! ge moogt van uw lijn afwijken, mor tis ook nie de bedoeling om der ne crash-test van te maken he!! Maar gelijk de zondag op de Nürburgring zag ik er geen problemen in!!!

airco

Savi
26-06-2001, 17:17
Af en toe een crashke kan geen kwaad, zolang ze maar met hun pollen van de Ferrari's afblijven :D :D :D
Neu grapke, ma ik blijf erbij, het is en blijft racen !

Trouwens, da wa ge daar zei van Alesi, dat die redelijk in de buurt kwam kwa rijstijl das heeeel juist. Ik hoop dat die nog een paar jaarkes doorgaat en dat de Prost wa beter wordt want als er 1 miskend talent in de F1 zit, dan is het Alesi wel !

Finish
26-06-2001, 17:33
Werd voordat Schumacher hem opzij zette in Spa '97 en Monaco '97 de onbetwiste regenkoning van het veld genoemd.
Heeft gewoon de pech gehad in het verkeerde team op het verkeerde moment te zitten. Bij Ferrari leken ze me op de terugweg tot '95, Benetton was na Schumacher's vertrek ook op de terugweg, Sauber was min of meer zowiezo een achteruitgang qua topteams en Prost kan je veeleer beschouwen als een soort van hereniging van oude ploegmaten, een vriendendienstje dus :)

Maar Alesi blijft toch nog altijd één van dé smaakmakers op en naast het circuit, en ik vraag me af hoeveel die helm van Canada al heeft opgebracht aan die gelukzak die in het publiek stond :)

Oneliner
26-06-2001, 17:47
Ferrari presteert momenteel echt top, maar er zijn jaren geweest dat et met ferrari ook de verkeerde kant opging.

Ik vind et daarom (persoonlijk) vrij laag om mc-laren, of beter gezegd DC zomaar de grond in te boren.
En het feit dat em 2e staat wilt zeggen dat em wel degelijk me nen auto kan rijden.

dusja, Mclaren presteert niet echt top, maar als et dit jaar ni boter, dan kan het volgend jaar alleen maar beter.
Enja, ferrari is super voor et moment.
Maar wacht tot een niet ferrari zoiets durft te zeggen als et me ferrari miner gaat......

mor kom, we kunnen enkel hopen op beterschap.......

tsjolder
26-06-2001, 18:58
Eventjes reageren op Alesi. Ik denk dat Alesi top is als het op pure rijderskwaliteiten gaat. Ook qua mentaliteit is Alesi super, kijk maar hoe hard en met hoeveel overgave hij streed met Raikkonen voor de negende plaats of zoiets. Maar dat hij op het verkeerde moment in het verkeerde team zat, ben ik niet echt mee akkoord. Volgens mij is Alesi gewoon niet top qua ontwikkelen en afstellen van een wagen. Ik denk dat het geen toeval is dat Ferrari plots sterker was dan Beneton toen Schumacher en Alesi wisselden. Hoe belangrijk Schumacher is bij het ontwikkelen van de wagen was trouwens ook te zien in 1999, toen Ferrari een achterstand opliep na zijn beenbreuk en die bij zijn terugkeer in Maleisië al weer aan het inhalen was.

Ferrari Forever
26-06-2001, 21:32
Wat ik opvallend vind aan Alesi, is dat hij zo enorm veel respect geniet zowel van het publiek als van de overige coureurs, maar als je zijn palmares bekijkt is dat toch al heel wat minder indrukwekkend. Terwijl hij momenteel het langst van alle andere piloten rondrijdt in de f1, heeft hij tot op vandaag nog maar 1 gp gewonnen. Niet vergeten dat Alesi toch ook niet bepaald met Minardi's heeft rondgereden (met uitzondering misschien dan van vorig rampjaar). De Ferrari was 8 jaar terug misschien geen topauto, maar ik denk toch niet dat de resultaten navenant waren. Ferrari was al héél blij met een paar punten en een overwinning was in de periode Berger-Alesi gewoon te hoog gegrepen. In '96 komt Schumi in het team en het eerste seizoen winnen ze al meteen 3 gp's, het jaar daarop zijn ze al in strijd voor de wereldtitel. Tja...

Finish
26-06-2001, 22:51
Niet vergeten dat Schumacher zowat het beste deel van Benetton met zich meenam naar Ferrari. Ross Brawn bijvoorbeeld. En die Rory Byrne, komt die ook niet van Benetton ?

Hakki
27-06-2001, 09:56
mja, kheb den helft van dezen thread nie gelezen, omda:
1mijne pc flipt van dit forum, ik moe voor elken pagina/thread bijna een nieuwen browser openen

en ten tweede, het komt altij op etzelfde neer, altij zagen over McLaren, da versta ik nu nie ze
jongens toch
ferrari woirdt dan kampioen en dan beginnen ze te zagen op mclaren

mja
denkt dervan wa ge wilt

to modena, gij zijt nog erger dan tsjolder aan het worden :D :D

(graptje voor tsjolder, nie voor modena, die echt begitn te zagen)

Savi
27-06-2001, 10:07
Das gewoon omda wij de Ferrari supporters heel veel hebben afgezien in '97 '98 & '99 :D :D

Oneliner
27-06-2001, 10:12
Maar toen bestond dit forum nog ni............

Our time will be here SOON :D:D (liest zo soon mogelijk :))

Modena
27-06-2001, 11:19
Wat is't Hakki, beetje gefrusteerd aan 't worden? Slechte examens? Of gewoon de superslechte resultaten van McLaren en Hakkinen (die zit weer aan den drank zeker?), die eindelijk krijgen wat ze verdienen: bakken kritiek !!!

En als ge daar niet tegen kunt, wordt het misschien tijd om een ander sport te zoeken, zielige puber!!!

Savi
27-06-2001, 11:24
éj Modena, maar opt gemak hé. Zo erg is da nu ook wir nie. Rivaliteit zal er altijd zijn tussen supporters, maar ge moet er ook nie mee overdrijven hé, tis gene voetbal !
Maja, McLaren is niks waard op dit moment nee, en als Schumi in Frankrijk de volle pot zou pakke en DC weer maar een paar puntjes, dan denk ik dat Schumi de titel in België of Italië binnen heeft.

Finish
27-06-2001, 11:38
Modena ff op uw woorden letten plz..
Ik denk da Hakki die reply van u niet verdiend heeft..

Het opzet is hier nog altijd om een 'vrienden'forum op te richten en niet mekaars nek vol te schelden.

Dus hou u een beke rustig dan zijn we allemaal blij :)

airco
27-06-2001, 12:05
hmmmzzzz zo ist wel ff genoeg dus

kpeis da alles over de race wel is gezegd!!

airco